Як використовувати червону цибулю

Авторadmin

Як використовувати червону цибулю

Зміст:

Чи підходить для смаження червона цибуля

Червона цибуля при правильному її вживанні може вплинути на організм, а все завдяки комплексу біологічно активних речовин, інформує Ukr.Media.

Кажуть, що фармкомпанії навіть використовують її для створення БАДів та інших дієтичних розробок. Але як використовувати цибулю у кулінарії?

Користь червоної цибулі

Доводити користь цього овочу не приходиться. Науково підтверджені його імуномодулюючі, бактерицидні та антигрибкові властивості, а також властивості, що запобігають відкладенню холестерину на стінках судин, утворенню тромбів та багато іншого. Як тут не згадати діабет та інші хронічні захворювання?

Зрозуміло, що говорити про користь можна лише за правильного ставлення до цього овочу.

Як використовувати в кулінарії

Помилка всіх кулінарів полягає в тому, що на відміну від білої цибулі, яка при короткій термічній обробці стає тільки кориснішою, червона втрачає частину своїх корисних якостей і стає не такою смачною.

Так, її можна класти в борщ, смажити з м’ясом, рибою та грибами, маринувати та інше.

Але дієтологи, а разом з ними і справжні гурмани знають, що по-справжньому вона розкривається лише у сирому вигляді.

Саме тому червону цибулю рекомендується додавати в овочеві салати або просто вживати сирою.

Як правильно замаринувати цибулю для салату швидко та смачно

Червона ялтинська цибуля – справжнє диво, овоч, улюблений багатьма. На відміну від білого, червона цибуля не гірчить, має солодкуватий смак і ніжний аромат. Його можна сміливо додавати в салати та гарніри (при смаженні він стає темно-зеленим). Величезна користь для здоров’я: у ньому містяться вітаміни А, Е, С, Р, групи В, а також залізо, магній, мідь, калій, цинк, йод.

Червона цибуля має сильну антиоксидантну властивість, має протизапальну та антибактеріальну дію, стимулює роботу органів травного тракту та імунної системи.

Корисні властивості червоної цибулі можна зберегти, якщо правильно її законсервувати. Заготівля цибулі стає необхідною, адже зберігати її свіжою досить непросто: вона швидко псується.

Як підготувати банки для консервації

Перед початком консервації потрібно простерилізувати банки будь-яким зручним способом. Для цього використовують:

  • пар над каструлею з широким горлом або носиком чайника. На каструлю зручно класти грати (в такий спосіб одночасно можна стерилізувати більше банок), а саму каструлю покласти кришки;
  • мікрохвильову піч – у банки налити воду, приблизно на ¼ обсягу, поставити на 3-5 хвилин при потужності 900 Вт;
  • електричну духовку – на 10 хвилин до неї ставлять сухі банки. Газова духовка для цього не годиться, оскільки прогрівається нерівномірно.

Банки для стерилізації мають бути ретельно вимиті, після неї – висушені.

У бальзамічному оцті

Вишукана та дорога приправа – бальзамік, що збагачує незвичайним смаком будь-які страви. Його називають “королем оцтів”. Сировиною служить білий виноград. Багато хто часто плутає бальзамічний та винний консервант. Це різні продукти, виготовлені на основі винограду, але за різною технологією.

Оцет має приємний кисло-солодкий смак, стимулює травний процес і позбавляє організм від шкідливого холестерину. Приправа включає всю таблицю Менделєєва і знайшла застосування у кулінарії, а й народної медицині. Такі ж властивості має інший вид консерванту, головне знати як замаринувати цибулю в яблучному оцті.

Примітка автора Агапов Владислав

Бальзамік додають перед подачею на стіл і не піддають термічній обробці.

На рецепт потрібно:

  • 3 шт. головки цибулі;
  • 30-35 г оцту бальзамічного (1 ст. л. 16 г);
  • 15 г цукру;
  • 15 мл олії соняшникової;
  • кріп.
  1. Очищену цибулю оформіть тонкими кільцями.
  2. Потім промийте в теплій воді, щоб зійшла гіркота.
  3. Інші продукти змішайте і додайте до цибулинних кільців.
  4. Посипте подрібненим кропом і залиште на 20 хвилин|мінути|.

Калорійність: 100 г продукту – 105.19 ккал.

Заправка червоної цибулі бальзамічним оцтом

Як замаринувати червону цибулю на зиму

Для маринування цибулі зручніше брати банки невеликого обсягу, щоби довго не залишати відкриту банку.

Залежно від обсягу банок і розміру цибулин, їх можна маринувати повністю або нарізати на 4 частини, часточками, кільцями, півкільцями.

