Як заморозити полуницю на зиму

Авторadmin

Як заморозити полуницю на зиму

Ароматніше не буває: як правильно заморозити полуницю на зиму

Розповідаємо, як зберегти натуральний смак і аромат полуниці навіть в холодну пору року.

Хочете навчитися правильно заморожувати свіжу полуницю на зиму? Ми підготували для вас корисні поради про те, як заморозити полуницю і зберегти її натуральний смак і аромат навіть в холодну пору року.

Як заморозити полуницю на зиму – корисні поради

Перш за все – вибір свіжої полуниці. Для заморозки найкраще вибирати стиглу і якісну полуницю. Відберіть ягоди без пошкоджень і видаліть плодоніжки.

Підготуйте полуницю до заморожування. Ретельно промийте ягоди холодною водою і обсушіть їх на паперовому рушнику.

Є кілька способів заморозки полуниці:

  • Заморожування цілої полуниці. Рівномірно розподіліть ягоди на деко або в контейнері, щоб вони не прилипали один до одного. Помістіть їх у морозилку і заморозьте до повного застигання.
  • Заморожування нарізаної полуниці. Наріжте полуницю на шматочки і викладіть їх на деко або в контейнер для заморозки. Забезпечте невеликий зазор між ягодами. Щільно закрийте контейнер і помістіть в морозилку.
  • Заморожування полуниці з цукром. Якщо ви віддаєте перевагу солодкій полуниці, можна додати цукор. Перетріть полуницю, додайте цукор за смаком і перемішайте. Розкладіть суміш у контейнери або пакети для заморозки.
  • Упаковка та зберігання. Перекладіть заморожену полуницю в морозильні пакети або контейнери, щільно закрийте їх, щоб уникнути доступу повітря. Не забудьте вказати дату заморозки. Зберігайте полуницю в морозилці при температурі -18 °C або нижче.

Тепер у вас є всі необхідні знання про те, як заморозити полуницю на зиму. Дотримуючись цих простих інструкцій, ви зможете насолоджуватися свіжістю та смаком полуниці в будь-який час року.

Вас також можуть зацікавити новини:

Як правильно заморозити полуницю на зиму: 3 способа, які збережуть найбільше корисних властивостей

Відмінний спосіб заморозити полуницю — це пересипати її цукром, а краще цукровою пудрою. Для цього тобі знадобиться 200 г цукрової пудри з розрахунку на 1 кг полуниці.

  1. Чисту, промиту і ретельно просушену полуницю розклади в один ряд на площині, обернутій харчовою плівкою і постав в морозилку на пару годин.
  2. Після цього зніми ягоди з плівки, швидко переклади в спеціальні контейнери, пошарово пересипаючи цукровою пудрою.
  3. Потім постав їх у морозильну камеру, де заморожена полуниця може зберігатися хоч і цілий рік.

Полуниця у вигляді пюре

Ще один відмінний варіант заготовки — попередньо перетерти полуниць. На виході ти отримаєш готовий продукт для приготування киселів, смузі, соусів або наповнювачів. Для цього способу підійдуть ягоди не першої свіжості, головне, щоб серед них не було зіпсованих.

  1. Перебери, помий і обсуши полуницю.
  2. Подрібни блендером до однорідної маси.
  3. Залий полуничне пюре в пластиковий контейнер і відразу ж відправ його в морозилку до самої зими.

Геть полуничну грудку з морозилки: основні правила заморозки ягоди на зиму

У червні ми вже насолоджуємося стиглою полуницею. Багато хто вже починає заморожувати цю ягоду на зиму.

Досить поширена проблема при заморожуванні полуниці — те, що вона злипається в одну велику грудку. Щоб цього не відбувалося, потрібно правильно заморожувати. Разом із “Главредом” поділимося правилами та способами.

Як правильно заморозити полуницю

Для першого способу вам спочатку необхідно добре вимити ягоди та відокремити від них листочки. Потім покласти ягоди в сито і почекати, поки зайва вода стече. Після цього необхідно розкласти полуницю на дерев’яну дошку так, щоб між ягодами був простір і почекати, поки вони висохнуть.

Далі потрібно обтягнути дошки харчовою плівкою і в такому положенні розкласти на них ягоди. Коли вся полуниця буде розкладена, потрібно відправити її в такому положенні в морозилку на 2-3 години. Коли цей час мине, можна дістати ягоди та перекласти їх у контейнер.

Другий спосіб передбачає заморожування полуниці у меленому вигляді. Для цього полуницю потрібно промити та висушити, порізати на четвертинки та залишити стікати сік на годину. Після цього можна перебити полуницю блендером і розлити у форми — в них можна заморожувати ягоду.

Для третього способу необхідно помити та посушити полуницю, першу половину відкласти, другу – перебити блендером. Потім у форми необхідно розкласти першу половину полуниці, розрізану на половинки та залити її отриманим пюре, за бажання додати цукор і відправити в морозилку.

А швидко почистити полуницю вам допоможе лише соломинка. Ви навіть соком не обляпаєтесь!

Про автора

admin administrator