Яка крейда можна їсти

Авторadmin

Яка крейда можна їсти

У якості дієтичної добавки потрібно використовувати виключно харчові різновиди цієї мінеральної речовини. Лікарі вважають поява потягу до поїдання харчової крейди свідчить про дефіцит важливих для людини хімічних сполук.

Лікарі кажуть, коли у людини непереборне бажання їсти крейду, в організмі явний недолік кальцію. Розвиватися він може з різних причин, але в першу чергу — через порушення роботи печінки.

Артемівській крейді притаманна середня твердість, легкість, пористість. Відкушується з хрускотом, розсипається у роті легкими крупинками. Має смак писчого паперу, притамманий йому післядощовий запах і приємний крейдяний післясмак.

Причини «крейдяної залежності» у дітей (та і у дорослих) бувають різними. Але, як правило, дітям, які тягають крейду з класної дошки, щоб підкріпитися, не вистачає кальцію. Адже крейда – це природне джерело кальцію. Пристрасть до всіх її вапняних похідних, включаючи глину – тієї ж природи.

Агрегатний стан: твердий, непрозора, крихка, не має блиску, не має смаку.

Фізико механічні властивості кремнистої крейди: густина 2400–2510 кг/м3; кар'єрна вологість 15–20%; об'ємна вага з кар'єрною вологістю 1226–1434 кг/м3; пористість 40–50%; морозостійкість – 8–12 циклів; вогне тривкість 1150–1200 оС.





Поїдання крейди – не найкращий спосіб для насичення організму кальцієм, так як при споживанні його в чистому вигляді організм не хоче його засвоювати. Що стосується норми, то дорослій людині в день достатньо з’їсти 1 ст.л. крейди в порошку або 3 маленьких шматочка кускової крейди. А ще …

Про автора

admin administrator