ꟷ Помаранчеве вино – відноситься до білих, адже виготовляється з білих сортів винограду, але робиться воно за технологією червоного вина, тобто при тривалому контакті соку зі шкіркою ягід, що робить їх колір, смак і аромат дуже насиченими.
Існує чотири основних види вина: столові, кріплені (спеціальні), ароматизовані та ігристі. На частку столових сухих припадає більша частина продажів, проте і інші види вина дуже популярні.
У домашніх умовах дуже легко перевірити вино, справжнє воно, чи якесь синтетичне. Наливаєте трохи (грам 10) вина в прозорий стакан або келих, потім додайте в стакан трохи звичайної харчової соди. Якщо вино змінило колір (набуло сіро-зелено-блакитний відтінок) – значить воно справжнє.
Залежно від частки цукру, вино називається: сухе (дуже сухе), напівсухе, напівсолодке, солодке.
Згідно з проведеними дослідженнями, червоне вино корисніше за біле. Воно знижує рівень поганого холестерину і сприяє здоров'ю серця.
Відсоток споживання білого вина в країнах, жителі яких споживають більше, ніж 7 літрів/на особу за рік; Країни: Частка білого вина (Джерела) В середньому у світі: 40,6 % Австралія: 60 % Чехія: 60 %
Про автора