Класичний рецепт

  1. Нарізану цибулю розкласти по банках, в кожну покласти 1-2 горошини чорного та запашного перцю, бутончик гвоздики, вимитий лавровий лист.
  2. Залити банки окропом, прикрити кришками та залишити на 10 хвилин. Злити воду в каструлю або глибоку миску.
  3. Додати до неї (з розрахунку на 1 кг цибулі): 2 ч. л. цукру, 2 ч. л. солі довести до кипіння.
  4. Влити 80 мл столового оцту, зняти з|із| вогню.
  5. Залити маринадом цибулю в банках, закатати банки кришками, перевернути вгору дном, укутати і поставити до охолодження.

Швидкий спосіб замаринувати цибулю

Маринована червона цибуля добре підходить для:

та багатьох інших страв. Замість того, щоб думати про цю мариновану червону цибулю як про заміну свіжої червоної цибулі в рецепті, думайте про неї як про пряну альтернативу маринованому халапеньо.

Цей гострий маринований смак підходить для страв, у приготуванні яких використовуєте маринований халапеньйо.

ЯК ДОВГО ЗБЕРІГАЄТЬСЯ МАРИНОВАНИЙ ЧЕРВОНИЙ ЛУК?

Тримайте мариновану червону цибулю в холодильнику та в розсолі, і вона збережеться на 3-4 тижні! Аромат згодом покращується.

ПРИГОТУЙТЕ МАРИНОВАНИЙ ЧЕРВОНИЙ ЦУКІВ

Існує мільйон способів приготування маринованої червоної цибулі, тому нижче буде наведено дуже простий спосіб.

З досвідом ви можете почати підлаштовувати уподобання під свої уподобання. Поекспериментуйте, додавши такі інгредієнти, як:

  • лавровий лист
  • зірчастий аніс
  • червоний перець.

Як приготувати маринований червоний лук

Маринована червона цибуля – відмінний спосіб доповнити тако, сендвічі, піцу та інші закуски.

  • 1,5 склянки нарізаної червоної цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 3 столові ложки білого цукру
  • 1,5 столові ложки солі
  • 0,5 ч.л. перцю
  • 1 чашка білого оцту

Тонко наріжте червону цибулю та очистіть часник. Покладіть цибулю та часник у велику скляну або керамічну миску.

Додайте цукор, сіль та перець у невелику каструлю. Додайте оцет і розмішуйте, поки цукор та сіль не розчиняться. Поставте кришку на каструлю та доведіть суміш до кипіння на середньому вогні.

  • Після варіння залийте оцет цибулею та часником. Натисніть на цибулю, щоб усі шматочки були занурені в розчин, потім дайте суміші охолонути до кімнатної температури.
  • Після охолодження негайно використовуйте цибулю або перекладіть її та весь розсіл у контейнер із кришкою (скляний, керамічний чи пластиковий) для зберігання в холодильнику. Цибулю можна зберігати в холодильнику 3-4 тижні.

Щоб зробити хрустку цибулю, вилийте киплячий оцет на цибулю в мисці. Якщо ви віддаєте перевагу м’якій цибулі, додайте цибулю і часник у каструлю і дайте їм кипіти в оцті протягом 1-2 хвилин, а потім перенесіть в неметалічний миску для охолодження.

ЯК ЗРОБИТИ МАРИНОВАНИЙ ЧЕРВОНИЙ ЦУКІВ

Почніть із тонкої нарізки червоної цибулі (я використав близько 3/4 цибулі або 1,5 склянки після нарізки) і очистіть один зубчик часнику. Я також використав 1/2 ч.л. перцю.

У мене не було окремої банки з перцем, тому я просто використав трохи з мого міні-млина для перцю.

  • Покладіть 3 столові ложки білого цукру, 1,5 столові ложки солі та 1/2 чайної ложки перцю в невелику каструлю.
  • Додайте 1 склянку білого оцту і розмішайте, щоб розчинити цукор та сіль.
  • Покладіть кришку на каструлю та доведіть оцет до кипіння на середньому вогні.

Помістіть нарізану цибулю і часник у скляну або керамічну миску (щось не металеве та термостійке) і залийте оцтом зверху, що кипить.

Притисніть цибулю, щоб вона поринула у воду, потім дайте їй охолонути до кімнатної температури.

(Цей метод робить цибулю досить хрумкою. Якщо ви хочете м’яку цибулю, додайте цибулю і часник до киплячого оцту і дайте їм кипіти протягом 1-2 хвилин, а потім перенесіть в неметалічний контейнер для охолодження.)

  • У міру того, як цибуля остигає, вона стає яскравою і пурпуровою!
  • Перекладіть цибулю та розсіл у контейнер (скляний, керамічний чи пластиковий) з кришкою для зберігання у холодильнику.
  • Ви можете використовувати цибулю прямо зараз, але згодом вона стане ще кращою!

Тримайте цибулю зануреною в розсіл, поки вона знаходиться в холодильнику, і вона прослужить 3-4 тижні… – якщо ви на той час все не з’їсте.

З часником

Інший рецепт – з часником.

