Яка користь від сочевиці

Авторadmin

Яка користь від сочевиці

Регулярне вживання сочевиці позитивно впливає на здоров'я кишечника, а також судин, допомагає знизити рівень холестерину в крові та запобігти розвитку атеросклерозу.

Багато вітамінів та мінералів: Сочевиця є багатим джерелом вітаміну В, зокрема вітаміну В9, вітаміну С, заліза, магнію та калію, що сприяє зміцненню імунної системи, покращенню здоров'я кісток та м'язів, а також нормалізації роботи нервової системи.

Із сочевиці можна приготувати чимало смачних, поживних та корисних страв. Її додають у супи, салати, печеню, готують із м'ясом, овочами, роблять начинку для пирогів та пиріжків. Смакуватиме сочевиця й відвареною з додаванням вершкового масла, як гарнір до м'ясних та рибних став.

Поживна (харчова) цінність 100 г продукту: білки – 23,9 г, жири – 1,3 г, вуглеводи – 59,6 г. Енергетична цінність (калорійність) 100 г продукту: 331 ккал.

Сочевицю промити. Покласти в каструлю, залити 2 склянками води й посолити за смаком. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні до готовності 10-15 хвилин (води повинно залишитися трохи). Зняти з вогню.

Перед тим як варити сочевицю, її не потрібно замочувати. Достатньо просто добре промити, залити холодною водою та проварити. На 1 склянку крупи потрібно 3 склянки води. Отриману кашу можна заправити маслом та вийде готовий гарнір, або ж додати до маси спеції та використати, як начинку для пиріжків.





Така сочевична каша порадує гармонійним смаком і дивовижною користю. Інгредієнти: 1. 4 склянки води; 2. 2 склянки сочевиці; 3. 200 грам моркви; 4. 100 грам ріпчастої цибулі; 5. рослинне масло. Спосіб приготування: 1. Сочевицю готують до варіння. Для цього нагрівають воду в каструлі до …

Про автора

admin administrator