Як виготовляють яблучне пюре на заводі

Авторadmin

Як виготовляють яблучне пюре на заводі

Зміст:

Як приготувати яблучне пюре на зиму: кращі рецепти. Як зварити яблучне пюре пестунчик зі згущеним молоком, яблучно грушеве, гарбузова, морквяне, для дітей, без цукру, з корицею, апельсином, бананом, какао, желатином, з вершками на зиму: рецепти

Консервоване яблучне пюре може стати прекрасною альтернативою занадто солодкого варення. Так як в цьому випадку ви будете використовувати саме мінімальна кількість цукру, то зможете зберегти природний смак і аромат продукту. Яблучне пюре, приготовлене швидким способом, можна буде використовувати для приготування смачних десертів або просто подавати його до теплого ароматного чаю.

Крім цього, такий продукт може бути корисною заміною купівельними пюре, які вводяться в раціон дитини після 6 місяців. Зважаючи на це, якщо ви спробуєте приготувати таку зимову заготовку за нашими рецептами, то зможете радувати цим легким десертом абсолютно всіх членів сім’ї до наступного літнього сезону.

Як зварити яблучне пюре «Неженка» зі згущеним молоком на зиму: рецепт в мультиварці

Яблучне пюре «Неженка» зі згущеним молоком на зиму: рецепт в мультиварці

Перед тим як познайомити вас з рецептом приготування яблучного пюре «Неженка» хочеться нагадати про те, що подібний продукт не терпить дуже тривалої термічної обробки. В разі якщо ви будете надто довго його варити, то не тільки зіпсуєте його смак, а й практично удвічі зменшите кількість корисних речовин.

Через усього цього, щоб скоротити час варіння подрібніть яблука на максимально дрібні шматочки. Самим оптимальним варіантом будуть тонкі слайсы, які розваряться вже через кілька хвилин.

Продукти:

  • Яблука (з кислинкою) — 2.5 кг
  • Вода — 10 ст. л
  • Згущене молоко — 300 г

Приготування:

  • Обполіскуємо яблука, розрізання навпіл і видаляємо серединки
  • Далі, беремо гострий ніж і нарізаємо їх тонкими слайсами
  • Закладаємо їх у каструлю, додаємо воду, і ставимо режим гасіння на 10 хвилин
  • Після закінчення цього часу, вимикаємо мультиварку і якщо є потреба, доводимо яблука до пюреобразного стану за допомогою блендера
  • У пюре вливаємо згущене молоко і виставляємо режим варіння на 10 хвилин
  • Готове пюре розкладаємо в банки і закриваємо герметичними кришками
  • Після повного охолодження ставимо в прохолодне місце

Яблучно-грушеве пюре на зиму: рецепт

У цьому випадку обов’язково треба враховувати те, наскільки щільні груші ви будете використовувати для приготування фруктового пюре. Якщо вони дуже тверді, тоді спочатку припустіть їх, а коли вони стануть трохи м’якше, сміливо додавайте до них яблука. Така маленька хитрість допоможе щільним грушам і ніжним яблук розваритися одночасно.

Компоненти:

  • Яблука — 2 кг
  • Груші — 2 кг
  • Цукор — 250 г
  • Вода — 150 мл
  • Сік лимона — 3 ст. л

Приготування:

  • Очищаємо яблука і груші від шкірки, видаляємо насіння і серцевину
  • Нарізаємо їх великим кубиком і складаємо в каструлю
  • Додаємо до подрібненим фруктів воду і ставимо варитися
  • Коли рідина закипить, прибираємо вогонь на мінімум і варимо 10 хвилин
  • Знімаємо каструлю з вогню, перебуваємо пюре блендером і вводимо в нього цукор і лимонний сік
  • Ретельно все перемішуємо і варимо ще 7 хвилин
  • Готове пюре розкладаємо в скляну тару і закатуємо кришками

Яблучно-гарбузове пюре на зиму: рецепт

Якщо ви вирішили зварити яблучно-гарбузове пюре, тоді постарайтеся вибрати для нього правильну гарбуз. Вона повинна бути стиглою, м’ясистою і максимально солодкою. У разі якщо вам вдасться знайти саме таку, то ви зможете додати в зимову заготівлю зовсім трохи цукру. Для приготування такої заготовки ідеально підходять так звані гарбуза для каші яскраво-помаранчевого кольору.

