Свіжі плоди рекомендується вживати при захворюваннях печінки, запаленні нирок, сечового міхура, ревматизмі. Усі частини барбарису містять алкалоїд берберин, що має жовчогінну властивість. Плоди барбарису широко використовують у кулінарії.
У народній медицині плоди барбарису звичайного вживають при гіпертонії, а відвар кореня — при захворюванні печінки і жовчного міхура, в гомеопатії — для лікування порушеного обміну речовин, захворювань нирок, печінки, подагри, геморою. Плоди використовують у кондитерській та лікеро-горілчаній промисловості.
Барбарис червоний додається в маринади, салати, супи та соуси. Він також використовується в кондитерських виробах, таких як пироги, кекси та мармелад. Крім того, червоний сушений барбарис використовується для приготування напоїв, таких як чай і компоти.
Плоди барбарису дозрівають восени. Збирати їх рекомендують після перших приморозків.
Ціни на популярні Саджанці барбарису тунберга:
Назва | Ціна |
---|---|
Барбарис Тунберга 2-х річний "Оранж Рокет" С1, висота саджанця від 20см | Від 319 грн. |
Барбарис Тунберга "Red Rocket" (контейнер P9) | Від 169 грн. |
Барбарис Тунберга "Голден Ринг" (Golden Ring) | Від 189 грн. |
Барбарис Оттавський "Superba" (контейнер P9) | Від 169 грн. |
Плоди барбарису вживають у їжу свіжими або після переробки. З них готують начинку для цукерок, желе, варення, мармелад. На Кавказі з плодів барбарису і невеликої кількості води, перцю та солі готують гостру приправу до м'ясних страв.
Сімейство барбарисових є вічнозелені і полувечнозелёние чагарники, або невисокі деревця. Кора рослин коричнева, або темно-сіра, пагони прямостоячі під гострим кутом. Барбарис називають карамельним деревом. Виростає переважно на північній півкулі, але поширений по всьому …
Про автора