  1. Очистити 600 г червоної цибулі та 3-4 зубчики часнику.
  2. Цибулю нарізати кільцями (до ½ см завтовшки), зубчики часнику розрізати вздовж на 4 частини.
  3. У каструлю налити 0,5 л води, додати|добавляти| 1 ст. л. цукру, 1 ½ ч. л. солі, 2 ст. л. олії, 2 ст. л. оцту столового, часник, 5 лаврових листів, 5 горошин чорного перцю.
  4. Поставити каструлю на вогонь та довести маринад до кипіння. У киплячий маринад завантажити цибулю, потримати хвилину, після чого розкласти цибулю чистими стерилізованими банками, залити маринадом.

Накрити банки кришками та стерилізувати 10 хвилин. Закатати банки кришками, перевернути вгору дном і укутати до остигання.

З яблучним оцтом без стерилізації

Простий рецепт маринування червоної цибулі в яблучному оцті, без стерилізації. Зберігати банки потрібно у холодному місці.

  1. Яблучний оцет (1 ст.) Змішати з 1 ч. л. солі та 1 ½ ч. л. цукру.
  2. Нарізати 2-3 зубчики часнику.
  3. Червону цибулю почистити, нарізати півкільцями, скласти чисту банку.
  4. Залити оцтом, закрити кришкою та поставити в холодильник.

Вже через добу цибуля буде замаринована, але зберігати її можна скільки завгодно довго.

З гострим перцем

На літрову банку маринованої цибулі потрібно:

  • 600 г цибулі,
  • 400мл води.
  1. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати півкільцями.
  2. У каструлю налити воду, додати|добавляти| 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. запашного перцю горошком та 5 лаврових листів. Влити по 2 ст. л. столового оцту та олії.
  3. Поставити каструлю з маринадом на плиту та довести маринад до кипіння.
  4. Через 3 хвилини завантажити в каструлю цибулю на 5 секунд (не довше!).
  5. У чисту суху стерилізовану банку покласти 2-3 очищені зубчики часнику, 1 стручок вимитого гострого перцю, викласти цибулю і залити маринадом.

Закатати кришкою банку, перевернути, укутати і залишити остигати.

Класичний рецепт маринованої цибулі

  • червоний Бомбей;
  • ред Барон;
  • ретро;
  • ялтинський;
  • чорний принц;
  • юконт та інші.

За кольором фіолетовіші, за смаком солодші за цибулю. На фарбування впливає велика кількість антиоксидантів.

Червоний відтінок свідчить про наявність антацидів, що борються із інфекційними хворобами. Кверцетин має терапевтичні властивості. Важливі мінерали сірка та хром виводять із організму холестерин.

Червона цибуля знижує рівень холестерину в крові?

Можливості виготовлення продукту безмежні. Він поєднується з рибою, м’ясом і подається як самостійна страва.

Одна з властивостей маринованого овочу – відсутність запаху, тому він використовується як закуска на ділових зустрічах.

У 1 ст. л. 25 г цукру, 30 г солі, 15 мл оцту, за 1 ч. л. цукру 5-7 г, солі 7 г, оцту 8 мл.

Приготувати мариновану цибулю швидко та просто, без витрат часу. Такий сорт овочів не можна тримати в окропі, він втрачає свій колір.

Коли маринуємо цибулю, воду, цукор, оцет та сіль – це інгредієнти, що відповідають правильному рецепту. Якщо есенція береться 70%, її розводять водою.

  • 3 шт. середні головки цибулі;
  • 100 мл оцту;
  • 250 мл води;
  • 70-80 г цукру;
  • 5-6 г солі;
  • спеції за бажанням.
  1. Додати інгредієнти у воду.
  2. Цибулю наріжте кільцями або півкільцями, покладіть у банку.
  3. Залийте маринадом і поставте у холод на 30 хвилин.

Покладіть цибулини в холодильник на кілька годин, щоб потім при різанні овоча не текли сльози.

Калорійність: 100 г продукту – 105.91 ккал.

Червона цибуля для маринування оформлена півкільцями

З гарячим маринадом

Рецепт підійде до смаженого м’яса та шашлику, включає додатковий інгредієнт – спеції.

Червоний сорт маринують для запеченого м’яса, риби та курки. Перед додаванням відіжміть зайву рідину.

  • 5 штук. великих головок цибулі;
  • 1 шт. лаври;
  • 4-5 шт. чорного перцю;
  • 3 шт. запашного перцю;
  • 2 шт. бутонів гвоздики;
  • 250 мл води;
  • 30 г солі;
  • 70-80 г цукру;
  • 0,5 ч. л. зерен гірчиці;
  • 70 мл оцту столового.
  1. Цибулини наріжте кільцями або півкільцями.
  2. Усі сипучі інгредієнти насипте в миску, налийте води та тримайте до розчинення солі та цукру, потім додайте спеції, нагрійте склад на плиті.
  3. Влийте маринад до нарізки.

Калорійність: 100 г продукту – 84.74 ккал.