Продукти:

  • Гарбуз — 1.5 кг
  • Яблука (солодкі) — 1.5 кг
  • Цукор — 300 г
  • Лимонний сік — 50 мл

Приготування:

  • Ріжемо гарбуз попам, видаляємо її зміна і нарізаємо тонкими слайсами
  • Яблука обполіскуємо, очищаємо і теж дрібно подрібнюємо
  • Складаємо все каструлю з товстим дном і ставимо на маленький вогонь
  • Прикриваємо все кришкою і чекаємо 2-3 хвилини
  • Після закінчення цього часу додаємо цукор і починаємо постійно помішувати яблука і гарбуз
  • Приблизно через 3 хвилини на дні каструлі утворюється сік, і ви знову зможете залишити пюре без нагляду приблизно на 15 хвилин
  • За цей час всі приготуватись і вам треба буде перебити масу блендером
  • У готове пюре додаємо сік лимона, кип’ятимо все ще 5 хвилин і розкладаємо по стерилізованим банкам
  • Закатуємо всі кришками і перевертаємо денцем вгору

Яблучно-морквяне пюре на зиму: рецепт

Що стосується приготування морквяно-яблучного пюре, то тут можуть бути варіації. У випадку якщо ви хочете отримати ледве вловимі нотки цього коренеплоду, тоді готуйте пюре з 3 частин яблук і 1 частини моркви.

Якщо ж ви хочете, щоб обидва компоненти добре відчувалися в готовому продукті, тоді беріть їх порівну. Також при бажанні ви можете поліпшити смак вашої заготовки за допомогою апельсинової цедри. Якщо ви додасте її за 5 хвилин до кінця варіння, то у вашому пюре з’являться ще й цитрусові нотки.

Продукти:

  • Морква — 1 кг
  • Яблука — 1 кг
  • Цукор — 200 г
  • Цедра половини апельсина
  • Вода — 100 мл

Приготування:

  • Першим ділом очистіть моркву поріжте її кубиком і складіть в каструлю
  • Додайте до неї половину води і цукор, і поставте варитися
  • Видаліть шкірку з яблук, подрібніть, додайте до них решту воду і цукор, і теж поставте варитися
  • Коли обидва компоненти майбутнього пюре стануть м’якими, перебити їх блендером і з’єднайте разом
  • Додайте до них цедру апельсина, 2 ст. л соку лимона і прокип’ятити на маленькому вогні 5 хвилин
  • Готовий продукт розкладаємо по банках і закриваємо вакуумними кришками

Яблучне пюре для дітей на зиму: рецепт

При приготуванні яблучного пюре для дітей обов’язково треба враховувати той факт, що червоні плоди мають у своєму складі речовини, здатні провокувати алергічну реакцію. Зважаючи на це, буде краще, якщо ви будете використовувати для цих цілей яблука зеленого і жовтого кольору.

Так, і якщо ви будете купувати їх у магазині чи супермаркеті, тоді зніміть з них шкірку товстим шаром. Це потрібно зробити для того, щоб повністю видалити віск, яким обробляють магазинні фрукти.

Компоненти:

Приготування:

  • Проведіть стандартну підготовку яблук
  • Поріжте їх як вам зручно і складіть в пароварку
  • Тримайте їх на пару поки вони повністю не стануть м’якими
  • Як тільки це відбудеться, перекладіть їх у каструлю і перебити блендером
  • В отримане пюре додайте цукор і протомите його на маленькому вогні 5-10 хвилин
  • Готовий продукт закочує в банки і переносимо в підвал або комору

Яблучне пюре без цукру на зиму: рецепт

Якщо вас хвилює питання чи зможе таке пюре благополучно пережити всю зиму, то можете бути спокійні. Так як в яблуках у великих кількостях присутні фруктові кислоти, то вони не дадуть щоб у готовому продукті почали розмножуватися патогенні бактерії, які роблять заготовки непридатними до вживання.

Крім цього, ви повинні знати, що яблучне пюре без цукру потрібно тримати в холодному місці з однаковою температурою. Зважаючи на це, буде краще, якщо ви будете тримати його в підвалі або холодильнику.

Компоненти:

Приготування:

  • Очищаємо яблука від шкірки і складаємо їх у каструлю
  • Шкірку збираємо, складаємо в марлю і зав’язуємо у вузлик
  • Додаємо до яблук воду і ставимо все на вогонь
  • Коли рідина в каструлі збільшиться вдвічі, опускаємо в каструлю марлевий мішечок з шкіркою
  • Варимо фрукти на маленькому вогні до повного розм’якшення
  • Готове пюре протираємо через сито і повертаємо на вогонь
  • Кип’ятимо яблучне пюре 5 хвилин і розкладаємо по банках

Яблучне пюре з корицею на зиму: рецепт

У випадку якщо ви додасте в вашу заготівлю не зовсім якісну корицю, то вона як мінімум зіпсує смак продукту. Зважаючи на це, не скупіться і купіть натуральну спецію і бажано не у вигляді порошку, а у вигляді палички.

