Як варити курку щоб вона була мякою

Авторadmin

Як варити курку щоб вона була мякою

Як приготувати домашню курку, щоб вона була м’якою, в духовці

Як приготувати домашню курку, щоб вона була м’якою, в духовці? Потрібно попередньо відварювати, щоб отримати соковите м’ясо? Які інгредієнти добре поєднуватимуться з сільської пташкою? Відповідаємо на найпоширеніші питання про страви з домашньої курки. І записуємо рецепти смачної птиці, приготовленої в духовій шафі.

Домашня курка володіє жорстким м’ясом. У всякому разі, багато господинь вважають саме так. І помиляються, так як далеко не всі птахи, вирощені в селі, не підходять для приготування вишуканих страв. Існують різні породи, яких умовно поділяють на курей і бройлерів. Так ось у несучок, а тим більше старих, м’ясо дійсно жорсткувато. А ось у бройлерів, та ще й вирощених «на вільних хлібах» воно разюче відрізняється ніжним і багатим смаком.

Тонкощі приготування м’яса птиці

Соковита курка в духовці вийде з тушки бройлерної породи. Її відрізняють округла грудка, великі стегна. Ідеально вибирати свіже м’ясо — його шкурка буде білому з жовтизною, а виступаючий жирок — ідеальної білизни.

До речі, чекати високої жирності від домашньої птиці не варто. З-за того, що вона вирощується на волі, гуляє по двору або у вольєрі, вона не встигає набрати жирок. На відміну від бройлерів, вирощених на птахофабриках, де вони все життя сидять на місці, без будь-якої фізичної активності. Тому страви з домашньої птиці можна вважати дієтичними — калорій в них менше, ніж у бройлерах з супермаркету.

Щоб домашня курка в духовці вийшла ідеально смачною, дотримуйтеся наступних правил.

  • Вік пташки повинен бути не більше року. У курочок старше м’ясо жорстке, незалежно від породи. Уточнювати, «скільки років було птиці» у продавця не потрібно. Просто зважте тушку і відмовтеся від покупки, якщо вона потягне більше 1,5 кг.
  • Не купуйте птахів з синюшною шкіркою. Вона відрізняє породу несучок, не призначену для готування.
  • Якщо все ж вам потрапила в руки курочка-несучка або стара птиця, її слід попередньо відварити протягом 2 годин, а вже потім запікати. Тоді страва вийде соковитим.
  • Правильне рішення, як запекти курку в духовці, щоб вона була соковитою, — скористатися кулінарним рукавом. В ньому м’ясо готується, як у скороварці, кипить у власному соку. Інтенсивність приготування в рукаві вище, ніж в скляній формі під кришкою. Можна випікати і в фользі, але стежити, щоб у ній не утворювалися дірочки. Інакше сік витече й птах залишиться сухою.

Перед запіканням тушки зробіть надрізи на грудці і укладіть в них шматочки вершкового масла. Завдяки йому нежирна грудка стане більш соковитою. Крильця або вставити в надрізи-«кишеньки» на грудці, або обмотайте фольгою, блискучою стороною назовні. У процесі випікання ці тонкі частини зазвичай пригоряють, поки стегна і грудка приготуються.

Як варити курячу грудку, щоб вона була м’якою: кулінарні поради

Куряча грудка – той продукт, який часто готують ті, хто дотримується правильного харчування. Але не кожен може похвалитися, що виходить приготувати ніжне та смачне м’ясо. Все-таки продукт легко пересушити, зробити жорсткішим.

Тому в процесі варіння треба пам’ятати прості правила, які допоможуть зробити грудку більш ніжною, соковитою та м’якою.

Готувати краще охолоджену курку. Заморожене м’ясо попередньо потрібно розморозити на верхній полиці холодильника.

Якщо куряче філе вариться для супу, тут можна класти продукт у холодну воду. Для інших цілей треба класти продукт у киплячу і трохи підсолену рідину.

Варити продукт після закипання води треба приблизно півгодини на повільному вогні. Як тільки вогонь буде вимкнений, то не варто поспішати діставати грудку з бульйону. Краще дати страві трохи настоятися.

Як запекти курячу грудку, щоб вона була соковитою та м’якою

Якщо не хочеться довго возитися з інгредієнтами, слід запекти курку за цим простим рецептом. Він передбачає використання соусу, який надасть страві насичений та апетитний запах.

Як смачно запекти курку

На один кілограм філе треба підготувати:

  • лимон – 2 шт.;
  • сіль і перець;
  • часник – 4 зубчики;
  • мед – 3 ст. л.;
  • зерниста гірчиця – 2 ст. л.;
  • дижонська гірчиця – 1 ст. л.;
  • оливкова олія – ​​3-4 ст. л.

Для початку філе потрібно натерти перцем та сіллю, а потім курку слід змастити спеціальним соусом. Готується він просто.

Необхідно взяти сік цитрусових і змішати його з подрібненим часником, олією, гірчицею та медом. Як тільки маса буде добре перемішана, можна змащувати шматочки філе.

Потім курку треба викласти на лист. Запікати птаха слід близько півгодини при 200 градусах. Але треба враховувати, що час може змінюватись в залежності від розміру продукту.

Як тільки філе буде готове, то не варто поспішати подавати його до столу. На 10 хвилин його потрібно загорнути у фольгу.

Про автора

admin administrator