Як зловити перепілку пастками влітку

Авторadmin

Як зловити перепілку пастками влітку

Перепілки в духовці: м’які, соковиті, ніжні – як запекти на святковий стіл

Друзі, всім привіт! Сьогоднішня стаття присвячена приготуванню чудової пташки – перепілки. Думаю, що якщо Ви хоч раз спробували цю смакоту, то неодмінно захочете приготувати її ще, і неодноразово.

М’ясо виходить ніжним, соковитим і не жирним. Страва підійде тим, хто тримається здорового харчування. Ще одна перевага цього виду птиці в тому, що в ньому немає такої великої кількості антибіотиків, як у курочці магазину.

Ви здивуєтеся, наскільки просто і швидко запекти цю дичину в духовці. Єдиний недолік у тому, що м’яса на тушці не дуже багато. Потрібно готувати як мінімум по дві перепілки на одну порцію.

Особливості приготування

    • Якщо вам в руки потрапив неоскупаний птах, завдання доведеться виконати самостійно. Для її полегшення тушку обдають окропом, потім висмикують пір’я. Можна також зняти їх із тушки разом зі шкірою. Потрухи у перепілок зовсім дрібні, тому їх зазвичай не готують, а викидають. Печінку, серце та шлунок можна згодувати домашнім вихованцям. Якщо ви не маєте навичок обскубування та потрошення птиці, при покупці доцільно віддати перевагу підготовленим тушкам, тим більше що частіше перепілок продають саме в такому вигляді.
    • При виборі птиці звертайте увагу на її колір, запах, еластичність. При натисканні на тушку пальцем вона повинна швидко набувати попередньої форми. Колір шкіри перепілки має бути рожевим або білим. Жовті, сині і зелені плями свідчать, що продукт зіпсований. Про це свідчить тухлий чи кислуватий запах. Якщо є підозри, що перепілка не перша свіжість, від покупки доцільно утриматися.
    • У холодильнику перепілку можна зберігати тиждень, у морозильній камері – трохи більше 3 місяців.
    • Існують різні породи перепілок. Яєчні породи – найдрібніші, зазвичай не перевищують ваги 150 г, у яких мало м’яса. Для запікання зазвичай беруть птахів м’ясних порід, що важать від 200 г. Найбільшими і затребуваними в кулінарії виявляються перепілки бройлерних порід, що важать 300-400 г.
    • Для того щоб перепілки вийшли соковитішими і ніжнішими, їх перед приготуванням маринують. Зазвичай при цьому використовують біле вино, лимонний сік, соєвий соус. Можна також замаринувати птицю у сметані чи майонезі. У маринаді перепілок зазвичай тримають недовго – близько години.
    • Щоб при запіканні перепілка не пересохла, її часто поміщають у фольгу чи кулінарний рукав. Також не пересушити м’ясо птиці допомагають сметана, майонез та інші жирні продукти, якими покривають тушку перед запіканням.
    • Якщо ви хочете, щоб перепілки підрум’янилися, за 15 хвилин до готовності фольгу або кулінарний рукав слід розірвати.

    Подають перепілок окремо або з гарніром. У його якості можуть виступати приготований будь-яким способом картопля, гречка, рис.

    • перепілки – 0,6 кг;
    • яблуко – 0,2 кг;
    • лимонний сік – 10 мл;
    • мед – 10 мл;
    • рафінована рослинна олія – 10 мл;
    • соєвий соус – 10 мл;
    • сіль, приправи для птиці – до смаку;
    • часник – 2 зубчики.
    • Мед розітріть із невеликою кількістю солі, щоб він придбав рідку консистенцію. Змішайте його з чайною ложкою лимонного соку, олією та соєвим соусом. Через спеціальний прес вичавте в отриману суміш часник, додайте до неї спеції, перемішайте.
    • Промийте та обсушіть кухонним рушником обскубані та випотрошені тушки перепілок. Покрийте їх маринадом зсередини та зовні. Залишіть у холодильнику на годину.
    • Яблуко помийте, промокніть серветкою, очистіть, виріжте із фрукта серцевину. Яблучну м’якоть наріжте невеликими кубиками, збризкайте лимонним соком, що залишився, щоб вони не потемніли.
    • Помістіть яблука усередину перепілок. Кожну тушку загорніть у лист фольги і покладіть на лист.
    • Духовку розігрійте до 190 градусів, відправте в неї лист з перепілками. Через 30 хвилин після початку приготування фольгу розірвіть, продовжуйте запікати перепілок ще 15 хвилин.