Приготування рецепту триватиме 1,5 години. Але іноді чекає термінова подорож на пікнік і немає часу. Тому необхідно знати, як замаринувати цибулю в оцті швидко.

Цибуля кільцями для маринування має бути не більше 0.5 см

Рецепт з олією соняшника

Такий варіант маринування цибулі внесе різноманітність у їжу.

Корисні властивості овочів не шкодять при помірному вживанні. Людям із проблемами шлунково-кишкової системи прийом варто обмежити.

  • 4 шт. головки цибулі середнього розміру;
  • 250 мл олії соняшникової;
  • 60 мл столового оцту;
  • 10 г солі;
  • 25 г цукру;
  • чорний перець за бажанням.
  1. Наріжте цибулю так, щоб кільця були тонкими, обдайте окропом, потім промийте відразу холодною водою.
  2. Змішайте і залийте цибулю, щоб її повністю покрити.
  3. Витримайте 2 години та можете подавати на стіл.

Така страва йде як самостійна закуска або доповнення до м’яса.

Калорійність: 100 г продукту – 392.87 ккал.

Червона цибуля та огірки на зиму

Смачний та корисний салат з огірків та червоної цибулі:

  1. Вимити 1,5 кг невеликих огірків. Нарізати їх тонкими кружальцями, скласти в глибоку емальовану каструлю.
  2. Почистити 500 г червоної цибулі, нарізати кільцями, скласти поверх огірків.
  3. Вимити зелень – пір’я цибулі (100 г), листя кропу (70 г), дрібно нашаткувати, висипати в каструлю з овочами.
  4. Вимити стручок гострого гострого перцю, нарізати тонкими кільцями, викласти в каструлю. Додати 1 ст. л. солі, 3 ст. л. цукру, 3 лаврові листки, 1 ч. л. горошин чорного перцю.
  5. Змішати 1 ст. рослинної олії та 150 мл солового оцту, залити овочі в каструлі, перемішати і залишити на 6-10 годин.
  6. Поставити каструлю на плиту, маринад довести до кипіння, кип’ятити 5 хвилин.
  7. Перекласти салат у простерилізовані банки, закатати кришками, перевернути, укутати банки та залишити остигати.

Рецепт для салату

Звичайно ж у такій закусці, як салат, чи це Олів’є, Мімоза або взяти найзнаменитіший у нас українців Оселедець під шубою без даного інгредієнта не обійтися. Зазвичай в них рекомендується маринувати або хоча б обдавати білі пір’їнки окропом.

Який спосіб роботи більше подобається? Якщо на швидку руку, то відповідь очевидна, а якщо часом маєте в своєму розпорядженні, то неодмінно консервуйте.

  • цибуля – 2 шт.
  • оцет 9% – 3 ст.л
  • гаряча вода – 1 ст.
  • сіль – 1 ч.л
  • цукор – 0,5 ч.л

1. Подрібніть ріпчасті «карапузики» на шматочки квадратної форми. Присипте їх цукром та сіллю. Залийте оцтом, розмішайте. І ось тепер ще на додачу залийте гарячою водою.

Ретельно розмішайте, щоб усі супичі інгредієнти розчинилися.

2. Залишіть у такому вигляді на столі постояти близько 20 хвилин. А потім процідіть через ситечко розчин. Рідина має добре до крапельки стекти.

Готуйте з любов’ю та задоволенням. Сподіваюся, проблем не виникло, а якщо і є, то пишіть унизу, розбиратимемося.

Томати з червоною цибулею

Прекрасно поєднуються за смаком із солодким червоним перцем помідори:

  1. Вимити 2,5 кг помідорів, замочити на 10 хвилин|мінути| в холодній воді. Після цього видалити плодоніжки, розрізати кожен помідор на 4 частини.
  2. Почистити 4 цибулини, нарізати півкільцями.
  3. Почистити 10 зубчиків часнику, розрізати кожен на 4 частини.
  4. Простерилізувати наперед банки, висушити. На дно покласти помідори, потім – кілька часточок часнику, зверху – цибулю (співвідношення помідорів і цибулі – за смаком). Налити 1 ст. л. рослинного масла.
  5. Налити в каструлю 3 л води, додати|добавляти| 7 ст. л. цукру, 3 ст. л. солі, 3-4 лаврові листи, 8 горошин чорного перцю. Довести до кипіння, за 2 хвилини додати 5 ст. л. столового оцту, зняти з вогню. Залити маринадом банки з овочами, закатати кришками, перевернути вгору дном і укутати. Залишити, щоб банки охолонули, прибрати на зберігання.

Цибуля маринована до шашлику з лимоном

Якщо вам не подобається різкий аромат оцту, чи його кислота, то пропоную використовувати сік лимона замість нього. Виходить соковитий, хрумкий та ароматний овоч.

  • 2 цибулини середнього розміру
  • сік половинки лимона
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1/3 чайної ложки солі
  • зелень кропу
  • Чорний перець за бажанням

Порада! доповнити рецепт можна сухим білим вином або соком граната, додавши буквально ложку в цибулю.

