Як зрозуміти що картопля фрі готова

Авторadmin

Як зрозуміти що картопля фрі готова

Картопля, обсмажена до золотистого кольору та хрумкої скоринки.

Олію довести до кипіння, кинути в неї заморожену картоплю і смажити у фритюрі 7 хвилин. Дістати картоплю фрі з олії і відразу подавати до столу.

Шматочки картоплі потрібно ретельно просушити за допомогою рушника, щоб прибрати всю рідину. Потім відправити нарізану картоплю буквально на 5-7 хвилин у морозильну камеру, щоб вона вийшла хрустка зовні й м'яка всередині. Викласти картоплю у кошик фритюрниці та смажити 8-10 хвилин – майже до готовності.

Чим раніше посолити смажену картоплю, тим більше вона стане нагадувати тушковану: вийде м'якою, рум'яної скоринки, що хрумтить, не буде. Щоб картопля приємно хрумтіла, її потрібно солити не раніше, ніж за 5–7 хвилин до готовності. Якщо це картопля фрі, то солити її потрібно тільки в тарілці, інакше вона не хрумтітиме.

У глибокому сотейнику розігріти до високої температури достатню кількість рослинної олії, опустити в неї порцію картоплі, щоб вона вільно плавала, і смажити на середньому вогні 5-7 хвилин до золотистого кольору. Готову картоплю вийняти з сотейника шумівкою та викласти на серветки, щоб видалити зайвий жир.

Полий картоплю олією, додай спеції з розтертим часником та цедру лимона (можна це зробити завчасно, зібравши картоплю в пакет з олією та спеціями, і потрясти). Постав деко у духовку та печи протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.





Якщо ви дуже любите смак картоплі фрі, але турбуєтеся про своє здоров’я і рівень холестерину в крові, спробуйте приготувати …

Про автора

admin administrator