    При подачі до столу перепілок можна прикрасити часточками лимона та яблука, гілочками зелені. Як гарнір до них підійдуть картопля і рис.

    Про універсальний рецепт маринаду

    Як стверджують кулінари, цей соус підійде для багатьох страв із перепілок. Склад маринаду представлений такими продуктами:

    • Дрібно натертим імбиром (15 г).
    • Медом (півтори столові ложки). Цей інгредієнт повинен бути в рідкому стані. Розтопити його можна, застосувавши парову лазню.
    • Маленький шматок перцю чилі.
    • Соєвим соусом (250 мл).
    • Апельсиновим чи гранатовим соком (250 мл).
    • Білий перцем і морської сіллю. Їх кожна господиня бере на власний розсуд.

    Кількість цих інгредієнтів розрахована на чотири перепілки. Всі компоненти добре перемішують у посудині, поки не утворюється однорідна маса. На початку фахівці рекомендують натерти дичину сіллю. У такому разі її можна не додавати до самого маринаду. Інакше він вийде пересоленим. Щоб страва вийшла ароматною, не зайвою буде збагатити маринад різними сушеними травами.

    Перепілки, запечені у рукаві

    • перепілки – 0,6 кг;
    • оливкова олія – 40 мл;
    • лимонний сік – 40 мл;
    • сіль, кмин, суміш перців – до смаку;
    • кип’ячена вода – 80 мл.
    • Підготовлені тушки перепілок натріть з усіх боків сумішшю солі, перцю та кмину.
    • Змішайте масло з лимонним соком, покрийте тушки птахів складом, що вийшов, помістіть їх в кулінарний рукав. Скріпіть краї спеціальними затискачами або просто зав’яжіть. Покладіть на годину в холодильник.
    • Через вказаний час розв’яжіть пакет з одного боку, підлийте воду, знову зав’яжіть.
    • Покладіть рукав із перепілками на лист. Проколіть його в кількох місцях зубочисткою – отвори потрібні для виходу пари.
    • Відправте лист у розігріту до 200 градусів духовку, готуйте перепілок 40 хвилин.

    За цим рецептом перепілки виходять м’якими, ніжними та дуже соковитими. До них підійде практично будь-який гарнір.

    Користь перепелиного м’яса

    У м’ясі перепілок містяться речовини, що надають страві специфічного смаку, вони підвищують утворення шлункового соку і значно посилюють апетит. Це м’ясо має гарну засвоюваність, містить мало холестерину, а також може похвалитися великою кількістю калію, який бореться з аритмією та значно покращує роботу мозку. Завдяки наявності в м’ясі перепілки фосфору та сірки, можна підтримувати хороший обмін речовин, але в ньому також є й інші речовини, які підуть на користь людському організму.

    Незважаючи на те, що м’ясо перепілки відноситься до дієтичних продуктів та його калорійність невисока, за своїми поживними властивостями та дивовижним смаком воно перевершує м’ясо кролика та курки. Його регулярне вживання сприяє зміцненню судин, допомагає при лікуванні дихальної системи та захворювань шлунково-кишкового тракту, підвищує імунітет.

    За вітамінним складом воно досить багате і містить РР (нікотинову кислоту), що забезпечує мікроциркуляцію крові, В1 і В2, що зміцнює нервову систему, вітамін А, що підтримує зір і вітамін Д, що ефективно запобігає розвитку рахіту.