Компоненти:

  • Яблука — 5 кг
  • Цукор — 300 г
  • Вода — 350 г
  • Сік одного лимона
  • Кориця — 2 палички

Приготування:

  • Обполіскуємо яблука, очищаємо їх від шкірки і дрібно нарізаємо
  • Збризкуємо їх лимонним соком і відставляємо в сторону
  • Виливаємо воду в каструлю, додаємо сюди ж цукор і паличку кориці
  • Кип’ятимо все поки цукор повністю не розчиниться
  • Закладаємо в сироп яблука і тримаємо їх до повного розм’якшення
  • Виймаємо паличку кориці і протираємо масу через дрібне сито
  • Доводимо його до кипіння і розкладаємо по стерилізованих банках

Яблучне пюре з апельсином на зиму: рецепт

Якщо ви хочете, щоб яблучно-апельсинове пюре вийшло смачним, тоді витратьте трохи часу і правильно підготуйте апельсин. У разі якщо цього не зробите, то готовий продукт може вийти злегка гіркуватим, що дуже сильно зіпсує його смакове сприйняття.

Зважаючи на це, перед тим як відправляти помаранчевий фрукт в каструлю, обов’язково обдайте його окропом і зніміть з нього цедру. Після цього зніміть з нього шкірку і постарайтеся максимально ретельно видалити всі плівки. Як тільки впораєтеся з усіма цими завданнями, можете приступати безпосередньо до приготування пюре.

Компоненти :

  • Яблука — 4 кг
  • Апельсини — 500 г
  • Цукор — 300 г
  • Вода — 50 г

Приготування:

  • Зніміть з апельсина цедру, а потім очистіть його і перекрутіть на м’ясорубці
  • Промийте, очистіть і поріжте яблука на шматки
  • Складіть фрукти в каструлю, додайте до них воду, цукор і цедру
  • Ретельно все перемішайте і варіть 15 хвилин
  • Протріть масу через сито, ще раз закип’ятити і загорніть в скляні банки

Яблучне пюре з бананом на зиму: рецепт

У разі якщо ваші домочадці люблять банани, ви можете порадувати їх яблучно-банановим пюре. Але запам’ятайте, для приготування цих ласощів треба брати виключно стиглі банани. Якщо ви додасте до яблук злегка зеленуваті, то просто не отримаєте бажаного смаку і аромату.

Компоненти:

  • Яблука — 2 кг
  • Банани — 1 кг
  • Цукор — 200 г
  • Сік одного лимона

Приготування:

  • Першим ділом обполіскуємо лимон і вичавлюємо з нього сік
  • Виливаємо його в каструлю, в якій вже є цукор
  • Включаємо плиту на мінімальну потужність і починаємо готувати сироп
  • Очищаємо банани від шкірки і перебиваємо їх блендером
  • Очищаємо і нарізаємо яблука і разом з банановим пюре додаємо в сироп
  • Варимо все до м’якого стану, а потім протираємо через сито
  • Однорідне пюре кип’ятимо ще раз і закатуємо стандартним способом

Яблучне пюре з какао на зиму: рецепт

Цей рецепт напевно сподобається тим, хто обожнює шоколад. Домогтися такого смаку вам допоможе звичайне какао. В залежності від його кількості ви отримаєте або слабовиражений, або насичений шоколадний присмак.

Правда, ви повинні пам’ятати, що від того, яка кількість какао ви використовували, буде залежить кількість доданого цукру. Так як воно має характерну гірчинку, то чим більше його буде, тим більшу кількість цукру вам доведеться додавати.

Продукти:

  • Солодкі яблука — 3 кг
  • Цукор — 200 г
  • Какао — 3 ст. л
  • Вода — 60 мл
  • Сік лимона — 1 ст. л

Приготування:

  • Промиті, очищені і порізані яблука закладаємо в каструлю
  • Додаємо до них воду і лимонний сік, і починаємо варити
  • Змішуємо цукор і какао і додаємо їх до розм’якшеним яблук
  • Кип’ятимо всі 2-3 хвилини і перебуваємо масу блендером
  • Прогріваємо її ще раз і закочує в скляні банки

Яблучне пюре з желатином на зиму: рецепт

У разі якщо вам подобається густе яблучне пюре, тоді спробуйте приготувати його з додаванням желатину. Так як в цьому випадку уварювати його не треба буде, то приготувати ароматну заготівлю ви зможете за мінімальний час.

Правда, ви повинні пам’ятати, що якщо ви переборщите з цим компонентом, то ваше пюре буде мати дуже щільну консистенцію і не дуже приємний смак. Зважаючи на це, на кожен кілограм очищених яблук додавайте не більше 1 ч. л желатину.

