Загального холестерину в крові: 5 ммоль / л або менше; 4 або менше для людей із груп ризику; «Поганого» холестерину: 3 ммоль / л або менше; 1,8 ммоль / л або менше для людей із груп ризику; «Хорошого» холестерину: понад 1 ммоль / л.
Продукти для зниження рівня холестерину
- Лосось
- Овес
- Горіхи та насіння
- Цитрусові
- Оливкова олія
- Бобові
- Авокадо
- Какао
Включіть у раціон горіхи, насіння, жирну рибу (наприклад, лосось), добавки Омега-3 (вони здатні на 30% знижувати рівень тригліцеридів у крові), авокадо та оливкову олію. У цих продуктах містяться корисні жири (ненасичені), які знижують рівень поганого холестерину.
Норми «хорошого» та «поганого» холестерину? «Хорошим» холестерином називають ліпопротеїди високої щільності (ЛПВЩ), а «поганим» – низькою (ЛПНЩ). У нормі рівень ЛПНЩ становить до 3 ммоль/л та 1/8 ммоль у людей з групи ризику, а ЛПВЩ – вище 1-1,2 ммоль/л.
Зазвичай критичним вважається рівень «поганого» холестерину, що перевищує 5,4 ммоль/л.
Нормальний показник рівня загального холестерину і його фракцій в крові у жінок є відносно динамічним значенням. Він може змінюватися в залежності від віку жінок, основні нормальні показники можна представити у вигляді таблиці: З віком у жінок в нормі відзначається збільшення показника …
Про автора