Яка шкода від кабачків

Авторadmin

Яка шкода від кабачків

Шкода і протипоказання до вживання кабачків Не варто споживати сирі кабачки в разі гастритів і виразок (термічно оброблені – можна). Не варто зловживати кабачками в разі схильності до послаблень, а в разі діареї взагалі забудьте про кабачки – в них багато клітковини, яка погіршить ситуацію.

Протипоказаннями до вживання кабачків вважаються ниркові захворювання, пов'язані з порушенням виведення калію. Солі калію, які містяться в кабачках, можуть відкладатися в нирках і формувати камені. При вагітності кабачок не можна їсти жінкам з підвищеною секрецією шлункового соку і явищами ниркової недостатності.

Кабачки поліпшують травлення завдяки великій кількості води, клітковини, електролітів та допомагають при закрепах. 2. Цукіні знижують рівень цукру в крові. Вони багаті на вуглеводи, мають багато клітковини , що збільшує чутливість організму до інсуліну і зменшує рівень цукру в крові.

Кабачки містять вітамін С, а також каротин (провітамін А), вітаміни B1, В2, РР нікотинову кислоту та інші. Але кабачок унікальний завдяки високому вмісту в ньому калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза, органічних кислот і білка.

Кабачок добре поєднується з іншими продуктами — овочами, м'ясом, рибою, птицею, молочними продуктами. Цей універсальний овоч можна їсти сирим, маринувати, варити, тушкувати, запікати, фарширувати різними начинками, коптити на грилі, робити з кабачка варення, індійську приправу чатні, додавати у салати, оладки або суп.

Багато поживних речовин Окрім того, майже половину денної норми вітаміну А, 16% норми марганцю, 14% – вітаміну С, 13% – калію, 10% – магнію, 9% – вітаміну К, 8% – міді, 7% – фосфору, 7% – вітаміну В6 та 5% – тіаміну. Кабачок також містить невелику кількість заліза, кальцію, цинку та кількох інших вітамінів групи В.





Сезон кабачків починається з травня і закінчується у вересні-жовтні. Молоді овочі корисні і мають тоненьку шкірку, тож їх можна споживати, не очищуючи від шкірки (якщо термічно оброблені) або очищені сирі. Як їсти сирі кабачки? Ідеальний варіант: нарізати тоненькими скибочками з …

Про автора

admin administrator