Продукти для пюре:

  • Яблука — 3 кг
  • Цукор — 300 г
  • Желатин — 3 ч. л
  • Сік лимона — 3 ст. л
  • Вода — 200 мл

Приготування:

  • Для початку залийте желатин водою і поставте його набухати
  • Яблука очистіть, поріжте, додайте до них цукор, воду і лимонний сік і поставте варитися
  • Коли яблука пустять сік, приберіть вогонь на мінімум і додайте в каструлю желатин
  • Як тільки він повністю розчиниться, перебити масу блендером, доведіть її до кипіння і можете закочувати

Яблучне пюре з вершками на зиму: рецепт

Відразу ж хочеться сказати, що яблучне пюре, приготована за цим рецептом, зберігатися всю зиму не може. Як показує практика, свої смакові якості воно зберігає не більше 3 місяців. Зважаючи на це, буде краще, якщо ви будете готувати невеликими порціями і тримати в холодильнику.

Окремо хочеться сказати про вершках. В ідеалі вони повинні бути фермерськими. Тільки в цьому випадку ви зможете домогтися максимальної легкості і м’якості. В разі якщо ви будете купувати їх у магазині, тоді віддавайте перевагу продукту з 35-50 % жирністю.

Компоненти:

  • Яблука — 2 кг
  • Цукрова пудра — 70 г
  • Сік лимона — 1 ст. л
  • Вода — 50 мл

Рецепт:

  • Яблука очищаємо, нарізаємо шматочками і відправляємо в каструлю
  • Заливаємо водою і починаємо варити
  • Приблизно через 2 хвилини після закипання додаємо до них цукрову пудру і лимонний сік
  • Варимо все ще 15 хвилин, а потім перебиваємо масу блендером
  • Вводимо в неї вершки, злегка збиваємо і доводимо до кипіння
  • Готове пюре розкладаємо по банках, закатуємо кришками і закутуємо теплою ковдрою
  • Після повного охолодження переміщаємо їх в холодильник

Яблучне пюре без стерилізації на зиму: рецепт

Якщо ви вирішите приготувати яблучне пюре за цим рецептом, то пам’ятайте про те, що в цьому випадку вкрай важливо правильно підготувати тару, в яку буде перекладений готовий продукт. Запам’ятайте, перекладати його можна виключно в стерилізовані і сухі банки і закривати такими ж кришками. У разі якщо в скляній тарі буде присутня волога, то буквально через тиждень ви побачите, як у вашій заготівлі почне з’являтися пліснява.

Компоненти:

  • Яблука — 5 кг
  • Сік лимона — 5 ст. л
  • Цукор — 500 г

Приготування:

  • Яблука без шкірки, нарізаємо кубиками і відправляємо в каструлю
  • Додаємо до них сік лимона і весь цукор
  • Доводимо все до кипіння, прибираємо вогонь і починаємо уварювати утворилася рідина
  • Коли вона зменшиться приблизно наполовину, знімаємо масу з плити, злегка охолоджуємо і перебиваємо блендером
  • Повертаємо все на вогонь і знову проварюємо 2 хвилини (після закипання)
  • Розкладаємо пюре в стерильні банки

Скільки калорій в яблучному пюре без цукру, з цукром, зі згущеним молоком: калорійність на 100 грам

Будь-який дієтолог скаже, що яблука відносяться до дієтичних продуктів, які не несуть шкоди фігурі людини. В разі якщо ви будете вживати в чистому вигляді, то кількість калорій у них буде мінімальним. А це означає, що якщо ви не будете додавати в пюре цукор, то в 100 грамах готового продукту буде міститися всього 42 калорії.

Якщо ж ви додасте в пюре цукор, то калорійність 100 грамів продукту підвищиться до 70 калорій. Ну, мабуть, найбільш калорійним вийде яблучне пюре з додаванням згущеного молока. У цьому випадку у 100 г продукту буде міститися 150 калорій.

Яблучне пюре на зиму в домашніх умовах – 5 простих рецептів з фото покроково

Солодкий і ароматний десерт на зиму виходить з кисло-солодких яблук і стиглих бананів. Вибираючи фрукти для цієї заготовки, віддайте перевагу плодам з неушкодженою шкірою і м’якоттню, яка не зазнала гниття: оскільки це пюре не вимагає тривалого варіння і стерилізації, дуже важливо, щоб вихідна сировина була якісною, інакше приготований десерт швидко зіпсується навіть під кришкою.

  • Інгредієнти:
  • Процес приготування:
  • Без цукру
  • Що необхідно:
  • Приготування:
  • Яблучне пюре з морквою на зиму
  • Інгредієнти:
  • Процес приготування:
  • Як приготувати пюре з яблук
  • Три секрети ідеального приготування яблучного пюре
  • Підготовка яблук і поради щодо приготування
  • Процес приготування буде більш легким і швидким, якщо в будинку є парова скороварка. Якщо такий агрегат є, то робіть наступним чином:
  • Яблучне пюре з апельсинами
  • Інгредієнти:
  • Процес приготування:
  • Яблучне пюре з желатином
  • Інгредієнти:
  • Процес приготування:
  • Рецепт без стерилізації
  • Що буде потрібно:
  • Приготування:

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 0,3-0,5 кг.
  • Банани – 0,5 кг.
  • Яблука – 1 кг (вага очищених плодів).
  • Вода – 200 мл.

