Зміст:
На Масницю. Неймовірні пухкі та налиті вареники із сиром на пару від Лізи Глінської
Авторка рецепта шеф-кухар Ліза Глинська пропонує зробити тісто на ці вареники з кефіру. Парові, вони будуть надзвичайно пишні та м’які. Публікуємо смачний рецепт.
Вареники на Масницю, та не тільки, — надзвичайно вдалий вибір. Особливо, коли вони поєднані із солодкою та ніжною начинкою із сиру, та ще й приготовані на парі. Зробіть це виготовлення вареників вашою медитацією. А коли вони будуть готові, можна завершити сеанс помастивши кожний вареник пахучим топленим вершковим маслом. Таку страву не можна пропустити і не приготувати, адже ці вареники та їхнє пухке тісто створять справжню магію на вашій кухні.
Парові вареники з сиром
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру
- 5 г харчової соди ( 1 ч. л.)
- 20 мл рафінованої соняшникової олії
- 2 г солі ( 2/5 ч. л.)
- 10 г цукру ( 2 ч. л.)
- 330 г борошна ( 16,5 ст. л. без гірки)
Сирна начинка:
- 350 г сиру 5 — 9%
- 50 г яйця ( 1 шт.)
- 15 г цукру ( 3 ч. л.)
- 1 г солі
- ванільний цукор
Спосіб приготування:
- В мисці змішуємо: кефір, сіль, цукор, соду та додаємо борошно. Перемішуємо.
- Додаємо рослинну олію, замішуємо тісто та залишаємо під плівкою при кімнатній температурі на 15−20 хвилин.
- Змащуємо стіл, руки, тісто олією, та формуємо кульки вагою по 30 г.
- Змішуємо усі інгредієнти для сирної начинки.
- Легенько розкачуємо їх у невеликі коржики, кладемо сирну начинку та зліплюємо краї.
- Змащуємо дно вареника олією і кладемо на сито або в пароварку.
- Готуємо на пару під кришкою п’ять чи шість хвилин.
- Готові вареники можна змастити розтопленим вершковим маслом та подавати зі сметаною.
Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Овочі на пару
Дуже просто і швидко готуються овочі на пару. За допомогою простої бамбуковій пароварки легко приготувати моркву, броколі, кабачки і горошок.
Автор понад 1100 рецептів. Буду радий, якщо ви поділитеся рецептом.
Схожі рецепти
Смажені овочі
Курячі котлети на пару
Курка з кабачками
Як гарнір або овочеву страву, раджу приготувати молоді овочі з використанням обробки паром. Пар готує продукти більш м’яко, ніж варіння або смаження, так зберігається більше вітамінів і мікроелементів. Крім того, все, що є в овочах, в них же і залишається, а не «йде» в бульйон. Та й часу на приготування треба менше.
Так звана парова кухня, як правило, вважається дієтичною та лікувальною. Так воно і є, хоча те, що парові страви просто смачні, мало хто згадує. Мені подобається готувати молоді овочі з використанням пароварки, так як при цьому можна отримати особливий ступінь готовності, близький до al dente, і просто насолодитися вишуканим смаком овочів, з ледь відчутною хрусткою серединкою.
Історія готування на пару сягає глибокої давнини. Одна з найвідоміших східних страв кускус, переважно готується на пару, з добавкою курки, м’яса, овочів і т.д. В Азії на пару готують рис. Причому, виходить він набагато смачніше і більш розсипчастим, ніж при обробці водою, навіть якщо зернятка рису мають високу клейкість.
У продажу є безліч складних електричних пароварок, які більшу частину часу займають місце в шафі на кухні, і, як правило, швидко набридають. Пароварка у нас скоріше данина моді, ніж традиція. Зручна альтернатива таким пристосуванням – азіатський плетений кошик з кришкою, що встановлюється на звичайну домашню каструлю, замість кришки – тільки підберіть діаметр.
Ідеально підбирати молоді овочі, якщо сезон. Восени і взимку з цим складніше, та й більшість зрілих овочів парою можуть готуватися довше і бути менш смачними. Для готування візьміть морквину, зелений горошок і квасолю, броколі і цвітну капусту, шпинат, кабачки і цукіні.
Незважаючи на те, що овочі на пару приготувати нескладно, треба враховувати деякі особливості цього процесу. По-перше, для кожного виду овочів – треба свого часу готування. Наприклад, більш щільна морквина або цукіні можуть варитися більше 10 хв, в той час, як ніжна броколі буде готова вже через 3-4 хв. Крім того, коли ви закінчили підготовку і витягли овочі з пароварки, вони все ще продовжують варитися за рахунок внутрішнього тепла.
Інгредієнти
- Броколі 250 гр
- Морква 1 шт
- Кабачок 1 шт
- Зелений горошок 100 гр
Про автора