Як засолити яловиче мясо

Авторadmin

Як засолити яловиче мясо

Буде танути у роті: скільки треба варити яловичину

М’яку яловичину дуже легко приготувати вдома, варто лише дотримуватися кількох простих правил.

Багато господарів і господині не хочуть готувати яловичину, оскільки впевнені, що це м’ясо вдається жорстким. Не варто вкорінювати у своїй свідомості такий міф, оскільки яловичина не тільки смачна, але і дуже корисна – це чудове джерело білка та незамінних амінокислот.

Якщо хочете, щоб яловичина вдалася м’якою і соковитою, дотримуйтеся під час приготування кількох дуже простих правил. А якщо захочете чогось жирнішого – дізнайтеся, як засолити сало в банці сухим способом або гарячим.

Що робити, щоб під час варіння яловичина була м’якою – вибираємо м’ясо

Ми рекомендуємо купувати свіже м’ясо світлого червоного кольору. Якщо яловичина дуже темна, це може свідчити про те, що тварина була старою. Свіжість м’яса дуже легко визначити – на нього потрібно натиснути і, якщо воно швидко відновить свою колишню форму, то це означає, що продукт свіжий.

Вибрали хороше м’ясо – це вже половина успіху. Тепер його потрібно підготувати правильно – промийте у холодній воді, обріжте всі жили, зайвий жир і плівки. Яловичину не потрібно для варіння різати дрібними шматками – якщо ви це зробите, то не чекайте, що м’ясо у вас вдасться соковитим. Варіть яловичину шматком, тільки потрібно знати міру – понад 2 кг м’яса за раз краще не готувати.

Що робити, щоб м’ясо було м’яким – секрети приготування

Беріть велику каструлю, щоб яловичина під час варіння повністю знаходилася у воді. Найголовніше – закип’ятіть несолону воду і потім в неї покладіть шматок м’яса. Зробіть маленький вогонь, зніміть піну, закрийте каструлю кришкою і варіть м’ясо до готовності.

Посоліть бульйон приблизно за 10 хвилин до того, як яловичина звариться. Щоб бульйон вдався ще смачнішим – з самого початку покладіть в ще холодну воду очищену і надрізану біля основи цибулю, а також моркву. Наприкінці приготування в бульйон можна покласти подрібнений часник.

Як солити м’ясо, щоб воно довго зберігалося: кілька способів сухого засолу

Приготувати смачну солонину в домашніх умовах не так уже й складно.

Час від часу багато людей задаються питанням, як солити м’ясо, щоб воно довго зберігалося.

Солити м’ясо на зиму можна сухим способом. Давайте розберемося, як приготувати смачну солонину в домашніх умовах.

Почнемо з того, що м’ясо рекомендують солити в перші дні після забою тварини, поки в ньому не почали розвиватися небезпечні мікроорганізми. Попередньо його потрібно охолодити до 4-8 градусів.

Як засолити м’ясо сухим способом

Сухий спосіб засолити м’ясо для тривалого зберігання є досить популярним, і його часто використовують перед копченням. Також такий спосіб добре підходить для сала і жирних шматків м’яса. Загалом, можна засолити м’ясо як сало, але є деякі відмінності.

Перед тим, як солити м’ясо сухим послом, його варто вимити і нарізати однаковими шматками, щоб воно рівномірно просочилося. Потім укласти в ємність, де воно буде зберігатися, рясно посипаючи сіллю, а краще навіть натираючи кожен шматок окремо. В цілому, потрібно використовувати 70-80 грамів солі на 1 кг м’яса для засолювання. Чим щільніше укладене м’ясо, тим кращою вийде солонина, тому можна зверху поставити якийсь вантаж. Тримати м’ясо в солі слід приблизно місяць у холодному місці, де температура не перевищує 4 градуси.

М’ясо при засолюванні потрібно тримати в холодному місці / фото ua.depositphotos.com

Ще один варіант приготування солонини передбачає суміш для засолювання, в яку з розрахунку на 1 кілограм м’яса увійдуть: 70 грамів солі, 1 грам цукру і 1 грам харчової селітри. М’ясо потрібно натерти приготовленою сумішшю. Якщо м’ясо містить кістки, потрібно його розрізати й посолити в розрізах, щоб сіль рівномірно просочила продукт.

Потім м’ясо потрібно покласти в ємність, краще використовувати дерев’яну, і розкласти між шматками лавровий лист, часник, перець у вигляді горошку, штучки по три кожного на кілограм м’яса. Зверху солонину накрити плоскою дошкою і притиснути вантажем. Зберігати м’ясо потрібно в холоді, і кожні три дні його слід перевертати і натирати сіллю, яка обсипалася на дно. Для того, щоб м’ясо свинини дозріло, достатньо трьох тижнів.

Скільки вимочувати м’ясо від солі

Перед вживанням солонину слід добу вимочувати від солі у воді, і лише після цього можна готувати різні страви. Для цього слід використовувати холодну воду з розрахунку 2 літри на 1 кг м’яса. Воду слід міняти кілька разів: через 1, 2, 3, 6 і 12 годин. Це дозволить знизити вміст солі в м’ясі в кілька разів.

Як солити м’ясо яловичини

Для засолювання такого м’яса можна використовувати, наприклад, шматок яловичого стегна. Перед засолкою м’ясо потрібно очистити від плівки, щоб вона не заважала просочуванню солі та спецій. Сіль краще використовувати дрібного помелу, ретельно обтираючи м’ясо. Потім його потрібно скласти в герметичний контейнер або пакет, і поставити в холодильник на тиждень. Солі на 1 кг м’яса потрібно приблизно 50 грам, чим більше – тим швидше пройде засолювання. Варто відзначити, що шматок вагою в 1 кг потрібно тримати в холодильнику довше – 14-20 днів. Через 7-9 днів м’ясо слід вийняти з пакета і залишити в холодильнику на пару днів для обсихання, нічим не накриваючи, але іноді перевертаючи. Зберігати солоне м’ясо можна не більше 60 днів.

Солі на 1 кг м’яса для засолювання яловичини потрібно приблизно 50 грамів / фото ua.depositphotos.com

Як солити м’ясо по-казахськи

Улюбленим видом м’яса у казахів вважається конина. Солити м’ясо конини можна також сухим послом, використовувати краще м’ясо коней не старше трьох років, тоді воно не сильно жорстке.

Якщо хочете солити м’ясо конини для сушіння, то на 100 кг продукту потрібно змішати 3 кілограми солі, 1 кг подрібненого часнику і 100 грамів меленого чорного перцю. Цією сумішшю натирають шматки м’яса, поміщають його в ємність для засолювання і тримають при температурі 18-22 градуси протягом 8-10 годин. Після цього конину вивішують в тіні на протязі, де воно просушується півтора-два тижні. Зберігати м’ясо, засолене таким чином, слід в морозилці.

Вас також можуть зацікавити новини:

Про автора

admin administrator