Процес приготування:

  1. Вимийте яблука, видаліть шкірку і серцевини з кісточками.
  2. Наріжте яблука шматочками довільного розміру, викладіть у каструлю для варіння з товстим дном.
  3. Воду додайте до яблук і гасіть їх до м’якості на невеликому вогні, перешкоджаючи час від часу. Час приготування – близько 20-30 хвилин (більш стиглі і солодкі сорти яблук гасяться швидше, ніж тверді і кислі).
  4. Візьміть півкілограма (вага без шкурки) вимитих бананів, очистіть і наріжте їх тонкими кружечками.
  5. Додайте банани в каструлю до яблук, коли яблука стануть м’якими і напівпрозорими. Загасіть банани з яблуками, поки маса не стане однорідною (5-7 хвилин).
  6. Спробуйте бананово-яблучне пюре на смак і додайте цукор. Якщо пюре і так вже солодке, тоді цукру додавайте трохи, щоб консервація вийшла більш корисною. Загасіть пюре з цукром не більше 2-3 хвилин.
  7. Дайте пюре трохи охолонути і перебийте його до однорідності зануреним блендером.
  8. Знову доведіть пюре до кипіння і відключіть вогонь.
  9. Готове яблучно-бананове пюре розливайте по стерилізованих банках (банки повинні бути сухими, щоб консервація не зіпсувалася від води).
  10. Закочуйте банки залізними кришками і дайте їм охолонути в перевернутому вигляді під пледом.
  11. Остиглу консервацію виносьте на зберігання в холодне, темне приміщення.

Без цукру

Простий рецепт швидкого приготування. Найголовніше, що продукт виходить максимально корисним, адже він готується без цукру і консервантів. Ароматну і смачну домашню заготовку можна використовувати і в якості десерту, і як додатковий компонент при випічці.

Легеня в засвоєнні і корисне пюре, багате необхідними для організму мінералами, біологічно активними речовинами. Воно наповнене клітковиною, пектинами, що покращують роботу травного тракту.

Що необхідно:

Приготування:

Вимиті яблука чистимо від шкірки і серцевини. Якщо плоди домашні, то шкіряку можна залишити.

Оболонка містить велику кількість пектину, який є натуральним загустителем.

Нарізаємо плоди шматочками і відправляємо у велику каструлю. Заливаємо воду. Вона потрібна для того, щоб шматочки плодів не пристали на дно, поки з них ще не виділився сік.

Каструлю переміщаємо на плиту. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь. Варіємо плоди до повного розм’якшення. На цей процес може знадобитися від 10 до 25 хвилин. Все залежить від сорту яблук.

М’яку масу протираємо через сито, щоб у пюре не потрапили шматочки шкірки.

Каструлю з пюре ставимо на повільний вогонь і прогріваємо ще хвилин 5-7. Не відходимо від каструлі і постійно завадимо варево. Дотримуємося обережності, оскільки, воно відразу ж починає «стріляти» в різні боки.

Розкладаємо готовий десерт по стерилізованих баночках. Він вийшов густим і ніжним. Таке густе пюре можна отримати завдяки проварюванню шматочків зі шкіркою.

Банки закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і прикриваємо зверху ковдрою. Витримуємо до повного остигання. Таку заготовку краще зберігати в холодильнику.

Яблучне пюре з морквою на зиму

Всім нам з дитинства добре знайомий смак яблучно-морквяного пюре. Ця заготовка користується великою популярністю у мам, коли вони вводять перші фруктово-овочеві прикорми малюкам. Приготуйте таке пюре в домашніх умовах, розливши його по невеликих баночках, і ваша дитина буде забезпечена смачними «корисностями» власного приготування!

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 0,7-1 кг.
  • Яблука – 1 кг (вага очищених плодів).
  • Апельсинова цедра – до смаку.
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Морква – 1 кг.
  • Вода – 100-200 мл.

Процес приготування:

  1. Вимийте яблука і моркву.
  2. Моркву очистіть, наріжте дрібними шматочками і викладіть в каструлю з товстим дном – така найкраще підходить для варіння пюре.
  3. До моркви додайте половину цукру і трохи води, поставте варитися до тих пір, поки морква не стане наполовину м’якою.
  4. За цей час очистіть яблука від шкірки і серцевин, наріжте кубиками.
  5. Додайте яблука, воду і цукор до моркви і гасіть пюре до готовності (поки фрукти і коренеплоди не стануть повністю м’якими).
  6. Зніміть цедру з апельсина (тонкий верхній шар шкірки) за допомогою дрібної терки, попередньо замочивши апельсин в окропі на 10-15 хвилин.
  7. Готове пюре перебийте блендером до кашеобразного, однорідного стану, додайте цедру апельсина до смаку і 2 столові ложки лимонного соку (кислота лимона – це натуральний консервант, з нею пюре простоїть довше в закоченому вигляді без псування).
  8. Закип’ятіть пюре і тут же розкладіть по сухим стерилізованим банкам, укупіть герметично, переверніть на кришки і прикрийте пледом, щоб процес остигання йшов повільніше.
  9. Залишені банки з морквно-яблучним пюре зберігайте в холодному, темному місці.