    Перепілки, запечені з картоплею

    • перепілки – 1 кг;
    • картопля – 0,75 кг;
    • бекон – 150-200 г;
    • цибуля – 0,35 кг;
    • рафінована рослинна олія – 60 мл;
    • біле сухе вино – 40 мл;
    • вершкове масло – 100 г;
    • сіль, суміш перців, прованські трави – до смаку.
    • Натріть перепілок сумішшю солі, перцю, прованських трав.
    • Вино змішайте з двома ложками олії, покрийте цією сумішшю птицю. Заберіть перепілок у холодильник на 30-60 хвилин.
    • Картопля помийте, почистіть, наріжте круглими скибочками, змішайте з маслом, що залишилося, посоліть і поперчіть.
    • Покладіть картоплю у форму для запікання, зверху помістіть бекон нарізаний тонкими скибочками.
    • Розтопіть олію, полийте їм тушки перепілок. Розріжте їх по грудях та розпластайте. Покладіть на картоплю.
    • Накрийте форму фольгою та відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Через 20 хвилин приберіть фольгу, ще через 10 хвилин переверніть тушки, полийте розтопленим маслом. Продовжуйте приготування ще 15-20 хвилин.

    Подають приготованих за цим рецептом перепілок з картоплею та беконом, з якими вони запікалися. Якихось додатків закуска не вимагає.

    Підготовка м’яса

    Для початку м’ясо перепелів необхідно підготувати. Для цього необхідно за годину до готування охолодити перепелині тушки в холодильнику, після чого промити їх під струменем води, обсушити серветкою всередині і зовні.

    М’ясо трохи сухе, тому рекомендується перед приготуванням потримати його в спеціально приготованому маринаді. Цей рецепт маринаду для перепелів досить простий, але його застосування зробить м’ясо соковитим та ніжним.

    • ріпчаста цибуля;
    • трохи вина чи кефіру;
    • чебрець;
    • перець.

    Маринувати м’ясо кілька годин. Це основа маринаду, за бажанням, можна додати свої інгредієнти. Перед гасінням або смаженням потрібно зв’язати лапки перепілки кухарською ниткою.

    Перепілки, запечені у сметані

    • перепілки – 0,5 кг;
    • сметана – 100 мл;
    • часник – 2 зубчики;
    • вершкове масло – 20 г;
    • вода – 100 мл;
    • сіль, перець – за смаком;
    • лимон – 1 шт.
    • Тушки перепілок, обскубши і випотрошивши, промийте і обсушіть рушником. Натріть сумішшю солі та перцю.
    • З лимона вичавте сік, полийте ним перепілок, залиште на 30-60 хвилин.
    • Часник роздавіть спеціальним пресом, змішайте зі сметаною. Густо обмажте нею перепілок, залиште ще на півгодини.
    • Форму для запікання змастіть вершковим маслом, влийте у неї воду. Перепілок покладіть на бік.
    • Духовку розігрійте до 180 градусів, помістіть у неї форму з перепілками.
    • Через 20 хвилин перепілок переверніть та продовжуйте запікати протягом такого ж часу.

    Перепілки, запечені у сметані. виходять ніжними, соковитими та рум’яними. Вони можуть стати прикрасою святкового столу.

    Попередня обробка

    Перед тим, як приготувати перепілку за вибраним рецептом, її потрібно правильно підготувати. Якщо вам вдалося купити цілу тушку, необхідно:

    1. Зазвичай свійський птах оброблений не так ретельно, як магазинний. Усередині можуть залишитися серце, печінка та інший лівер. Його потрібно видалити та добре промити пташку.
    2. Відрізати лапки, шию та крайні частини крила. Викидати їх, так само як і тельбухи не потрібно, а краще використовувати для отримання ситного, але в той же час дієтичного бульйону.
    3. Якщо на пташиній тушці залишилися пір’їни, то її потрібно добре обпалити. Для чого перепела натерти невеликою кількістю спирту та обсмажити без олії на розпеченій сковороді з усіх боків. Після цього легко видалити залишки оперення.
    4. Щоб перепелине м’ясо стало ще м’якшим, перед приготуванням тушку обов’язково потрібно злегка промаринувати. Якщо в рецепті окремо це не вказано, тушку все одно потрібно натерти сіллю і залишити на кілька хвилин. Причому натирати птаха не лише зверху та всередині, а й під шкіркою на грудці.