Тут, не так як в інших рецептах, є відмінності. Цибулю очищаємо і тонко тонко нарізаємо, зручно це робити гострим ножем. Нарізаний продукт поміщаємо в друшляк.

Ставимо кип’ятити чайник. Коли чайник закипів, залийте цибулю окропом, краще це робити над раковиною, тому що воду витікатиме. Ну і звичайно ж, лийте не в одну точку.

Потім відразу ж включаємо холодну воду і промиваємо холодною водою. Даємо стекти рідини.

Перекладаємо в миску, додаємо сипучі інгредієнти, лимонний сік. Його краще віджати за допомогою соковитискача для цитрусових, або за допомогою рук.

Нарізаємо дрібно кріп, додаємо та перемішуємо все. Найкраще це зробити чистою рукою. Залишаємо на 15 хвилин, ще раз перемішуємо.

За смаком він дуже смачний, хрумкий та соковитий. Мені такий дуже подобається, саме рецепт без оцту лайт версія, і все швидко виходить.

Для пікантності можна додати трохи цедри, зніміть верхній шар шкірки лимона теркою.

Червона цибуля з квасолею

  1. Замочити проти ночі 6 ст. Червона квасоля. Вранці воду злити, квасолю викласти в глибоку каструлю, залити чистою водою і відварити до готовності. Відкинути на друшляк, щоб вода стекла.
  2. Почистити 1 кг моркви, натерти на тертці.
  3. Почистити 1 кг червоної цибулі, нарізати півкільцями. Скласти цибулю та моркву в каструлю з товстим дном, влити 1 ст. олії, гасити на середньому вогні 30 хвилин. Помішувати, щоб овочі не пригоріли.
  4. Вимити 3 кг помідорів, видалити плодоніжки, розрізати на 4 частини.
  5. Вимити 1 кг солодкого болгарського перцю, видалити плодоніжки та насіння, нарізати півкільцями. Викласти помідори та перець до моркви з цибулею. Перемішати, завантажити квасолю. Всипати по 2 ст. л. солі та цукру, влити ½ ст. столового оцту. Можна додати чорний мелений перець за смаком.
  6. Перемішати інгредієнти та варити близько години, періодично помішуючи.
  7. Розкласти салат гарячим по стерилізованих банках, закатати кришками, перевернути і укутати. Коли салат охолоне-прибрати на зберігання.

Салат можна використовувати як самостійну страву і для приготування супів, рагу.

Цибуля для шашлику: смачне доповнення

Як кажуть досвідчені шашличники, м’ясо треба маринувати не в оцті, а у звичайній цибулі, яка виділяє сік. Але якщо замаринувати окремо червону цибулю і вже потім додати її до шашлику, то відбою не буде від захоплених вигуків.

Отже, як замаринувати червону цибулю для шашлику? Спочатку почнемо з інгредієнтів:

  • 2 великі червоні цибулини;
  • 3 столові ложки оцту 9%;
  • 200 мл води;
  • сіль за смаком.

У приготуванні не виникне складнощів. Просто нарізають цибулю кільцями і заливають її водно-оцтовим розчином. Солять, якщо є потреба.

Червону цибулю залишають маринуватися на добу або на ніч. Але якщо почекати 3 доби, то смак вийде просто неймовірним.

Після того як цибуля промаринується, її можна використовувати двома способами:

  1. Злити з нього маринад і насаджувати на шампур разом із м’ясом.
  2. Є його вприкуску з уже готовим шашликом.

До речі, маринадом можна збризкувати шашлик, що смажиться, на мангалі. Вийде не гірше, ніж вином.

Червона цибуля з медом

Дуже смачна і незвичайна страва – маринована червона цибуля з медом.

  1. Почистити 400 г червоної цибулі, нарізати півкільцями, скласти в глибоку миску.
  2. Змішати 2 ст. л. меду, 2 ст. л. оцту 9%, по 1/2 ч. л. солі, чорного меленого перцю та меленого сумаха. Залити заправкою цибулю, перемішати.
  3. Підготувати невеликі баночки, вимити та простерилізувати їх. Розкласти цибулю по сухих банках, закатати кришками. Зберігати у прохолодному місці.

Цибуля, приготовлена ​​за таким рецептом, ідеально поєднується з м’ясом, овочами, служить доповненням до салатів. Крім того, він служить для лікування простудних захворювань, цибульний сік із медом допомагає від кашлю.

Коли немає часу.

Як швидко замаринувати червону цибулю, коли хочеться приготувати закуску до несподіваних гостей? А дуже швидко, при цьому вичікувати кілька годин чи днів не потрібно.

Інгредієнти знадобляться такі:

  • 2 штуки червоної цибулі;
  • 200мл теплої води;
  • пара чайних ложок меду;
  • 2 столові ложки оцту;
  • половинка свіжих буряків;
  • 1/2 столової ложки гірчичних зерен;
  • ложка олії рослинної;
  • сіль та перець – за смаком.

