Як засмажити заморожені брокколі

Авторadmin

Як засмажити заморожені брокколі

Зміст:

Як правильно варити броколі, щоб вона була хрусткою

Броколі – найближча родичка цвітної капусти . Вона містить багато вітамінів, мінералів, клітковини і антиоксидантів. Так що якщо ви хочете зробити свій раціон здоровіше, обов’язково включите броколі в своє меню.

Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі:

Деокупація півдня країни – як українські військові відвойовують території

Заборона на пересування країною для військовозобов’язаних – всі деталі

Ракетні удари по мирних українськиих містах – липень 2022

Ядерний тероризм Росії

Готувати броколі можна багатьма способами, але краще варити або готувати на пару. Це допоможе зберегти не тільки хрустку текстуру і колір овоча, але і корисні речовини, які в ньому містяться.

Як варити свіжу брокколі

Довести до кипіння воду з невеликою кількістю солі. Броколі помити і розібрати на суцвіття. Потім кинути в окріп і варити п’ять хвилин. Після цього обдати крижаною водою, щоб капуста зберегла свій яскраво-зелений колір.

Як варити заморожену броколі

Якщо ви вирішили відварити заморожену броколі, то для цього буде потрібно 10-12 хвилин (без попередньої розморозки). Мультиварка приготує свіжу броколі всього за 5 хвилин, а на заморожений качан піде близько 10 хвилин.

Куди додати варену броколі

Суцвіття брокколі можна їсти просто так або разом з соусами діп, додавати в супи, рагу і пасту. З броколі виходять відмінні начинки для пирогів і запіканок, салати, соуси. Особливо смачним виходить суп-пюре з брокколі – яскраво-зеленого кольору, ароматний, з дуже свіжим смаком. Подавайте такий суп з грінками або смаженим беконом.

Як заморозити броколі для зберігання зимою для дитини

Заморожені брокколі в домашніх умовах для зберігання на зиму

Навряд чи сьогодні знайдеться людина, яка б байдуже ставилася до брокколі — корисного, поживного і смачного овоча. Якщо Ви є власником дачної ділянки і самі займаєтеся вирощуванням брокколі, тоді чому б не скористатися своєю морозильною камерою і не зберегти цей продукт на зиму? Звичайно, свіжі овочі можна завжди придбати в супермаркеті, але вирощені на власній дачній ділянці, вони володіють всіма корисними властивостями і не містять хімікатів.

Як заморозити брокколі на зиму в домашніх умовах? Відповідь на це питання буде детально обговорюватися в цій статті. Знаючи всі тонкощі процесу, Ви зможете доповнювати свою страву яскравими, красивими суцвіттями брокколі.

Замороження брокколі — з чого починати?

Якщо Ви ніколи не користувалися замороженими овочами, то неодмінно будете здивовані простотою і легкістю використання подібних продуктів. Не варто переживати за те, що вони будуть довго лежати в холодильнику, оскільки вітаміни і мінерали залишаються на місці.

В які страви додають брокколі? Найчастіше це супи, соуси і гарніри. Яскравий зелений колір овоча прикрасить ваше блюдо, надаючи йому пікантності.

Щоб правильно заморозити брокколі, важливо дотримуватися певних правил:

  • Обираємо здорові овочі. Для того, щоб продукт зберігався в морозилці, він повинен бути правильно підібраний. Шукайте щільні суцвіття, без пошкоджень, наявності гнилі, плям і жовтіючих ділянок. Також продукт повинен бути яскраво-зеленого кольору.

Використовувати для заморозки тільки здорові овочі

  • Правильно миємо. Як і будь-який продукт перед заморожуванням, брокколі також потребує обробки. Для цього потрібно розділити капусту на невеликі суцвіття, видаляючи маленькі листочки. Це зовсім не обов’язково, оскільки багато господинь спеціально залишають листочки і використовують їх для приготування страв. Розділене суцвіття потрібно опустити в миску з водою і дати постояти деякий час. Після цього можна промивати брокколі під проточною водою і складати на рушник.
  • Знищуємо невидимі личинки і залишки нітратів. Якщо Ви купили продукт на ринку, велика ймовірність того, що він був оброблений спеціальними хімічними препаратами і нітратами. Щоб їх позбутися, використовують відомий спосіб — солону воду.
  • Для цього в невелику миску наливається вода і додається 5-6 ч. л. солі. Все ретельно перемішується. Брокколі опускаються в соляний розчин на 1 годину. Після цього овоч необхідно промити в холодній воді.

Знищення невидимих личинок

  • Бланшуємо. Навіщо проварювати брокколі? Це необхідно для того, щоб знищити речовини, що перешкоджає збереження смаку і запаху продукту. У киплячу воду опускаються невеликі суцвіття брокколі на 2 хвилин. Але найважливіший момент ще попереду — потрібно швидко охолодити продукт. Для цього суцвіття висипаються в друшляк і опускаються в крижану воду.

Процес заморожування броколі в домашніх умовах

Після всього підготовчого процесу, настає черга пакування продукту. Вам необхідно розділити овочі на невеликі порції, щоб при діставанні взимку, Ви відразу могли використовувати всю порцію. Зазвичай це 200 або 300 г. брокколі.

У що складати продукт? Найкраще рішення — поліетиленові пакети, які можна придбати в усіх супермаркетах. Брокколі щільно упаковуються у пакет, а з нього випускається все повітря. Найпростіше використовувати збірну заморозку: кольорову капусту, броколі, перець, кабачки і т.д. Це особливо вигідно, коли Ви готуєте рагу або овочеве блюдо.

Щоб не забути, коли саме Ви заморозили продукт, важливо наклеїти на нього замітку про це. Зберігати брокколі в холодильнику дозволено не більше 1 року, інакше овоч почне псуватися.

Відео: Як смачно приготувати брокколі

Отже, тепер Ви знаєте, як заморозити броколі на зиму в домашніх умовах. Сподіваємося, що наші поради виявляться Вам корисними. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.

Читайте також:

Як готувати свіжу брокколі на сковороді: секрет смачного овоча

Брокколі – улюблений овоч великої кількості людей. Хтось їсть тільки в сезон, хтось і заморожений продукт взимку, проте правила приготування майже одні й ті ж. Ми розповімо, скільки смажити заморожені брокколі і як правильно це зробити.

Чи потрібно мити брокколі перед смаженням

У тому випадку, якщо ви використовуєте заморожену брокколі – її необхідно просто очистити від шматочків снігу і льоду, після чого відразу брати в готування, а ось свіжу капусту можна просто злегка промити. Головне пам’ятати – вода дасть овочу розм’якнути і це його зіпсує.

Чи можна смажити брокколі без варіння

Багато господинь стверджують, що перед тим як смажити брокколі, їх необхідно варити. Однак це помилка. Для того, щоб посмажити брокколі немає необхідності попередньої проварки цього овоча. Його можна відразу відправляти на сковороду.

Як готувати свіжу брокколі на сковороді

Для того, щоб брокколі вийшла смачною і в міру хрусткою, необхідно в міру розігріти масло на сковороді і в нього відправити шматочки капусти. Обсмажувати їх потрібно рівномірно з кожного боку, перевертаючи лопаткою. Для обсмажування знадобиться близько 5 хвилин.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Про автора

admin administrator