Як висушити гострий червоний перець у домашніх умовах

Авторadmin

Як висушити гострий червоний перець у домашніх умовах

Сушений червоний перець гострий – простий рецепт наших бабусь як сушити гіркий перець в домашніх умовах.

Існують різні способи заготовлення про запас гіркого перцю. Один з найпростіших і легких способів, при якому зберігаються всі вітаміни і не втрачається гострота – це сушіння. Можна, звичайно, скористатися сучасної сушаркою для овочів і фруктів, але, чому б не спробувати зробити це по старому перевіреному рецепту наших бабусь?

Складові: перець гіркий

Як сушити перець в домашніх умовах.

Фото: Сушений перець на мотузці.

Вибираємо рівні, неушкоджені стручки гострого перцю, миємо їх, промокаємо лляною серветкою і розкладаємо на дощечку. Через три-чотири дні робимо “намиста” – пов`язуємо за хвостики все перчики, залишаючи деяку відстань між ними для кращого доступу повітря. Приміщення, в якому буде відбуватися процес, має бути сонячним і “зі сквознячком”.

Гострий червоний перець, заготовлений за таким рецептом, використовується для приготування різних страв. При необхідності, його можна подрібнити в порошок за допомогою млина.

Посмотрите похожие рецепти
  • Як сушити зернову і стручкову квасолю в домашніх умовах – заготовляємо квасоля на зиму Переглянути рецепт
  • Сушений глід – рецепт як сушити правильно, щоб плоди зберегли корисні властивості. Переглянути рецепт
  • Як сушити селера в домашніх умовах: сушимо коріння, стебла і листя селери Переглянути рецепт
  • Сушена полуниця: як правильно сушити полуницю на зиму в домашніх умовах Переглянути рецепт
  • Їстівний фізаліс сушений на зиму в домашніх умовах – як сушити фізаліс родзинковий. Переглянути рецепт
  • Розмарин сушений: способи заготовки пряної зелені – як сушити розмарин в домашніх умовах Переглянути рецепт
  • Простий рецепт приготування з фото сушеного в електросушарці солодкого болгарського перцю на зиму Переглянути рецепт
  • Сушена буряк – як сушити на зиму в домашніх умовах і як використовувати сушену буряк. Переглянути рецепт
  • Сушений часник: способи заготівлі та зберігання – як сушити часник на зиму в домашніх умовах Переглянути рецепт
  • Як правильно сушити мелісу в домашніх умовах Переглянути рецепт
  • Як сушити горох в домашніх умовах – заготовка не годиться на насіння, підійде тільки для супу та інших страв. Переглянути рецепт
  • Готуємо самі сушений виноград – родзинки Переглянути рецепт
  • Хрін сушений – проста заготовка хрону на зиму. Як сушити хрін в домашніх умовах. Переглянути рецепт
  • Як правильно сушити щавель в домашніх умовах – заготівля щавлю на зиму Переглянути рецепт
  • Заготівля цикорію: способи сушіння різних частин рослини в домашніх умовах Переглянути рецепт
  • Приготування аджики Переглянути рецепт
  • Червоний гострий перець і томатний соус – смачний і простий рецепт заготовки аппетітка на зиму. Переглянути рецепт
  • Домашній гострий соус з помідорів, солодкого, гострого перцю і часнику на зиму Переглянути рецепт
  • Як сушити гриби в домашніх умовах в сушарці електричної (з фото). Переглянути рецепт
  • Заготівля на зиму гострого перцю Переглянути рецепт

Гострий червоний перець. Як заготовити на зиму?

Гострий червоний перець можна заготовити на зиму різними способами. Його не обов`язково заморожувати або маринувати. Ми розповімо вам про більш цікавих варіантах.
конфітюр.
Складові:
– перчинки пекучий і болгарський – по 3 шт.
– лимонний сік – 25 мл
– коричневий цукор – 155 г

Етапи готування:
Овочі промийте, звільніть від зернят, довільно покришите. Обидва види подрібніть в блендері. Сік лимона змішайте з цукром і трьома столовими ложечками води, прогрійте до повного розчинення на середньому вогні. У сироп додайте подрібнені плоди, проваріть 45 хв. на повільному вогні.
Приготуйте і кетчуп на зиму. Наші рецепти приготування цієї чудової приправи обов`язково вам сподобаються!
гостра приправа.
Складові:
– перчинки стручкові – 220 г
– перчик солодкий -? кг
– масло рослинне – 120 г
– часник – 320 г
– сіль – 220 г
– волоські горіхи – 1 стакан
– зелень кінзи, кропу, петрушки – по 10 гілочок
– червоні томати -? кілограма

Етапи готування:
Зелень і овочі промийте. Солодкі перчин звільніть від плодоніжок і зерняток, начините часниковими часточками, пропустіть через м`ясорубку. Зелень, томати і гіркі перчинки також перемеліть на м`ясорубці. Все змішайте, посоліть, влийте олію, добре розмішайте, перекладіть в підготовлені баночки, накрийте пластмасовими кришками, поставте в холодне місце.
А як вам аджика з яблуками? Незвичайне поєднання солодких фруктів і гострих овочів порадує вас неперевершеним смаком!

Гостра капуста з червоним перцем
.
Складові:
– Качан капусти
– велика морква
– часниковий зубчик – 3 шт.
– сіль
– приправи – лавровий лист, насіння кропу, кмин
– пекуча перчин
приготування:
З капусти зніміть верхні листочки, приберіть качан, наріжте. Морковочку поріжте кружечками. Часник тонко натріть. З перчин видаліть насіння, відріжте плодоніжки, розріжте на 2 половинки. Перчик, часник, капусту, моркву, приправи укладіть в глибоку емальовану каструлю, густо приправте сіллю, перемішайте руками. Проробляти таким чином потрібно до тих пір, поки руки стануть вологими від виділення капустяного соку. Миску накрийте тарілкою, зверху встановіть баночку з водою в якості вантажу. Капустяний сік повинен повністю покрити овочі. Протягом трьох днів відкривайте тарілку, розмішуйте масу дерев`яною ложкою. Через три дні блюдо буде готове до вживання.

Радимо приготувати і зелену абхазьку аджику. Вона має не тільки яскравий колір, але і яскраві смакові якості!
Користь червоного гострого перцю мотивує господинь готувати все більшу кількість заготовок з цього овоча. Вам дуже сподобаються фаршировані гострі перчинки.
Необхідні продукти:
– білий винний оцет – 1 літр
– круглі гострі перчинки – 30 шт.
– консервований тунець – 455 г
– базилік
– часник
– оливки або каперси
– оливкова олія
Етапи готування:
Оцет перелийте в каструлю, закип`ятіть, киньте овочі, бланшуйте 4 хв., Витягніть, дайте обсохнути. Тунець змішайте з каперсами або рубаними оливками. У кожен плід покладіть кілька листочків базиліка, трошки часнику, залийте оливковою олією. Зберігайте закуску в будь-якому прохолодному місці.

Про автора

admin administrator