Зміст:
- 1 Розсіл для огірків на 1 літр води
- 2 Ідеальний розсольник на ребрах із маринованими огірками
- 2.1 Як приготувати розсольник
- 2.2 Інгредієнти
- 2.3 Ідеальний розсольник на ребрах із маринованими огірками: Покроковий рецепт
- 2.4 Відгуки
- 2.5 Залишити відгук Скасувати відповідь
- 2.5.1 Магія поза Гоґвортсом. Горіхове маслопиво для холодних вечорів
- 2.5.2 Автентичний смак. Рецепт ковбаси-кров’янки від Євгена Клопотенка
- 2.5.3 Українська святкова страва: пісна яворівська капуста з пшоном
- 2.5.4 Салат з язиком, картоплею та оливками від Євгена
- 2.5.5 Оладки на кефірі та цільнозерновому борошні від Євгена
- 2.5.6 Зелений борщ: рецепт зі свіжим шпинатом
- 2.5.7 Вишуканий салат зі свининою і персиками за рецептом
- 2.5.8 Смакують і холодними. Налисники з м’ясом від Євгена
- 2.5.9 На смак, як гребінці. Як приготувати гриби ерінги
- 2.5.10 Сніданок за 5 хвилин. Готуємо турецькі яйця пашот
- 2.5.11 Печиво з нутом та запеченим яблуком: цікаво та
- 2.5.12 Капуста Пелюстка з буряком: простий рецепт хрумкої закуски
- 2.5.13 Ідеальна вечеря. Тушкована індичка в мультиварці за рецептом
- 2.5.14 Паелья з мідіями
- 2.5.15 Напій з коньяку із грушею
- 2.5.16 М’ясний суп з чорносливом і зеленим горошком
- 2.5.17 Цитрусовий смаколик. Рецепт апельсинового мармеладу з коньяком
- 2.5.18 Бургер з телятиною: готуємо вдома
- 2.5.19 Гарнір нашвидкуруч: шпинат із соєвим соусом та чилі
- 2.5.20 Лемківська кухня. Пісні фучки з квашеною капустою та
- 2.5.21 Інгредієнти
- 2.5.22 Follow The Directions
- 2.5.23 Товари від Шефа
- 2.5.24 Поради Клопотенка
- 2.5.25 Поради експертів
- 2.5.26 Новини
- 2.5.27 @Klopotenko
- 2.5.28 Підписатися на нас
Розсіл для огірків на 1 літр води
Зимові заготовки з овочів випереджають різноманітні варення і компоти: це не просто десерт, а повноцінне блюдо. Соління і маринування огірків в літрових банках допомагають створювати з них швидкий корисний обід. При консервації важливу роль відіграє розсіл, для якого потрібно вдумливо розрахувати інгредієнти, щоб не зменшити тривалість зберігання.
Як приготувати розсіл для малосольних огірків на 1 л води
Кількість рецептів рідини для консервованих овочів дуже багато. Стандартний склад розсолу – вода і сіль – мало хто з господинь використовують. Різні спеції, прянощі, зелень, а також овочі і навіть ягоди – все йде на благо смаку, аромату і кольору консервації. Єдиного вірного ідеального рецепту не існує: небажано відходити лише від деяких аксіом, що стосуються пропорцій між сіллю і водою, або кількістю оцту при приготуванні маринаду. Інші нюанси залишаються на розсуд господині.
Кілька важливих порад від професіоналів для отримання смачного розсолу:
- Хочете, щоб огірки хрустіли незалежно від способу засолювання? Додайте листя смородини, дуба, винограду або хрону, вишні. Не забудьте, що перед закруткою кришок їх потрібно вилучити – листя потрібні тільки на момент приготування розсолу.
- Потрібно отримати ароматну, пікантну закуску? Киньте в банки букетики гвоздики і трохи коріандру вже після того, як буде залитий розсіл.
- Класичний набір для універсальних солоних огірків – лавровий лист, запашний перець, кроповий парасолька. На літр води їх набирають по 1 одиниці, і тільки горошків перцю буде 3-4 шт.
- При створенні розсолу важливо не переборщити з часником, він може вбити все блюдо. Для літра води вистачить всього 1 зубки невеликого розміру.
- Якщо берете хрін, то для літра води потрібен шматочок кореня величиною з 1/3 мізинця. Пекучого перцю візьміть всього 1/4 стручка, а естрагону в сушеному вигляді – на кінчику ножа.
- Не намагайтеся покласти всі інгредієнти в розсіл, особливо якщо всього літр води: чим їх більше, тим вище шанс побачити бродіння в банку.