Приготування розраховане на кілька етапів:

  1. Цибулю традиційно ріжуть півкільцями.
  2. Закладають у глибоку миску.
  3. Овочеві півкільця заливають водою, додають слідом мед, оцет, гірчичні зерна.
  4. Буряк нарізають тонкими смужками і відправляють у миску.
  5. Присмачують все олією, сіллю та перцем.
  6. Очікують 20 хвилин та приступають до трапези.

Таку цибулю можна їсти самостійно, можна накладати на хліб із салом. Загалом, як закуска до міцного напою — просто мрія.

Закуска з баклажанами

  1. Вимити та очистити від шкірки 2 кг баклажанів. Розрізати на шматочки, вимочити 30 хвилин|мінути| в насиченому сольовому розчині, обсушити на рушник. Обсмажити з двох сторін на невеликій кількості олії, скласти в глибоку миску.
  2. Почистити 3 червоні цибулини, нарізати півкільцями, викласти до баклажанів.
  3. Почистити 2 головки часнику. Вимити і дрібно нарізати стручок пекучого перцю. Подрібнити їх у блендері, додати до баклажанів.
  4. У склянці окропу розмішати 2 ч. л. цукру, таку ж кількість солі, додати ½ ст. столового оцту.
  5. Розкласти овочі за підготовленими банками, залити маринадом.
  6. Поставити на плиту велику каструлю з водою, застелити дно кухонним рушником. Поставити банки (рівень води – до середини банки) стерилізуватись на 30-40 хвилин.
  7. Закатати кришки, перевернути банки вгору дном, укутати і залишити остигати.

Простий смачний рецепт – за 10 хвилин!

Маринована цибуля до шашлику – найсмачніші рецепти найкращої закуски до м’яса
Використовуйте цю швидку мариновану цибулю кисло-солодкого смаку для гамбургерів, бутербродів, салату або шашлику.

  • ½ червоної цибулі, дуже тонко нарізаної;
  • ½ склянки червоного винного оцту;
  • ½ склянки води;
  • ¾ чайна ложка морської солі;
  • 1 ½ -2 столові ложки цукру (меду чи іншого замінника);
  • 1-2 ч. л. суцільних спецій (за бажанням – суміш насіння фенхелю, зіри, коріандру, перцю, кмину, бадяну).
  1. Помістіть цибулю разом із червоним винним оцтом, водою, сіллю, цукром та цілими спеціями в невелику каструлю. Поставте на плиту та доведіть до кипіння. Гасіть 2-3 хвилини, помішуючи.
  2. Зніміть каструлю з плити та остудіть.
  3. Помістіть цибулю з рідиною у банку і зберігайте в холодильнику до 2 місяців.

Після охолодження можна додати в рідину додаткові спеції та пряні трави:

  • Мексиканський варіант – насіння кмину та коріандру плюс подрібнена шавлія або орегано. Пара шматочків халапеньо теж гарна!
  • Скандинавський – свіжий кріп та перчинки.
  • Індійський – насіння фенхелю, коріандру та пажитника.

Протипоказання

Про користь червоної цибулі сказано багато, але в деяких випадках вона може завдати шкоди здоров’ю. До протипоказань належать захворювання нирок, хвороби шлунково-кишкового тракту (виразка, запальні процеси, підвищена кислотність шлунка, панкреатит), він шкідливий при патологіях печінки, не рекомендується при грудному вигодовуванні.

У решті випадків червона цибуля корисна. Він містить мало калорій, смачний та корисний. Його можна смажити, маринувати, консервувати та їсти свіжим, додавати в салати, на бутерброди, до закусок.

Цибуля в лимонному соку – рецепт для мікрохвильової печі

Мариновану в лимонному соку цибулю подають до будь-якого виду шашлику, кладуть у оселедець, збризкавши олією, додають у будь-який салат.

  • 2 середні червоні цибулини, очистити та нарізати невеликими кубиками;
  • ¼ склянки білого винного оцту;
  • 2 столові ложки цукру;
  • ½ чайної ложки морської солі;
  • ¼ ст. свіжого лимонного соку;
  • 2-3 тонкі скибочки лимона;
  • ¼ склянки води.
  1. Нагрійте у скляній каструлі 4 склянки води до кипіння у мікрохвильовій печі на високій потужності, це займе близько 5-6 хвилин. Акуратно додайте|добавляйте| цибулю в гарячу воду. Через 15 секунд злийте її через дрібний друшляк.
  2. Складіть цибулю та скибочки лимона у відповідну за обсягом банку. Заповніть її до країв, але не втрамбуйте.
  3. Змішайте оцет, цукор, сіль, у середній мисці для мікрохвильової печі.
  4. Потім готуйте за високої потужності протягом трьох хвилин.
  5. Витягніть із мікрохвильової печі, додайте свіжий лимонний сік і перемішайте, щоб весь цукор і сіль розчинилися.
  6. Залийте цибулю гарячим маринадом. Додайте достатньо води, щоб долити до країв банки.

