Як змінюється вага макаронів при варінні

Авторadmin

Як змінюється вага макаронів при варінні

"Звичайна порція спагетті повинна легко заповнити простір монети в один пенні. Вона важить приблизно 70-80 г сушених або 100-110 г свіжих макаронів на людину", – зазначила Атіа.

Калорійність їх в сухому вигляді становить 250-350 ккал на 100 г продукту. І це багатьох лякає. Кажуть, що макарони дуже калорійні.

II спосіб (незливний). У киплячу підсолену воду (на 1 кг – 2,2–3 л води і 30 г солі) засипають макаронні вироби і варять до загусання, помішуючи. Наприкінці варіння додають жир, закривають кришкою, доварюють на слабкому вогні так само, як каші. Привар становить 200-300 %.

Під час варіння макаронні вироби збільшуються в об'ємі в 2—З рази внаслідок поглинання води. Таке збільшення називається приварком і становить 150 %. Відвари з макаронних виробів використовують для приготування перших страв і соусів.

У середньому, макарони варяться до десяти хвилин. Зазвичай час приготування вказується на упаковці, як і пропорції, яких дуже важливо дотримуватися. Якщо ви варите макарони на плиті, то розраховувати потрібно, що на 100 грам виробу вам знадобиться 1 літр води.





1. Вважається, що якщо макарони не доварити 2-3 хвилини, вони будуть менш калорійними. 2. Щоб макарони не злипалися, можна додати у воду …

Про автора

admin administrator