Як зберігати рибу у холодильній вітрині

Авторadmin

Як зберігати рибу у холодильній вітрині

При оформленні вітрини в магазині важливо: Зберігати рибу і морепродукти в чистій, прохолодній і вологій середовищі. Постійно переміщати. Звертатися з рибою і морепродуктами обережно.

Для зберігання у морозилці рибу потрібно упакувати у харчову фольгу чи спеціальний пакет. Продукт повинен бути упакований щільно. Якщо всередину пакету потрапить повітря, тоді на рибі з'являться кристали льоду. Це може зіпсувати її смак.

Не рекомендується розморожувати рибу в гарячій воді-це може привести до того, що поверхневе м'ясо почне готуватися, а внутрішня частина ще заморожена. Коли вона повністю розморозиться, тримайте рибу в холодильнику не більше двох днів, перш ніж їсти.

Для розв'язання цієї проблеми найкраще взяти окремий контейнер, заповнений кубиками льоду і розмістити в ньому рибу. Завдяки цьому ви зможете зберігати її у звичайному холодильнику на один або два дні довше. Ще краще риба зберігає свою свіжість протягом чотирьох днів у контейнері при температурі -2°C.

У стані заморозки риба може зберігатися від 3 до 12 місяців – в залежності від її сорту.

Використовуйте спеціальні холодильні елементи або лід, які допоможуть швидко знизити температуру риби. Уникайте контакту з льодом: Розміщуйте рибу в контейнер із дренажним дном, щоб уникнути контакту з водою або льодом. Зберігання риби в льоду може призвести до втрати її соковитості та смакових якостей.





Насправді, перед тим, як вибирати для риби те чи інше місце зберігання, продукт потрібно підготувати: 1. випатрати нутрощі- вони починають псуватися в першу чергу; 2. промити тушку під проточною водою- обов’язково змити бруд; 3. протерти рибу паперовими …

Про автора

admin administrator