Які продукти виключити за підвищеного йоду

Авторadmin

Які продукти виключити за підвищеного йоду

Найпростішою профілактикою дефіциту йоду в організмі є споживання йодованої солі, насиченої цим мікроелементом. Щоби знизити ризики йододефіциту, для приготування щоденних страв замініть звичайну сіль на йодовану.

Основними джерелами йоду в харчуванні є продукти моря: морська риба (палтус, тріска, лосось, кора, оселедець, макрель) містить від 30 до 60 мкг, морські молюски (кальмари, креветки) – від 110 до 200 мкг, ламінарія (морська капуста) – 100 г готової до вживання повністю покривають добову дозу йоду для людини.

Щоб уникнути йододефіциту, до щоденного раціону слід включити такі продукти:

  • морепродукти (мідії, кальмари, креветки, ікру);
  • білу рибу (минтай, хек, тріску та ін.);
  • морську капусту (ламінарію);
  • овочі (картоплю, редиску, часник, буряк, томати, баклажани, спаржу, зелену цибулю, щавель, шпинат);

У найскладніших ситуаціях спостерігається збільшення щитовидної залози, випинання очей, судоми і токсичний гепатит. Без належного лікування людині загрожують напади задухи, можливий анафілактичний шок або кома.

На внутрішній поверхні зап'ястя намалюйте йодом квадрат 3х3 за допомогою ватної палички. Залиште квадрат на добу. Через 24 години подивіться, чи залишились сліди від йоду. Якщо у процесі самодіагностики квадрат не зник через добу, то йод у нормі.





На противагу продуктів, багатих йодом, інші перешкоджають засвоєнню мікроелемента. Якщо ваше завдання – заповнити його …

Про автора

admin administrator