Порада: якщо хочете, щоб у пюре був добре відмінний яблучний смак, тоді моркви потрібно взяти в 2 рази менше, ніж яблук. Якщо ж ви візьмете вихідних продуктів порівну, тоді і смак у пюре зміниться – він стане більш морквеним.

Як приготувати пюре з яблук

Якщо у вас є сад, який щорічно радує хорошим урожаєм, то це справжнє диво. Іноді, буває так, що врожаю навіть надто багато, але не поспішайте відмовлятися від нього.

У цій статті ми розповімо, про нежиттєвий яблучний пюр, який буде радувати вас влітку і стане справжнім порятунком взимку. До того ж у ньому міститься багато вітамін і його буде обожнювати вся сім’я.

На приготування буде йти зовсім небагато часу, але при цьому ваш урожай не буде пропадати, а ваша сім’я і діти будуть отримувати величезну кількість потрібних вітамінів. До того ж варіацій приготування дуже багато, кожен знайде відповідний рецепт і для себе.

Три секрети ідеального приготування яблучного пюре

  1. Набагато безпечніше готувати пюре самостійно, ніж купувати його в магазинах. Приготувавши його вдома – склад буде натуральним, а їсти його можна буде навіть маленьким діткам.
  2. Смак пюре урізноманітнює невелику кількість прянощів та інших ароматних спецій.
  3. Приготуванням варто зайнятися, як тільки ви зняли урожай. Так як тільки що зірвані яблука містять в собі гаражне більше вітамін.

Якщо ви переживаєте з приводу складності приготування, то не хвилюйтеся, це набагато простіше, ніж ви думаєте.

Підготовка яблук і поради щодо приготування

Насамперед потрібно вибрати сорт яблук. Найбільш підходящими вважаються сорти з явною кислинкою.

Потрібно уважно перебрати яблука, плоди повинні бути без дефектів. Далі їх потрібно помити, видалити плодоніжки, насіннєве гніздо і дрібні пошкодження, якщо вони є.

Процес приготування буде більш легким і швидким, якщо в будинку є парова скороварка. Якщо такий агрегат є, то робіть наступним чином:

  1. На дно каструльки наливаєте шар води товщиною 2-3 см.
  2. Наріжте яблука на дільки і помістіть у ємність.
  3. Накрийте кришкою і проваріть на особливому вогні 10-15 хвилин.
  4. Пропарені фрукти необхідно розтолочь в пюре. Зробити це можна будь-яким способом: пропустити через м’ясорубку, протерти через сито, використовувати товкушку або блендер.
  5. Під час варіння виділялася вода з яблучним соком. Виливати її не потрібно, вона стане в нагоді в наступних діях.
  6. Щоб маса не пригорала під час загустіння, краще вибрати каструлі з товстим дном або ж казан.
  7. Щоб відкрите пюре не застоювалося в місті холодильнику, варто взяти невеликі банки, бажано 0,5 л.

Яблучне пюре з апельсинами

Яблучно-апельсинове пюре виходить смачним і ароматним лише в тому випадку, якщо апельсини для варіння правильно підготовлені. Не пошкодуйте часу і позбавте ці фрукти від гіркоти, інакше не надто приємний смак свіжої цедри зіпсує всю заготовку.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 0,5-0,8 кг.
  • Яблука – 1 кг (вага очищених плодів).
  • Апельсини – 0,5 кг (вага очищених плодів).
  • Апельсинова цедра – до смаку.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

  1. Вимийте яблука та апельсини.
  2. Зніміть цедру з 1 апельсина. Щоб цедра не гірчила, апельсин потрібно замочити в окропі на 10-15 хвилин, а потім акуратно зняти з нього лише самий верхній шар за допомогою дрібної терки. Нижній білий пухкий шар апельсинової шкірки, який сильно гірчить, неїстівний – його потрібно видалити.
  3. Для пюре, звареного за цим рецептом з урахуванням зазначених пропорцій, вистачить цедри і одного апельсина, інші апельсини просто очистіть від шкірки і розберіть на дольки. Клацніть дрібно, видаліть зернятка, а потім перебийте апельсини блендером.
  4. Яблука визволіть від шкірки і серцевин, наріжте дрібним кубиком.
  5. Підготовлені фрукти разом з водою, цедрою і цукром викладіть в каструлю і вариті пюре 15-25 хвилин після закипання.
  6. Готове пюре перебийте блендером до однорідності (можна протерти і ложкою через сито).
  7. Закип’ятіть пюре і одразу ж розкладіть по сухих, стерилізованих скляних банках, закатавши металевими кришками.
  8. Банки переверніть на кришки, сховайте пледом і дайте їм охолонути, а потім виносіть їх на зберігання в холодне, темне приміщення.

