Як зменшити пористість хліба

Авторadmin

Як зменшити пористість хліба

Якість готового хліба і хлібобулочних виробів залежить від цілої низки факторів: якості сировини, хлібопекарських властивостей борошна, дотримання стадій технологічного процесу та правил транспортування й зберігання виробів у торговельній мережі до реалізації.

Технологи підприємства "Київхліб" поділилися рецептами хліба та піти, які можна випікати вдома. Щоб спекти 3 буханки хліба, треба 1 кілограм борошна, повідомляють на підприємстві.

Останнім часом, коли ви купуєте темні сорти хліба, вони всередині починають заражатися бактеріальною інфекцією, яка називається картопляна хвороба. Якщо ви відчуваєте мінімальний неприємний запах і хліб всередині липкий, ні в якому разі такий хліб теж не можна вживати", – попередив Лаврешин.

Відповідно до стандарту, смак хліба повинен бути властивим виду, без ознак гіркоти, інших сторонніх присмаків. Вологість хліба визначають шляхом висушування подрібненої проби у сушильній електричній шафі за температури 130° С протягом 45 хв. Після висушування охолоджують в ексикаторі не менше 20 хв.

Білий хліб теж має корисні властивості і до того ж не призводить до печії. Також фахівці нагадують про корисні для здоров'я якості цільнозернового хліба. Втім, хлібні вироби потрібно їсти у правильних кількостях, щоби не набрати зайві кілограми. Оптимальною кількістю хліба на день потрібно вважати 300 г.





Якість хліба – комплексний термін, що включає цілий ряд ознак. Споживач в першу чергу оцінює органолептичні характеристики – свіжість, смак, аромат хліба. А ось якими показниками характеризується …

Про автора

admin administrator