Накрийте банку і дайте їй охолонути протягом 30 хвилин, потім охолодіть у холодильнику як мінімум 2-3 годин перед вживанням. Така цибуля добре зберігатиметься в холодильнику протягом 5-7 днів.

Правила маринування цибулі

Який би рецепт приготування маринованої цибулі не вирішила використати господиня, їй необхідно дотримуватися кількох простих правил, а точніше навіть порад.

  • у маринаді для цибулі, як правило, використовується оцет. Брати можна будь-який вид цього продукту. Однак варто знати, що столовий оцет надає гострішого і різкішого смаку, а яблучний або винний роблять овоч ніжнішим;
  • набір та кількість інгредієнтів у всіх рецептах зазначені орієнтовні. Тут можна повністю покладатися на власний смак. Наприклад, оцту можна додати поменше, а солі та цукру – побільше, а можна вчинити і навпаки. Можна додавати додаткові інгредієнти, наприклад: перець, часник і т.д. Головне, щоб підсумковий продукт подобався і господині та кінцевим споживачам її салатів;
  • салати з маринованою цибулею слід солити наприкінці приготування. Тільки в цьому випадку можна досягти збалансованого смаку.

Рецепт з буряком

Буряк не тільки покращує смакові та поживні якості цибулі, але й насичує продукт червоним кольором, а також робить овоч особливо хрустким.

Червона цибуля, маринований в оцті з буряком, приготування рецепту.

Даний рецепт можна використовувати і для маринування класичної цибулі, але тоді інгредієнт попередньо потрібно ошпарити окропом, щоб усунути зайву гіркоту.

Які інгредієнти знадобляться

Для маринування 400 г червоної цибулі з буряком використовуються:

  • буряк. Потрібно вибрати соковитий та щільний овоч насиченого червоного кольору – 150-200 г;
  • цукровий пісок – 10 г;
  • оцет 9% – 30 мл;
  • велика сіль – 20 г;
  • фільтрована вода – 1 л;
  • перець чорний у вигляді горошку – 5 шт.;
  • листя лавра 2 шт.

Для надання заготівлі особливого аромату та смаку, в рецепт модно включити 1-2 зубчики часнику.

Покроковий процес приготування

Алгоритм оформлення цибулі разом із буряком наступний:

  1. Очищений овоч необхідно розрізати на 4 частини (якщо цибулини маленькі, то можна розрізати навпіл).
  2. Покласти цибулю у підготовлену банку.
  3. Очищені буряки слід нарізати тонкими пластинками або тонкими, але широкими брусочками.
  4. Покласти буряки в банку з цибулею. При цьому бажано, щоб бурякові пластинки розташувалися між четвертинками цибулі.
  5. Якщо вирішено додати часник, його потрібно очистити і розрізати на 4 частини. Покласти часник у банку з цибулею та буряком.
  6. Далі необхідно в сотейнику довести до кипіння підготовлену воду, розчинити в ній кристали цукру та солі.
  7. Потім у водний розчин потрібно покласти горошини перцю та листя лавра. Варити маринад близько 2 хв. Необхідно, щоб прянощі встигли розкрити аромат.
  8. Влити в маринад оцет, дати закипіти вмісту і відразу прибрати сотейник з нагріву.
  9. Залити «вируючим» маринадом вміст банки.
  10. Встановити банку в каструлю з теплою водою (банку слід прикрити, не запечатувати, а прикрити кришкою) і стерилізувати близько 15 хв при малому бурлінні. Слідкувати, щоб у процесі стерилізації вода не потрапила до банку.
  11. Через 15 хв банку необхідно дістати з каструлі та запечатати.

Накрити банку із заготівлею пледом. Коли вміст охолоне, банку потрібно прибрати у прохолодне місце.

Якщо необхідно замаринувати цибулю швидко. Тоді його слід нарізати кружальцями шириною приблизно 0,5 см., а буряки використовувати варені. Далі повторювати маніпуляції з 2 по 9 пункт. «Овоч» буде готовий приблизно за 24 години.

Рецепт із яблучним оцтом

Червона цибуля, маринована в оцті (швидкий рецепт з яблучним оцтом використовують для подачі овочів до м’ясних страв), виходить з приємним ароматом і хрусткий.

Які інгредієнти знадобляться

Для маринування цибулі червоного сорту в яблучному оцті використовуються:

  • цибуля. Знадобляться щільні цибулини середньої величини – 3 шт.;
  • справжній яблучний оцет – 30 мл;
  • цукровий пісок – 25-30 г;
  • сіль їдальня – 2 г.

У готову цибулю можна додати ніжну або пекучу паприку, подрібнений чорний перець або свіжі брусниці.

