Ці 5 продуктів не можна заморожувати в жодному разі
- Молочні продукти Фахівці кажуть, що все, що складається з молока і не призначене спеціально для морозилки, не слід поміщати в мінусові температури на зберігання. …
- Розморожене м'ясо Заморожувати м'ясо або фарш один раз допустимо. …
- Газовані напої …
- Свіжі овочі …
- Картопля
Різноманітні ягоди, фрукти, боби, зелений горошок, капусти броколі, цвітну, брюсельську можна заморозити сирими. Інші, такі як гриби, шпинат, баклажани, кабачки, перець, помідори варто перед заморожуванням бланшувати. З помідорів можна зробити пюре.
Хліб, булочки, пиріжки, кекси, мафіни, пироги, печиво і пряники можна заморожувати. Велику випічку, наприклад хліб або пиріг, перед заморожуванням краще нарізати. Зберігати випічку в морозилці можна в пакетах або контейнерах і не довше 2 місяців.
Чому не можна повторно заморожувати рибу і м'ясо Краще не відкладати готування і не відправляти ці продукти знову в морозилку після розморожування, оскільки в них можуть розмножуватися різні бактерії, які здатні нашкодити людині.
Деякі експерти стверджують, що хліб не можна заморожувати – нібито при заморожуванні змінюється структура крохмалю і він гірше засвоюється.
Рідина має більшу щільність, ніж в твердому стані, і при заморожуванні скло може лопнути. Це відноситься до будь-якої рідини. В процесі заморожування ємність з рідиною може тріснути або навіть вибухнути. Те ж стосується пластикових контейнерів, які не залишають вільного …
Про автора