- Якщо ви вирішили спробувати старий рецепт розсолу для огірків на горілці, кількість солі можна зменшити. Цей алкогольний продукт відмінно перешкоджає бродильних процесів, тому виступає в ролі дуже якісного консерванту.
Холодний спосіб засолювання
- Об’єм рідини залежить від кількості огірків: на літрову банку піде близько 2-2,5 склянок, однак рекомендовано зробити 4 склянки розсолу. Від зайвого завжди можна позбутися.
- Приготований за такої технології розсіл для огірків на 1 літр води повинен мати 2 великі ложки (столові) солі з гіркою: це приблизно 70 р. Менше не можна брати навіть для малосольною закуски – висока ймовірність псування.
- Розсолом бажано заливати огірки 2-3 рази, залишаючи їх на півгодини – годину, перш ніж додати спеції і остаточно закатати банку.
- Огірки краще закривати в маленьких банках – літрових або пів-літрових: така заготовка буде зберігатися довше.
Рецепт розсолу для малосольних огірків гарячим способом
Такий варіант приготування закуски на зиму зручний тим, що чекати, коли можна буде відкрити жадану банку, не доведеться: огірочки готові вже на наступний день. При холодній консервації термін розтягується до 3-х діб, що подобається не всім господиням. Готувати малосольні овочі в гарячому розсолі зручно і за рахунок зниженого кількості головного консерванту, адже страва пройде стерилізацію і точно переживе не одну зиму, якщо його не з’їдять раніше.
Класичний гарячий розсіл на літр води отримують з:
- парасольки кропу;
- чорного перцю горошинками – 5 шт.;
- кам’яної солі – 55 г;
- аспірину – 1 таблетки.
- Воду закип’ятити, розчинити в ній сіль.
- Щільно викласти огірки в банку, перемежовуючи перцем і кропом.
- Залити розсолом.
- Простерилізувати, додати аспірин, закатати.
Як зробити розсіл для маринованих огірків
За смаковими якостями така консервація відрізняється тільки підвищеною терпкістю і пікантністю. Оцет – основний компонент усіх маринадів – збільшує кислотність продукту, тому готова закуска буде корисна не всім. Маринування огірків в літрових банках здійснюється за тими ж правилами, що для ємностей більшого чи меншого обсягу. Сам маринад готують так само, як і розсіл, тільки сюди додається оцет або його есенція.
Скільки оцту на літрову банку огірків потрібно
Обсяг даного інгредієнта залежить від його різновиди: чим нижче концентрація, тим більше оцту потрібно в маринад. При відсутності стерилізації нормативні параметри збільшують, так само як і при підвищенні частки цукру. Окремий підхід – для есенції, яку вводять буквально краплями. З позиції професіоналів, в класичний розсіл для маринування огірків на 1 літр води при наявності стерилізації використовують:
- оцтової кислоти 70%-ної концентрації – 1/3 ч. л.;
- 9%-ного столового оцту – 1 ст. л.;
- 6%-ного столового оцту – 2 ст. л.
Скільки солі на літр води використовувати
Класичної концентрацією для огіркового розсолу вважається 20%-ная, але якщо доводиться маринувати, а не солити овочі, даний параметр знижується, адже в список інгредієнтів потрапляє оцет. Додатково потрібно врахувати, що смакові якості у простий дрібної столової солі і великої кам’яної різні, тому обсяг на літр води теж варіюється. Професіонали рекомендують орієнтуватися на наступні моменти:
- У традиційний маринад потрібно додавати столову ложку кухонної (не морської) солі без гірки на кожен літр рідини. Частку морської знижують до десертної ложки.
- Маринад з оцтовою кислотою може зажадати 1,5-2 ложки без гірки на той же літр води.
- Якщо в маринад вводиться цукор, і ви хочете отримати ніжні, хрусткі огірочки, беріть 2 ложки солі і 4 ложки цукру на кожен літр рідини.
Огірковий розсіл на зиму з горілкою
Мариновані огірки на зиму в літрових банках, приготовані за таким рецептом, відрізняються високою щільністю і терміном зберігання, але неприпустимі для дитячого і підліткового харчування – концентрація алкоголю занадто висока. Набір інгредієнтів в розсіл для огірків на 1 літр води класичний:
- сіль – 40 г;
- цукор – 50 г;
- оцет – 1/5 склянки;
- горілка – ложка.
- Цукор з сіллю розчинити в закипаючою воді, ложками додавати оцет.
- Кип’ятити кілька хвилин, при бажанні ввести в цей же момент улюблені прянощі.
