Які столові прилади для чого

Авторadmin

Які столові прилади для чого

Столове приладдя розподіляють на основне та додаткове. Основне теж діляться — на прибори трапезні (столові), для закусок, риби, десертних страв і фруктів, а також для вживання гарячих напоїв. За потреби до цього набору додаються спеціалізовані прибори — для равликів чи устриць, стейків тощо.

Основні Основні приладдя — ножі, виделки, ложки, палички для їжі тощо. Тип приборів визначається видом страв, для яких вони використовуються: закусочні (ніж, виделка) — всі холодні страви та закуски, деякі гарячі закуски: смажена шинка, яєчня, млинці.

Набори з прямими лініями підходять для посуду і келихів, прикрашених візерунками з кутами і лініями. Якщо на посуді і прямі лінії, і завитки, то вибирайте столові прибори з прямими лініями. Якщо посуд і келихи прикрашені багатими візерунками, вибирайте столові прибори з максимально простим дизайном.

Столові прибори обов'язково повинні лежати біля головної тарілки: ніж і ложка – праворуч, вилка – зліва. Якщо на вашому застілля передбачається використання декількох ножів, розташуйте їх по спадаючій розміру з лівого боку в праву. А ось вилки розміщують у напрямку зниження розміру.

При завершенні трапези, столові прибори викладають на тарілку паралельно один одному і ручками вниз, у напрямку до себе. Використані вилки й ножі не кладуть на скатертину або серветку. Якщо перед початком вечері на столі надмірно багато келихів, можна попросити прибрати зайві.

Класифікація столового посуду:2. За функціональним призначенням:- для сервірування столу;- для подачі страв;- для приготування і подачі страв;- для прийняття їжі і напоїв;- допоміжний. Фарфоровий, фаянсовий і керамічний посуд.





Звичайна сервіровка столу часто передбачає мінімальний набір столових приборів: супову ложку, ніж і виделку. Але ж ми знаємо, що не все так просто, чи не так? 😉 Столовий етикет і серветки: Як користуватися серветкою за столом? Так що ось тобі невелика шпаргалка з призначення столових …

Про автора

admin administrator