Як замаринувати синю капусту швидко та смачно

Авторadmin

Як замаринувати синю капусту швидко та смачно

Як замаринувати капусту в домашніх умовах швидко і смачно

Добрий день, дорогі читачі! Насувається пора заготівель і сьогодні хочеться приділити увагу капусті. А саме її маринування. Зазвичай це досить брудна справа. Шинкуешь її і вона буквально летить у різні боки. Стіл, підлога – вона скрізь! Але не біда. Адже головне, щоб вийшло смачно і швидко!

Капусту вживали в їжу завжди. Адже вона не тільки багата вітамінами, але ще й рятує від цинги. Ось і додавали її в будь-які страви для профілактики. А вже як з нею худнеться добре! В ній багато клітковини, а вона дуже добре прочищає весь кишечник.

Капусту можна солити, маринувати шматочками. Робити різні смачні салати. Все це ми з вами робили в минулому році. Але рецептів стільки, що їх не перепробуєш. Господині зазвичай використовують один або два перевірених. Але в моїй родині ми намагаємося завжди пробувати щось новеньке. Розчаровуємося рідко, але цікавості нашу немає межі.

Хочете експериментувати разом з нами? Тоді закочуйте рукави і ходімо на кухню!

Як швидко замаринувати капусту в домашніх умовах за 2 години

Ви хочете капусту, а в льосі у вас її не виявилося. Ось у такому разі приготуйте саме цю. Так як через пару годин ви зможете її спробувати. Та й не тільки. Можете нею пригощати гостей. Частину можна з’їсти відразу, а решту скласти в банку і прибрати на зберігання.

Інгредієнти:

  • Капуста – 3 кг;
  • Морква – 3 шт.;
  • Часник – 4 зуб.;
  • Цукор – 8 ст. л.;
  • Сіль – 3 ст. л.;
  • Вода – 1,5 л.;
  • Масло рослинне – 200 мл;
  • Оцет 9% – 200 мл

Приготування:

1. З капусти приберемо верхні листки. Вони зазвичай дуже брудні. Далі шаткуємо її тонкою соломкою ножем або спеціальною теркою і складаємо у велику ємність.

Щоб білокачанна не була такою пухнастою і дала свій сік, пам’ятаєте її руками. Так вона стане більш м’якою.

2. Моркву чистимо і тремо на крупній тертці. Відразу додаємо її туди ж. І відразу трьом зубчики часнику. можна його пропустити через прес. Все добре перемішуємо, щоб овочі розподілилися рівномірно.

3. Приготуємо маринад. Для цього в каструлю наливаємо воду. Всипаємо цукор і сіль. Також вливаємо олію. Ставимо на вогонь. Перед закипанням додаємо оцет. Кип’ятимо близько 2 – 3 хвилин.

4. Відразу гарячим розсолом заливаємо овочі. Перемішуємо і ємність накриваємо кришкою. Залишаємо маринуватися на 2 години.

По закінченні часу можете перекласти в банку для зручного зберігання.

Як замаринувати капусту в банку смачно і швидко

Таку можна робити хоч на зиму, хоч просто поїсти прямо зараз. Але тут я трохи перебільшив. Так як готова вона буде тільки через добу. Погодьтеся, що це досить швидко. Але і дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Капуста – 2 кг;
  • Морква – 2 шт.;
  • Часник – 3 зуб.;
  • Вода – 600 мл;
  • Цукор – 200 гр.;
  • Сіль – 3 ст. л.;
  • Масло рослинне – 200 гр.;
  • Оцет 9% – 200 мл

Приготування:

1. Спочатку шаткуємо капусту. Але перед цим обов’язково зніміть з качана верхні листки, які досить брудні. Для зручності спочатку все складаємо у велику чашку.

2. Моркву тремо на крупній тертці (або на тертці для корейської моркви. Відправляємо її до білокачанної і перемішуємо. Відразу овочі починаємо складати в чисту трилітрову банку. Але намагайтеся її утрамбовувати дуже щільно. Для цього використовуємо руки або толкушку.

3. Часник ріжемо великими шматочками і складаємо в банку просто поверх капусти.

Кількість зубчиків можете брати по своєму смаку. Хочете насичений – використовуйте більше.

