Йодована, морська, кухонна, рожева гімалайська, кошерна, чорна — є безліч різновидів, здавалося б, такого простого продукту, як сіль.
Мінеральна сіль — осадовий мінерал, які кристалізується при випаровуванні та охолодженні природних водних розчинів, що є сильними електролітами; Морська сіль — сіль, яку видобувають випарюванням морської води. Окрім харчової солі, також може стосуватися суміші солей, які природним чином розчинені в морській воді.
У природі кухонна сіль існує у вигляді кам'яної солі (або, як її ще називають, галіт; видобувають у соляних шахтах і 67,9 % використовують у якості кухонної солі), озерна осадова сіль (31,8 % застосовується як кухонна сіль) і в невеликих об'ємах натуральні розсоли.
Але ж є багато інших. Солі бувають білого, синього, червоного, зеленого кольорів. Вони можуть розчинятися у воді й бути нерозчинними.
Яку сіль краще споживати? Найкраще використовувати невелику кількість виключно натуральної морської солі. Її одержують шляхом випарювання морської води — при цьому зберігаються корисні мікроелементи: магній, калій, кальцій, йод. Додавати морську сіль рекомендується в готові страви.
Допомагає при серцево-судинних захворюваннях і хворобах суглобів. Морську сіль використовують для лікування зубного болю. Продукт лікує нежить і такі хвороби, як синусит і гайморит.
Кухо́нна сіль, або харчовá сіль — це назва категорії хімічної солі із формулою NaCl (хімічна сполука, що належить до більшого класу солей) за полем застосування в галузі діяльності людини, яка пов’язана з готуванням їжі. Кухонна сіль використовується в кулінарії і переважно …
Про автора