- Акуратно викласти в ємність огірки і відразу залити гарячий розсіл.
- Останній додати горілку.
Відео
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!
Таблиця хвороб Луїзи Хей, їх першопричини і зцілюють афірмації
Лакриця – що це за рослина, корисні властивості кореня солодки, застосування в медицині та кулінарії
Обтирання оцтом при температурі: приготування і використання розчину
Народні засоби від глистів для дітей і дорослих з натуральних інгредієнтів – список найбільш ефективних
Ісландський мох – чим корисний і протипоказання, як заварювати від кашлю і приймати сироп
Кращі народні засоби від грибка на руках: як швидко позбутися від інфекції на шкірі, нігтях та між пальцями
Ідеальний розсольник на ребрах із маринованими огірками
Розсольники бувають різними – пісними, рибними, грибними та м’ясними, а також із фрикадельками, із крупою і зовсім без неї. Я приготував розсольник на ребрах, із маринованими огірками, селерою та хріном. Мені подобається, коли цей суп густий, тому дотримуюсь такого правила – максимум інгредієнтів та мінімум рідини.
Перед тим, як перейти до мого рецепту, поділюся альтернативними порадами, як приготувати смачний розсольник.
Бульйон та м’ясо. Як правило, розсольник – досить жирний і наваристий суп. Але його можна готувати, виходячи зі своїх смакових уподобань. Для бульйону можна використовувати свинину, яловичину, індичатину та курятину, а також приготувати овочевий, грибний або рибний бульйон. Я ж використав яловичі ребра. До речі, м’ясо можна попередньо обсмажити з усіх боків або приготувати на мангалі. Другий варіант найароматніший, тому що суп вийде «із димком». Якщо готуєте на овочевому бульйоні, то попередньо кожен овоч загорніть у фольгу та запікайте у духовці.
Огірки. Можна використовувати мариновані огірки чи бочкові. Які б ви не обрали, головна умова – щоб вони були хрусткими та щільними. Завжди пробуйте огірки перед тим, як додати у суп, щоб вони не зіпсували смак.
Розсіл. Як правило, у розсольник додають огірковий розсіл, але можна використовувати і розсіл з-під квашеної капусти або готувати без нього, якщо смак супу і без нього виходить досить насиченим.
Овочі. У розсольник можна додавати цибулю, моркву, хрін і корінь селери – так зробив я. Цей список овочів можна продовжити, додавши гриби, брюссельську капусту та батат. Останнього буквально 1-2 штуки для балансу смаку.
Крупа. Класична крупа для приготування розсольника – перлова. Але її цілком можна замінити рисом, гречкою, пшеницею та пшоном або зовсім обійтися без крупи, додавши більше картоплі.
Спеції. Ось тут експерименти на ваш розсуд. Я вирішив додати пікантну нотку, тому використав хмелі-сунелі та білий хрін. Але можна додати пластівці перцю чилі та копчену паприку.
Смачно як у Франції. Готуємо цибулевий суп
Легко та смачно: курячий суп з домашньою локшиною
Як приготувати розсольник
Інгредієнти
Ідеальний розсольник на ребрах із маринованими огірками: Покроковий рецепт
Візьміть 1/2 склянки перлової крупи, промийте до чистої води та замочіть у воді приблизно на 1 годину.
У каструлю додайте 2 ст. л. соняшникової олії та перекладіть туди 400-500 г яловичих кісток чи ребер.
Візьміть 100 г кореня селери, 1 цибулю та 1 моркву. Овочі очистіть і наріжте великими шматочками.
Додайте нарізані овочі в каструлю до м’яса. Обсмажте на середньому вогні до потемніння м’яса.
Потім додайте 2 лаврові листи і залийте водою, щоб вона покривала овочі приблизно на 2 пальці. Якщо хочете більш рідкий суп, додайте більше води. Після закипання води варіть бульйон 20 хвилин на маленькому вогні. Потім витягніть із бульйону кілька шматків м’яса, щоб звільнити місце у каструлі іншим інгредієнтам. Візьміть 3 картоплі, очистіть та наріжте середніми кубиками. Додати картоплю в каструлю.
Додайте в каструлю перловку, а 3 маринованих огірки поріжте середнім кубиком, але доки не додавайте в суп. Обов’язково спробуйте їх і переконайтеся, що вони мають приємний смак і не зіпсують страву.
Приблизно через 15 хвилин, коли картопля та перловка будуть майже готові, додайте огірки.