4. У каструлю наливаємо воду і масло. Відразу додаємо сіль з цукром. Перемішуємо і ставимо на вогонь. Коли закипить, відразу вимикаємо. Додаємо оцет.

5. Готовим гарячим розсолом заливаємо вміст банки. Але щоб вона не луснула, робіть це дуже акуратно і не поспішаючи. Зверху горлечко накриваємо капроновою кришкою і залишаємо на столі для охолодження на добу.

По закінченні часу можна починати пробувати, а решта приберіть в холодильник.

Смачна маринована капуста шматочками

Мені подобається така капуста. Вона добре підходить до будь-якого другого блюда. Особливо до смаженої картопельки. Летить миттєво. Тому в нас така довго не зберігається. Коли закінчується, робимо ще.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 качан;
  • Морква – 1 шт.;
  • Часник – 1 головка;
  • Вода – 1 л;
  • Сіль – 1 ст. л.;
  • Цукор – 8 ст. л.;
  • Оцет 70% – 1 ст. л.

Приготування:

1. Спочатку почистимо і натремо на крупній тертці моркву. Вона нам знадобиться надалі. З капусти знімемо верхні листки. Сам качан разрежем на 4 частини. Потім кожну розділимо ще на 6 – 8 частин. Тільки не забудьте видалити качан. Часник просто чистимо.

2. У банку овочі укладаємо шарами. Спершу дуже щільний шар капусти, потім трохи моркви і пропущений через прес зубчик часнику. Так склянку наповнюємо до самого верху.

Якщо хочете гостринку, то прослаивайте ще й гірким перцем. Його кількість залежить тільки від ваших уподобань.

3. Черга маринаду. У каструлю наливаємо воду і додаємо сіль з цукром. Коли закипить вливаємо оцет і вимикаємо.

4. Заливаємо гарячим розсолом капусту. Кришкою закривати не потрібно. Залишаємо на добу при кімнатній температурі. Потім закриваємо банку і прибираємо на зберігання в холодне місце.

Капуста маринована з болгарським перцем

Це буде відмінний салат, який баночку з яким можна в будь-який момент відкрити і з’їсти. Він підходить до будь-якої страви. Також це чудова закуска на будь-якому столі. Ви тільки подивіться, який він красивий і барвистий.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг;
  • Морква – 1 шт.;
  • Перець болгарський – 1 шт.;
  • Вода – 500 мл;
  • Оцет 9% – 6 ст. л.;
  • Цукор – 7 ст. л.;
  • Сіль – 1 ст. л.;
  • Масло рослинне – 80 мл

Приготування:

1. Спочатку приготуємо маринад, так як він нам необхідний теплим. Для цього в каструлю наливаємо воду. Додаємо сіль і цукор. Додаємо масло і кип’ятимо. Потім знімаємо з вогню і вливаємо оцет. Залишаємо остигати.

2. Капусту ріжемо соломкою. Також подрібнюємо болгарський перець. А морква просто тремо на крупній тертці. Все змішуємо у великій мисці. Тепер перекладаємо по банкам і щільно утрамбовується.

3. Тепер заливаємо вміст склянок теплим маринадом до самого верху. Закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 12 годин.

По закінченні часу можете діставати і починати пробувати. Тільки сумніваюся, що ви зможете зупинитися.

Як замаринувати капусту гарячою заливкою, часником і оцтом

Така капуста виходить надзвичайно смачною. Вранці зробили, а в обід вже їсте. Так як для маринування капусті необхідно всього 3 – 4 години. Дуже швидко і просто. Впевнений, що таку ви ще не пробували.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг;
  • Морква – 250 гр.;
  • Часник – 4 зуб.;
  • Вода – 500 мл;
  • Масло рослинне – 50 мл;
  • Оцет 9% – 50 мл;
  • Сіль – 1 ст. л.;
  • Цукор – 2 ст. л.

Приготування:

1. Капусту шаткуємо тонкою соломкою. Складаємо в будь-яку глибоку ємність.

2. Моркву тремо на крупній тертці, а часник ділимо на великі часточки. Все складаємо в білоголову і перемішуємо. Тільки намагайтеся вміст сильно не м’яти, щоб не виділився сік.

