Сироватка рекомендується при запальних захворюваннях дихальних шляхів (бронхіт, гайморит, пневмонія), оскільки вона має властивість нейтралізувати хвороботворні бактерії та запальний процес. Сироватка лікує депресію і стреси, тому що в ній є компоненти, які сприяють підвищенню гормонів радості – ендорфінів.
Найчастіше її застосовують для підживлення помідорів і огірків. Проте також вона стане справжнім помічником і для коренеплідних овочів та цибулі. З плодових дерев сироватка буде корисною для яблук, із садових квітів – троянд і півоній.
Молочна сироватка, крім напою, може бути у вас основою для замісу тіста для млинців, пиріжків, пирогів, домашнього хліба і навіть приготування сиру, подібного «Рікотті», адже вона покращує текстуру тіста, надає їй м'якість і золотисту скориночку.
Якщо врахувати, що одна тварина в період відгодівлі (30−110 кг, 120 днів) з'їдає в середньому 2,5 кг сухого корму на добу (300 кг за весь період), а частку зернових в кормі прийняти на рівні 50%, значить 150 кг зернових або 900 л сироватки потрібно для відгодівлі одного поросяти.
Чому потрібно щодня пити молочну сироватку Науковці звернули увагу на один із корисних напоїв – сироватку, в якій багато білка, амінокислот. Було проведене дослідження, як показало, що вживання молочної сироватки значно знижує кров'яний тиск, ризик інсульту й серцевих захворювань.
Правило просте і легке у виконанні: наносити серум потрібно на очищену шкіру вранці і перед сном, після вмивання і нанесення тоніку. Якщо наносити сироватку для обличчя на вологу шкіру, це посилить проникнення активних речовин. Для одного нанесення достатньо 3-5 крапель.
Більшість сироваток виготовляють з крові гіперімунізованих коней. Білки цих сироваток і є антигенами, які зумовлюють розвиток захворювання.
Про автора