Яблучне пюре з желатином

Дуже густе, щільне пюре виходить з яблук з додаванням желатину. Цей натуральний загусник хороший і тим, що з його допомогою пюре готується дуже швидко. У підсумку виходить така яблучна солодкість, яку можна не тільки ложкою їсти, а й нарізати ножем на шматочки. Але щоб не зіпсувати смак пюре, рекомендується на 1 кг очищених яблук додавати не більше 1 чайної ложки желатину.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 1-1,5 кг.
  • Яблука – 2 кг (вага очищених плодів).
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Желатін – 2 ч. л.
  • Вода – 200 мл.

Процес приготування:

  1. Залийте желатин водою і залиште його розбухати (дивіться інструкцію з правильного приготування желатину на його упаковці).
  2. Яблука очистіть від шкірки і серцевин, наріжте дрібно і поставте варитися разом з водою, соком лимона і цукром.
  3. Варите до тих пір, поки яблука не пустять сік, а потім зменште вогонь і додайте желатин.
  4. Як тільки желатин повністю розчиниться в пюре, перебийте пюре за допомогою блендера до однорідності.
  5. Доведіть пюре до кипіння і закатайте його під кришки в сухі, стерилізовані банки.
  6. Банки повинні охолонути на кришках під пледом.
  7. Зберігайте готове яблучне пюре в темному, прохолодному місці.

Рецепт без стерилізації

Фруктово – овочеве пюре з яблук і моркви, можна приготувати в будь-яку пору року. Ці плоди надходять у продаж цілий рік. Але особливо корисні вони зі своїх, доморощених. Готується десерт легко і просто, а виходить неймовірно смачним.

Такі заготовки особливо корисні маленьким дітям або в якості дієтичного харчування. Домашні вітамінні добавки принесуть користь і дітям, і дорослим. Ми із задоволенням, сплітаємо вдома такий десерт.

Що буде потрібно:

  • 2 кг яблук;
  • 1 кг моркви;
  • 1,5 склянки води;
  • цукор за смаком;

Приготування:

1. Моєм і чистимо моркву. Нарізаємо невеликими шматочками, щоб швидше зварилася. У каструлю наливаємо склянку кип’яченої гарячої води, перекладаємо в неї коренеплоди. Ставимо на плиту. Доводимо до кипіння. Знижуємо нагрів до помірного і варім хвилин 25-30, до повної м’якості шматочків. Не забуваємо постійно перешкоджати.

Так само, готуємо яблука. Нарізаємо їх шматочками і відправляємо в іншу каструлю, не забувши залити воду.

Води для варіння яблук потрібно менше, оскільки ці плоди соковитіші.

На 2 кілограми яблук, піде близько 1 склянки води. На помірному вогні варіємо плоди близько 10 – 15 хвилин. Плоди повинні розпаритися і стати м’якими.

2. Після розм’якшення плодів пюруємо їх зануреним бленді

Яблучне пюре на зиму у домашніх умовах – смакота!

Яблучне пюре на зиму – найкорисніший і найсмачніший домашній яблучний соус. Це дуже простий рецепт бархатистого, вершкового та казково смачного яблучного мусу в банках на зиму.

– мус без додавання цукру

– із суміші українських яблук

– дуже універсальний у використанні

  • Час приготування: 30 хвилин
  • Кількість порцій: 2000 мл мусу
  • Калорійність: 50 в 100 мл мусу
  • Дієта: безглютенова, веганська, вегетаріанська

Складові:

  • трохи більш як 2,5 кг будь-яких яблук
  • сік, вичавлений з одного лимона – близько 6 ст.
  • 3/4 склянки води – менш як 190 мл
  • можливі добавки: ваніль, кориця, кардамон, гвоздика

Яблучне пюре на зиму

З цієї кількості інгредієнтів вийшло близько 2000 мл яблучного пюре. Отже, трохи більш як 2,5 кілограма яблук у мене пішло 6 низьких банок місткістю 220 мл кожна і 3 високі банки місткістю 225 мл кожна.

Дуже рекомендую заготовити запас яблучного пюре на зиму. Восени ми маємо доступ до величезної кількості чудових сортів яблук. Вони свіжі, корисні та дуже смачні, а ще недорогі й улюблені дітьми.

Яблука багаті на вітамін С і цинк, які допомагають зміцнити імунітет, коли він нам потрібен найбільше. Яблучний мус допомагає при лікуванні багатьох захворювань і дуже ніжно впливає на шлунок.