    Перепілки, запечені в соєвому соусі

    • перепілки – 0,8-1 кг;
    • соєвий соус – 100-120 мл;
    • рафінована рослинна олія – скільки піде;
    • картопля – 0,8-1 кг;
    • сіль, чорний мелений перець – до смаку;
    • насіння кунжуту – 20 г.
    • Тушки перепілок натріть перцем, полийте соєвим соусом, залиште маринуватися в прохолодному місці протягом години.
    • Форму для запікання змастіть олією. Покладіть у неї перепілок. Посипте їх кунжутом.
    • Накрийте форму фольгою та відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Через півгодини зніміть фольгу, переверніть перепілок, запікайте ще 15 хвилин.
    • Картоплю натріть на тертці, призначеної для приготування корейських салатів, посоліть і поперчіть.
    • Обсмажте картоплю у великій кількості киплячої олії, викладаючи в неї невеликими порціями.
    • Викладіть картоплю на серветку, щоб вона ввібрала надлишки жиру.

    Запечені в духовці перепела по-царськи

    • перепілки – 4 тушки,
    • печінка куряча – 200 г,
    • бекон – 4 скибочки,
    • цибуля ріпчаста – 2 шт.,
    • кисле яблуко – 1 шт.
    • борошно – 1 ст. л.,
    • оливкова олія – 1 ст. л.,
    • соус соєвий – 1 ст. л.,
    • паприка – 1 ч. л.,
    • мед – 1 ч. л.
    • масло рослинне,
    • перець чорний мелений – за смаком,
    • сіль за смаком.
    • Змішуємо оливкову олію, соєвий соус, паприку та мед.
    • Приготованим соусом заливаємо підготовлені тушки перепелів. Забираємо у прохолодне місце на 40 хвилин маринуватися.
    • Курячу печінку ріжемо кубиками.
    • Яблуко моє. Видаляємо насіння. Ріжемо кільцями.
    • Розігріваємо невелику кількість рослинної олії та обсмажуємо в ній курячу печінку.
    • Додаємо яблуко, сіль та перець. Смажимо ще 5 хвилин.
    • Фаршируємо замаринованих перепілок масою з курячої печінки, яблук та спецій. Повертаємо скибочками бекону.
    • Викладаємо грудкою вгору перепілок на лист, застелений харчовою фольгою.
    • Запікаємо дичину протягом години за температури 180 градусів. Якщо ви хочете, щоб перепілки покрилися апетитною скоринкою, то хвилин за 15 до закінчення приготування розкрийте фольгу.
    • Готових перепелів подаємо до столу з відвареною картоплею та обсмаженою цибулею. Пробуємо!

    Класичним способом

    Даний рецепт представлений стандартним набором спецій, а саме сіллю та гострим червоним перцем. Деякі господині замість червоного маринаду заправляють чорним запашним перцем. Крім того, в соус додають борошно та олію рослинного походження. Також у класичному маринаді може бути узбецька традиційна приправа кумін. Як стверджують фахівці, вона ідеально підходить для м’ясних страв, у тому числі і для дичини, яку ви вирішили приготувати на мангалі. Як замаринувати перепілок? Роблять це в такий спосіб. Попередньо тушки пташок замочують у солоній воді. Через півгодини м’ясо витягають і добре висушують. Далі тушки обмазують куміном та перцем, а потім обсипають борошном. Після виконання цих дій перепілок можна нанизувати на шампури та приступати до процедури смаження на грилі чи мангалі. Готується ця страва півгодини. Протягом цього часу шампура слід періодично перевертати, щоб дичину обсмажували рівномірно.