Покроковий процес приготування

Маринувати «овоч» рекомендовано в наведеній нижче послідовності:

  1. Очищений «овоч» потрібно нарізати у вигляді напівкілець і покласти у скляну страву. Злегка пом’яти нарізку руками.
  2. Додати до цибулі цукровий пісок, яблучний оцет та сіль. Добре перемішати складові.

Приблизно через 15 хв цибулю можна використовувати для приготування чи подачі м’ясних страв.

Рецепт з винним оцтом

Червона цибуля виходить з пікантнішим смаком при маринуванні у винному оцті. Готовий продукт можна застосовувати для оформлення будь-яких салатів, м’яса або риби. Додатковим плюсом рецепту є швидкість приготування «овочу».

Які інгредієнти знадобляться

Для оформлення у винному оцті 0,5 кг цибулі червоного ґатунку необхідні:

  • справжній винний оцет червоного кольору – 500 мл;
  • сіль. Слід підготувати велику морську сіль – 20-25 г%.
  • свіжий чебрець – 4-5 гілочок.

При бажанні до маринаду можна додати приблизно 30-40 г цукру.

Покроковий процес приготування

Схема приготування «червоного овочів» у маринаді з винним оцтом складається з 5 етапів:

  1. Очистити головний інгредієнт від лушпиння і нарізати його на кружечки завтовшки приблизно 5 мм.
  2. Влити в сотейник винний оцет, всипати морську сіль і покласти миті та сухі гілочки чебрецю.
  3. Поставити сотейник на нагрівання. При нагріванні маринаду вміст потрібно перемішувати, щоб кристали солі розчинилися.
  4. Коли маринад закипить, необхідно покласти «овоч». Томити цибулю в маринаді близько 2 хв.
  5. Потім вміст сотейника необхідно перекласти в підготовлену скляну тару (чебрець слід прибрати).

Цибулю можна відразу використовувати для приготування страв. Але якщо продукт витримати в маринаді добу, то смак овочів стане більш насиченим.

Цибуля і оцет – ідеальний союз

Маринована цибуля, червона чи біла, в оцті – це класика жанру. Краще підійде яблучний смак: він додасть кислинку та пом’якшить гіркоту цибулі.
Про те, як замаринувати червону цибулю в оцті, йтиметься далі, але відразу варто зазначити, що готується така цибуля на добу. Можете відкрити і раніше, але смак буде неповноцінним.

Отже, для приготування візьміть:

  • 2 головки ріпчастого червоного;
  • 250 мл кип’яченої води (не окропу, але гарячої, градусів 40);
  • солі додають за смаком;
  • 2 невеликі ложечки цукру;
  • кріп свіжий;
  • 50 мл оцту яблучного, але підійде звичайний столовий.

А тепер, власне, як замаринувати червону цибулю:

  1. Миють кріп, струшують із нього воду і дрібно-дрібно нарізають.
  2. Цибулю ріжуть кільцями або півкільцями, кому як подобається.
  3. До цибулі додають кріп і перемішують.
  4. У теплу воду наливають оцет, висипають сіль та цукор. Усі перемішують до повного розчинення сипких компонентів.
  5. Заливають маринадом цибулю, накривають кришкою та прибирають у холодильник.
  6. Як тільки пройдуть добу (можна почекати і ніч), цибулю відкидають на друшляк і подають на стіл.

Таким рецептом можна скористатися при маринуванні цибулі на зиму. А щоб закуска гарніше виглядала у банку, червону цибулю можна скомпонувати з білою.

Рецепт без оцту №1, з соєвим соусом

На 4 цибулинні «тушки» потрібно: ½ склянки рослинної олії, ¼ склянки соєвого соусу, трохи червоного перчика. Цей рецепт цікавий тим, що готується до кількох прийомів. Так, цибулю спочатку заливають соєвим соусом на 10 хвилин, потім ставлять на вогонь, а коли соус запіниться, вливають олію.

NB! До речі, якщо у вас є дуже дрібні цибулинки (городники називають їх тиканками і використовують переважно для посадки), можете замаринувати їх цілком. Смак вийде той самий, а на вигляд баночка буде дуже ошатною. А як зручно взяти її із собою на природу, збираючись на перші шашлики навесні!

Цибуля, маринована по-корейськи

Замариновану по-корейськи цибулю можна використовувати не лише як один із інгредієнтів для салату, а й як самостійну закуску. Приготування маринованої цибулі не триватиме багато часу. Спершу готується маринад. Для цього в сотейнику з’єднуються вода (500 мл), 2 склянки соєвого соусу і по 1 склянці цукру та оцту 6%. Суміш доводиться до кипіння та вариться на середньому вогні ще 5 хвилин. Після цього сотейник можна знімати з вогню та в останню чергу додати в соус сік 1 лимона.

Поки маринад остигає, цибуля нарізається великими часточками і складається у скляну каструлю чи банку. За бажанням додається перець чилі або чорний перець. Підготовлена ​​цибуля заливається теплим маринадом, остуджується на столі, потім відправляється в холодильник на 2 години.

Про автора

admin administrator