Яке пророщене насіння можна їсти

Авторadmin

Яке пророщене насіння можна їсти

Пророщена сочевиця зміцнює імунітет людини; Паростки сої сповільнюють ріст і розвиток пухлин і ракових клітин; Пророщене гарбузове насіння виводять з організму холестерин; Пророщена гречка зміцнює серцево-судинну систему, нормалізує тиск і роботу серця.8 лип. 2021 р.

Пророщені зерна краще їсти сирими, додаючи до салатів, сендвічів, можна готувати з ними і смачні страви. Щоб не позбутися корисних речовин, заради яких починається метушня з пророщуванням, не рекомендується обдавати зерна окропом, варити, використовувати кавомолки та м'ясорубки з металевими ножами.

П'ять правил пророщування:

  1. Промивайте часто.
  2. Тримайте насіння вологим, але не мокрим.
  3. Пророщуйте його при кімнатній температурі.
  4. Дайте йому достатньо місця, щоб дихати.
  5. Не накладайте занадто багато зерна в стакан Пророщувача.

Як проростити зерна

  1. Зерна промити охолодженою кип'яченою водою.
  2. Покласти зерна на тришарову марлю або чисту тканину.
  3. Накрити зерна ще одним шаром тканини та залити невеликою кількістю злегка теплої кип'яченої води.
  4. Поставити зерна у світле тепле місце.
  5. Придатність в їжу потрібно визначати по довжині проростка.

Проростити насіння розторопші рекомендується за такою схемою: Перебрати насіння та ретельно промити. Замочити його у скляній баночці з чистою водою на 12 годин, накрити чистою марлею, закріпити гумкою (або скористатися спеціальними баночками для пророщування).

Фахівці зі здорового харчування рекомендують вживати «Пророщені зерна» дорослим всіх вікових категорій, жінкам під час вагітності та в період годування груддю, а також дітям з 3-річного віку.





Все життєздатне насіння можна пророщувати, але деякі паростки не можна їсти сирими. Ось список рослин, які використовуються в їжу в вигляді проростків: 1. Зернобобові/бобові: люцерна, конюшина, пажитник, сочевиця, горох, нут, маш і соєві боби. 2. Злакові: овес, пшениця, кукурудза, …

Про автора

admin administrator