    Як приготувати смачних перепілок вдома: крок за кроком рецепт

    Перепілка – невелика пташка, яка може стати відмінним доповненням до вашого столу. Використовуючи різні рецепти, ви зможете смакувати цю дуже корисну і соковиту м’ясо пташки. А особлива хитрість приготування перепілок полягає в їх швидкому приготуванні, тому вони ідеальні для тих, у кого не завжди є багато часу на кулінарні експерименти.

    Одним із способів приготування перепілки є тушкування на сковороді з морквяно-цибульними перцями. Для цього потрібно нарізати моркву і цибулю невеликими шматочками, додати декілька перців і сковороду злегка попередньо ошикувати рослинним мастилом. Потім викладемо на сковороду перепілку і час від часу перевертаємо її, щоб дати можливість м’ясу просочуватися соком овочів і набувати їх смаку.

    Ще один цікавий спосіб приготування перепілок полягає в їх маринуванні у соковитих мандаринів. Для цього приготовимо маринад зі свіжого мандаринового соку, стиснутого в соковижималці, з невеликою кількість фінелиску і розтертої п’ятиметрової частини часнику. Перед маринуванням необхідно ошикувати перепілку розчином солі для підвищення її соковитості. Очищаємо перепілку від пір’їнки та напуваємо її маринадом з мандаринів. Потім мариновану перепілку викладаємо на розхвачену гратку і будемо смажити її на грилі або в тостері, змазуючи її решітку олією.

    Перепілки – царські пташки

    Перепілки – дрібні птахи, які давно годують свою пожадливу досконалість та тим самим привертають увагу ролі вишуканості.

    Для перепілок є безліч рецептів приготування, але сьогодні ми розкриємо один з найпопулярніших.

    Починаємо з того, що ретельно очищаємо кілька перепілок від перини та видалаємо невеликі пір’ячка.

    Далі викладемо перепілку на дошку із зеленого часнику та вогні, щоб ваша пташка мала неперевершений аромат.

    На ту саму дошку потрібно нарізати кілька шматочків цибулі і пару мандаринів завелики та почергово вкладати всі ці речовини під шкірку кожної перепілки.

    Тепер велику сковоріду, злегка приправляємо морквяно-цибульною пастою та додавши трішки перцю. Розігріваємо сковоріду на вогні.

    Перепілка ляже на сковоріду шкіркою донизу – всю тушку настежку припустимо на солодку мандаринову скоринку.

    При тушкуванні перепілки в жиру розкриється її неповторний смак та з’явиться подразнюючий аромат.

    Таким чином, царські пташки із цитрусовим соковитим смаком на вашому столі.

    Ділимося секретами

    Якщо ви хочете приготувати смачні перепілки у домашніх умовах, то ми з радістю поділимося з вами нашими секретами. Перш за все, перед тушкуванням перепілок необхідно готувати їх. Для цього ми очищаємо тушкувати перепілку, видаляючи внутрішні органи та знімаємо пір’я. Потім промиваємо їх у холодній воді та дмухаємо зайву вологу. Так м’ясо стає більш соковитим та ніжним.

    Наступним кроком є приправляємо перепілку. Ми рекомендуємо використовувати суміш цитрусових, яка чудово підкреслить смак м’яса. Для приготування такої суміші потрібно нашкрябувати шкурку лимона та апельсина, а потім нарізаємо їх на тонкі смужки. Додайте кілька зубчиків часнику та невелику кількість солі та перців. Все це змішати та приправити отриманою сумішшю кожну перепілку зсередини та ззовні.

    Тепер ми викладемо приправлену перепілку на розігріту сковороду без масла та смажимо з двох сторін до утворення хрусткої скоринки. Потім зменшуємо вогні та віддаємо перепілку під кришкою, щоб вона протухла до готовності. В цей час ми приготуємо морквяно-цибульну заправку, для цього можна використати посудину з пресом, або просоловку. У прес чи просольнику розкладемо декілька шарів марли та вкладемо туди нарізану моркву та цибулю. Важливо дати заправці протухнути та почастувати перепілки своїм смаком.

