Яка риба без глистів

Авторadmin

Яка риба без глистів

Важливіше знати не те, в яку рибу немає паразитів, а то, в якій вони бувають. Адже це практично будь-який з видів. Гельмінти трапляються в в'яленої та копченої риби, в солоній скумбрії і в минтай. Зараження відбувається через оселедець і від ролів.

До цієї групи входять такі риби як: форель, сом, короп, сазан, карась, лосось, а також тунець, горбуша, кета, ставрида, салака, зубатка, морський лящ, нежирний оселедець, морський окунь. Перевага даної категорії риб у тому, що вони є багатим джерелом збалансованих амінокислот та білків.

Симптоми, характерні для зараження глистами після вживання зараженої риби. Гельмінти риб викликають порушення в роботі перистальтики, змінюють мікрофлору, розвивається часті рідкі випорожнення. При ураженні слизової тонкого кишечника розвивається метеоризм, здуття.

Личинки хробака виглядають, як маленькі (1-5 см), закручені черви світлого кольору, або по- фарбовані кров'ю. Приклад на фото нижче. Анізакіди в м'ясі хека. Личинки туди переміщуються зазвичай після смерті риби, до цього перебуваючи в черевній порожнині.

СКУМБРІЯ – вважається найкориснішою з усіх риб. Містить найбільше білку, полінасичених жирних кислот Омега-3 та вітаміну D. Всі інші види риб містять ті ж корисні речовини, але у значно меншій кількості. Яку обрати – вже справа смаку.





Глисти у рибі часто викликають у людини різні гельмінтози. Пов’язано це з тим, що цей продукт (рибу) прийнято вважати найбільш безпечним в порівнянні з м’ясом великої рогатої худоби або птахом. Серед глистових інвазій, викликаних рибними хробаками: 1. анизакидоз; 2. дифилоботриоз; 3. …

Про автора

admin administrator