3. У каструлю наливаємо воду і додаємо сіль. Також вливаємо олію. Кип’ятимо, а потім вимикаємо вогонь. Тепер вливаємо оцет і додаємо мед. Все перемішуємо.

Замість меду можна взяти цукор. Його потрібно 3 – 4 ложки.

4. Гарячим маринадом заливаємо капусту з овочами, трохи заважаємо і зверху накриваємо тарілкою. На неї поміщаємо вантаж. Залишаємо при кімнатній температурі на 3 – 4 години.

Для зручності можете капусту перекласти в банку. Так її легше зберігати.

Рецепт маринованої капусти з буряком і часником

Дуже красива капуста виходить. Та до того ж ще й смачна. Маринується вона рівно добу. А по закінченні цього часу ви можете сміливо її з’їдати. Довго така у вас точно не простоїть!

Інгредієнти:

  • Капуста – 2 кг;
  • Буряк – 1 шт.;
  • Часник – 1 головка;
  • Лавровий лист – 5 шт.;
  • Перець чорний горошком – 15 шт.;
  • Масло рослинне – 100 мл;
  • Оцет 9% – 150 мл;
  • Вода – 1 л;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Цукор – 150 гр.

Приготування:

1. Підготуємо усі овочі. Для цього капусту наріжемо великими шматочками. Буряк подрібнюємо крупною соломкою. А часник шаткуємо довільними шматочками.

2. Беремо будь-яку ємність. У неї викладаємо шарами: капуста, буряк, часник, лавровий лист і перець горошком. Так рівні чергуємо до самого верху.

3. Приготуємо маринад. Для цього воду наливаємо в каструлю. Додаємо сіль, цукор і масло. Доводимо до кипіння і вливаємо оцет. Вимикаємо.

4. Заливаємо розсіл в ємність з вмістом. Зверху кладемо тарілку і встановлюємо вантаж. Залишаємо на столі при кімнатній температурі рівно добу. Потім прибираємо в холодильник.

Маринована капуста на зиму в банках (дуже смачна і ніжна)

Пропоную вам подивитися відео, в якому автор готує на зиму капусту. Вона буде смачною і хрусткою. Така заготовка буде радувати вас всю зиму. Готувати таку досить швидко. Всі самий довгий і важкий в цьому процесі – її шинкування. Але думаю ви і так це знаєте. Дивимося і застосовуємо на практиці!

тепер ви знаєте, як приготувати швидко капусту. Таку можна зробити, з’їсти і знову зробити. І так цілий рік. Зате ви будете отримувати вітаміни і корисні речовини. Думаю, що пора кликати гостей. Нехай вони оцінять вашу приготування!

Ідеальний швидкий рецепт маринованої капусти: виходить смачніше за квашену

Маринована капуста урізноманітнить меню для тих, хто не любить квашений овоч.

Готується маринована капуста швидкого приготування, як відомо з назви, лише декілька годин. Рецептом хрусткої маринованої капусти поділилися в Інстаграмі (@zakatki_na_zimy).

Як швидко замаринувати капусту

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна — 1,5 кг
  • болгарський перець — 2 шт.
  • морква — 1 шт.
  • часник — 5 зубчиків
  • олія — 1/2 склянки

Для маринаду:

  • вода — 1 л
  • оцет 9% — 3 ст.л.
  • цукор — 3 ст. л.
  • сіль — 1,5 ст. л.
  • запашний перець — 5 горошин

Приготування:

  1. Капусту тонко нашаткувати, болгарський перець очистити від серцевини та насіння, нарізати соломкою. Моркву очистити, нарізати соломкою. Часник нарізати тонкими пластинками.
  2. Овочі з’єднати, влити олію, перемішати.
  3. Для маринаду: змішати у ковші воду, цукор, сіль, запашний перець, довести до кипіння. Помішати до розчинення цукру та солі. В кінці влити оцет.
  4. Зняти з вогню, влити гарячий маринад у капусту, перемішати.
  5. Поставити зверху щось важке, помістити в холодильник щонайменше на добу.

Раніше український кулінар Євген Клопотенко розповів, як можна обійтися без солі під час консервації овочів.

Про автора

admin administrator