Як зберегти готовий салат

Авторadmin

Як зберегти готовий салат

Якщо готовий салат має зберігатися упродовж кількох годин, то краще не додавати в нього соус одразу. Підготовлені продукти складають в ємність, на дно якої стелять паперовий рушник (для вбирання вологи). Далі ємність обмотують харчовою плівкою і поміщають в холодильник.29 груд. 2021 р.

Покладіть листя салату у пластиковий контейнер або пластиковий пакет. Додайте вологу губку або декілька зволожених кухонних рушників до контейнера. Губка або рушники утримуватимуть вологу, але не дозволять зайвій волозі потрапити до салату. Закрийте контейнер і зберігайте в холодильнику.

Терміни зберігання новорічних салатів експерт наводить такі: Заправлений олів'є – 4 години (незаправлений 40 годин), Шуба – 24 години (включаючи час просочення), Крабовий салат – 24 години заправлений і 48 годин незаправлений, Фаршировані яйця – 2-3 доби (за умови, що вони були зварені вкруту не менше 15 хвилин)

Олів'є Традиційний олів'є – найбільш швидкопсувний символ нового року. Заправлений салат може зберігатися не більше чотирьох годин навіть у холодильнику. Якщо олів'є не заправляти, він може "прожити" до 40 годин, але при цьому такі інгредієнти, як цибулю і огірки в страву варто додавати перед подачею.

Продукти для салатів нарізують тоненькими скибочками, кружальцями, дрібними кубиками, деякі шаткують соломкою. Заправляють салати салатними заправками, сметаною, майонезом. Заправлені салати з сирих овочів підлягають реалізації протягом 15 хв.

Максимальний термін зберігання в холодильнику салату з майонезом – 24 години. При цьому температура зберігання повинна бути в діапазоні від +2 до +4°С. Якщо температура в холодильнику вище, то салат потрібно з'їдати в той же день, коли його приготували. Незаправлені салати допускається зберігати до двох діб.





Листя салату, як і інші листові овочі, мають нетривалим терміном зберігання. І все ж є кілька способів, які дозволять зберегти …

Про автора

admin administrator