Яблука є надзвичайно багатим джерелом вітаміну С, А, Е, К… Велика кількість вітаміну С дуже позитивно впливає на нашу шкіру, яка з віком виробляє все менше колагену. Виробництво цього білка збільшується при вживанні великої кількості вітаміну С. Яблука також містять багато калію та заліза, магнію та клітковини.

Цікаво Огірки з гірчицею на зиму – супер простий рецепт огірків!

Варто знати, що яблука допомагають при схудненні. Пектин, що міститься в них, є розчинною фракцією клітковини. Вони набухають у шлунку, що викликає більш тривале почуття ситості. Ми не відчуваємо голоду і рідко перекушуємо між їдою.

Відоме прислів’я говорить: «Яблуко на день позбавить вас від лікаря».

Ласкаво просимо!

Яблучне пюре на зиму

Підготувати близько 2,5-2,7 кг яблук. Я рекомендую використовувати суміш як мінімум з 2-ох різних сортів яблук. Варто використовувати кілька м’яких і солодких яблук, кілька яблук з твердим м’якушем і кисло-солодкою ноткою. Чим більше різних сортів яблук в одному мусе, тим краще смак та консистенція.

Приготуйте собі велику та широку каструлю. Налийте в неї 3/4 склянки простої води й сік, вичавлений з одного лимона (стежте за кісточками)

Усі яблука дуже ретельно вимийте. Уникайте пошкоджених та забитих яблук. Кожне яблуко дуже тонко очистить, а потім розріжте навпіл. Акуратно виріжте із четвертинок насіннєве гніздо. Ідеально очищені четвертинки розріжте на кілька дрібніших шматочків і помістіть у каструлю з водою та лимонним соком. Покладіть таким чином усі шматочки яблук у каструлю.

Порада: Не викидайте яблучну шкірку. Це багате джерело клітковини. Ви можете висушити їх та з’їсти або приготувати з них фруктовий чай. Ви можете приготувати смачну смузі зі свіжозрізаних шкір або додати їх як додатковий інгредієнт до свого улюбленого фруктового смузі. Дрібно нарізану яблучну шкірку також можна додавати до салатів, наприклад, з цибулею-пореєм. Також можна зварити компот зі шкір та насіннєвих гнізд, яких у вас напевно буде понад 500 грамів! Гнізда насіння та яблучна шкірка містять найбільше пектинів, які очищають організм та регулюють бактеріальну флору кишківник. Вони також зменшують всмоктування холестерину.

Накрийте кришкою. Встановіть середню потужність пальника. Як тільки яблука закиплять, зменште потужність конфорки до такої, щоб вона лише злегка блимала, і тушкуйте яблука таким чином близько 35 хвилин. Я не перемішував яблука весь цей час. Нема потреби. Після закінчення цього часу зніміть кришку (увімкніть обдування у витяжці) і готуйте яблука останні 20 хвилин, потім на малій потужності.

Порада: ви можете додати до мусу натуральні ароматизатори. Це може бути насіння, взяте з одного стручка ванілі, або чайна ложка кориці. Суміш кориці, меленої гвоздики та кардамону (1/3 чайної ложки) також підійде добре. Чайна ложка свіжонатертого імбиру у поєднанні з ваніллю також є менш популярним доповненням.

Рецепт пюре

Після вимкнення конфорки вийде частковий мус зі шматочками яблук. Щоб отримати ідеально однорідний та кремоподібний яблучний мус, я рекомендую змішати вміст каструлі за допомогою блендера типу жирафа.

Підготуйте, наприклад, вісім баночок місткістю по 250 мл кожна або інші баночки іншої місткості. У сумі вони мають мати місткість близько 2000 мл. Банки повинні бути ідеально чистими та в ідеалі ошпареними окропом. Так само і кришки. Використовуйте лише непошкоджені банки та кришки.

Розлийте яблучний мус, що ще кипить, в банки й щільно закрийте їх. Не виливайте мус повністю. Залиште не менше 1 см вільного місця. Переверніть банки нагору дном і залиште на 10 хвилин. Банки також можна накрити рушником (щоб вони повільніше остигали). Через 10 хвилин поверніть їх у «нормальне» положення, але тримайте під рушником до повного остигання.

Рецепт яблучного мусу без додавання цукру надзвичайно смачний і дуже корисний. У яблуках стільки натуральної насолоди, що підсолоджувати мус у банках на зиму не потрібно. І ніщо не заважає вам додати, наприклад, трохи меду або вашого улюбленого сиропу, наприклад, оладки, що подаються з яблучним мусом. Так що на солодкі добавки можна наважитися, але тільки при приготуванні чогось смачненького з використанням яблучного мусу.

Ви можете використовувати яблучне пюре по-різному: є прямо з баночки як десерт для дітей та багато іншого; як доповнення до пирога або млинців; на теплу манку, кашу або рис і багато чого іншого.

Про автора

admin administrator