Через 2-3 хвилини додайте до каструлі 100-150 мл розсолу. Додайте 2 дрібки хмелі-сунелі. Посоліть до смаку, але врахуйте, що сіль була в огірках і розсолі, тому не перестарайтеся. Дайте розсольнику 5 хвилин настоятися. При подачі додайте трохи білого хрону в кожну тарілку, листя петрушки та сметану.
Готувати – це просто!
Відгуки
Петро
Ievgen Klopotenko
Залишити відгук Скасувати відповідь
Читайте також
Магія поза Гоґвортсом. Горіхове маслопиво для холодних вечорів
Автентичний смак. Рецепт ковбаси-кров’янки від Євгена Клопотенка
Українська святкова страва: пісна яворівська капуста з пшоном
Салат з язиком, картоплею та оливками від Євгена
Оладки на кефірі та цільнозерновому борошні від Євгена
Зелений борщ: рецепт зі свіжим шпинатом
Вишуканий салат зі свининою і персиками за рецептом
Смакують і холодними. Налисники з м’ясом від Євгена
На смак, як гребінці. Як приготувати гриби ерінги
Сніданок за 5 хвилин. Готуємо турецькі яйця пашот
Печиво з нутом та запеченим яблуком: цікаво та
Капуста Пелюстка з буряком: простий рецепт хрумкої закуски
Ідеальна вечеря. Тушкована індичка в мультиварці за рецептом
Паелья з мідіями
Напій з коньяку із грушею
М’ясний суп з чорносливом і зеленим горошком
Цитрусовий смаколик. Рецепт апельсинового мармеладу з коньяком
Бургер з телятиною: готуємо вдома
Гарнір нашвидкуруч: шпинат із соєвим соусом та чилі
Лемківська кухня. Пісні фучки з квашеною капустою та
Ідеальний розсольник на ребрах із маринованими огірками
Інгредієнти
Follow The Directions
Візьміть 1/2 склянки перлової крупи, промийте до чистої води та замочіть у воді приблизно на 1 годину.
У каструлю додайте 2 ст. л. соняшникової олії та перекладіть туди 400-500 г яловичих кісток чи ребер.
Візьміть 100 г кореня селери, 1 цибулю та 1 моркву. Овочі очистіть і наріжте великими шматочками.
Додайте нарізані овочі в каструлю до м’яса. Обсмажте на середньому вогні до потемніння м’яса.
Потім додайте 2 лаврові листи і залийте водою, щоб вона покривала овочі приблизно на 2 пальці. Якщо хочете більш рідкий суп, додайте більше води. Після закипання води варіть бульйон 20 хвилин на маленькому вогні. Потім витягніть із бульйону кілька шматків м’яса, щоб звільнити місце у каструлі іншим інгредієнтам. Візьміть 3 картоплі, очистіть та наріжте середніми кубиками. Додати картоплю в каструлю.
Додайте в каструлю перловку, а 3 маринованих огірки поріжте середнім кубиком, але доки не додавайте в суп. Обов’язково спробуйте їх і переконайтеся, що вони мають приємний смак і не зіпсують страву.
Приблизно через 15 хвилин, коли картопля та перловка будуть майже готові, додайте огірки.
Через 2-3 хвилини додайте до каструлі 100-150 мл розсолу. Додайте 2 дрібки хмелі-сунелі. Посоліть до смаку, але врахуйте, що сіль була в огірках і розсолі, тому не перестарайтеся. Дайте розсольнику 5 хвилин настоятися. При подачі додайте трохи білого хрону в кожну тарілку, листя петрушки та сметану.
h2:eq(0)’ data-code=’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’ data-block=’1’>
Товари від Шефа
Поради Клопотенка
Поради експертів
Новини
@Klopotenko
Підписатися на нас
Всі права на матеріали, розміщені на сайті klopotenko.com охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту klopotenko.com без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється. © Євген Клопотенко 2024
h2:eq(1)’ data-code=’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’ data-block=’2’>
h2:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’3’>
h2:eq(3)’ data-code=’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’ data-block=’4’>
h2:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’5’>
h2:eq(0), .posts-e .post-border:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’19’>
h2:eq(1), .posts-e .post-border:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’20’>
h2:eq(2), .posts-e .post-border:eq(6)’ data-code=’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’ data-block=’21’>
h2:eq(3), .posts-e .post-border:eq(8)’ data-code=’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’ data-block=’22’>
h2:eq(4), .posts-e .post-border:eq(10)’ data-code=’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’ data-block=’23’>
h2:eq(5)’ data-code=’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’ data-block=’24’>
h2:eq(0), .direction-wrap-layout1′ data-code=’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’ data-block=’25’>
Про автора