    Готові перепілки можна подавати зі свіжими овочами або гарніром на ваш вибір. Рецепт такого приготування пташки задовольнить будь-якого гурмана і стане справжньою вишенкою на торті вашого столу.

    Готуємо королівську вечерю

    Для приготування королівської вечері з перепілок потрібно обрати свіжу тушкувату перепілку, яка запам’ятовується своїм ніжним соковитим м’ясом. Ми викладемо перепілку на стіл і пресуємо її, щоб вона була рівномірна та не втратила своїх смакових якостей.

    Далі, кожну тушку перепілки приправляємо морквяно-цибульним роулем, зазвичай з додаванням невеликої кількості часнику та різних цитрусових. Такий рецепт надає пташці незвичайні смакові відтінки і робить страву більш витонченою.

    Після приправлення перепілки, перед тушкуванням, ми очищаємо та нарізаємо невеликі кубики маринованих перців, які пізніше додаємо до страви для більш насиченої кольорової гами і соковитого смаку.

    • Очищаємо тушку перепілки перед приготуванням.
    • Робимо морквяно-цибульний роуль для приправлення.
    • Приправляємо тушку часником та цитрусовими.
    • Додаємо мариновані перці для більш насиченої гами.
    • Тушкуємо перепілок на сковороді.

    Не забувайте, що приготування перепілок – це справжня хитрість, де кожна дрібниця впливає на кінцевий смак страви. Завжди можна експериментувати і додавати нові інгредієнти, наприклад, кардамон або мандарини, що позитивно вплине на смак страви. Але основне правило – шануйте своїх гостей і віддавайте перепілок на стіл завжди свіжими та смачними!

    Приготування

    Перед приготуванням перепілок потрібно їх докладно очистити. Видаляємо пера і внутрішні органи, а потім промиваємо рибку під проточною водою. Після цього можна перейти до приправляння.

    Для тушкування пташки ми використовуємо морквяно-цибульну нарізку. Моркву і цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Потім смажимо цю нарізку на сковороді до золотистого кольору.

    Кожну перепілку приправляємо за своїм рецептом. Можна додати сіль, перець і інші спеції за вашим смаком, а також часник, який підкреслить смак пташки. Після того, як приправи додаються, перепілки викладаємо на сковороду і тушкуємо протягом визначеного часу.

    Приготування перепілок можна варіювати, додаючи інші інгредієнти. Наприклад, можна використовувати цитрусові, такі як мандарини, для приготування соусу або марінаду. Ви можете експериментувати з різними спеціями і вибрати свій власний унікальний рецепт з приготування перепілок.

    Перепела з мандаринами такого ви ще не пробували

    Сміливим гурманам, які не бояться експериментувати зі смаками, пропонуємо спробувати приготувати перепілку з мандаринами. Цей неймовірний рецепт здивує вас своєю оригінальністю і безліччю смаків.

    Почнемо з приготування морквяно-цибульної підливи: ріжемо моркву тонкими кружечками, цибулю нарізаємо соломкою, а часом і дрібно рубимо. Все це викладемо на сковороду з розігрітим оливковим маслом і тушкуємо до золотистого кольору.

    Потім додаємо нашу перепілку, промиваємо мандарини, вижимаємо з них сік. Додамо цитрусові до перепілки і часник. Скоріше покрити сковорідку кришкою і легко тушкуємо готуємо, щоб м’ясо стало ніжним і соковитим.

    На цьому рецепт можна вважати закінченим, але ми маємо ще одну хитрість!

    Звичайну мандаринову шкурку можна використовувати для приготування ароматного масла. Ми рахуємо тонкі палячки зі шкурки, покладемо їх на суху сковороду і печемо. Коли шкурка починає виділяти аромат, додаємо трохи оливкового масла і масло з гірчицею.

    Таким чином, ми отримуємо запашне масло з прекрасним цитрусовим смаком і ароматом гірчиці. Це масло можна використовувати для поліровки готових тушкованих перепілок. Ви будете приємно здивовані соковитим смаком і ароматом цей комбінації.

Про автора

admin administrator