Як використовувати тісто

Авторadmin

Як використовувати тісто

Універсальне заварне тісто на вареники. Полюбилося з першого замісу

Це рецепт дуже еластичного та пухкого тіста приготованого всього з чотирьох інгредієнтів. Робиться дуже легко, замішується з першого разу та зовсім не потрібно досипати борошна.

Це рецепт заварного тіста на кип’ятку, який ми постійно використовуємо для вареників. Це тісто без яєць виходить дуже еластичне та м’яке і дуже легко розкачується. Ну і найголовніше під час готування, тісто в киплячій воді, не розварюється і не злипається.

Таке тісто для вареників можна використовувати і в піст, і на свято. Та будь-коли, коли вам захочеться смачних вареників. Начинку для них можна робити на свій смак.

З такого тіста ми готуємо вареники з картоплею, різдвяні креплики з маком та вареники з капустою. В середньому, за цим рецептом, у нас виходить зліпити плюс-мінус 50 вареників.

Як користуватися готовим замороженим листковим тістом

Заморожене листкове тісто, куплене в магазині, врятує вас у будь-якій ситуації. З нього можна легко зробити слойки для дітей або воловани з начинкою для гостей. А щоб страви з листкового тіста вийшли ідеальними і у вас не сталося ніяких казусів на кухні, треба знати кілька важливих моментів.

Листкове тісто дуже популярне на кухнях, де полюбляють випічку. Воно легке і зручне у використанні. Із цього тіста печуть слойки з різними начинками, пироги, пиріжки, пахлаву, штруделі, воловани, торти, круасани, булки і багато іншого.

Продається листкове тісто у замороженому вигляді. Щоб обрати ідеальне, пам’ятайте, що у його складі має бути масло, а не жир.

Щоб ваша випічка вдалася, треба знати кілька правил його використання.

  1. Розморожувати листкове тісто треба в холодильнику (до 10 годин), якщо немає часу — при кімнатній температурі (до 3 годин). Але тоді на нього треба обережно натискати кожні 15-20 хвилин.
  2. Краще розморожувати в пакованні, щоб тісто не висохло.
  3. Починайте працювати з тістом, коли воно майже розморозилося, але не стало м’яким.
  4. Робочу поверхню, на якій ви будете розкочувати тісто, добре посипте борошном.
  5. Розкочуйте тісто обов’язково в одному напрямку, аби не пошкодити його структуру.
  6. Якщо тісто треба порізати на шматочки, робіть це гострим ножем, щоб тісто не чіплялося за ніж і не зіпсувалася форма виробів.

Читайте також

Тісто для кіша — рецепт для найніжнішого пирога

Якщо у вас уже чешуться руки приготувати щось із листкового тіста, у нас є кілька гарних ідей:

А якщо ви хочете приготувати тісто для піци власноруч, радимо скористатися нашим зручним рецептом.

Про автора

admin administrator