Які вітаміни у маргарині

Авторadmin

Які вітаміни у маргарині

Основну цінність в складі маргарину представляють моно- і поліненасичені жирні кислоти, вітаміни А, В3, Е, РР, а також ряд мікроелементів, таких як фосфор, калій, магній і кальцій.21 квіт. 2021 р.

Маргари́н (стара назва олеомаргарин) — харчовий жир; високодисперсна жироводяна система, до складу якої входять харчові жири, молоко, сіль, цукор, емульгатори, інші компоненти. Основою маргаринів служать гідрогенізовані рослинні олії та/або рідкі жири риб і тварин (саломаси).

Дослідження, проведене медиками, засвідчило, що вживання маргарину різко збільшує рівень поганого холестерину в крові. Це послаблює імунітет, а також погіршує якість сперми у чоловіків. Вчені рекомендують замість вершкового масла та маргарину вживати в їжу натуральні рослинні олії.

Масло і маргарин однаково калорійні! Вершкове масло є насиченими тваринними жирами. Вони підвищують рівень холестерину в крові, а це може сприяти розвитку атеросклерозу і привести до інфаркту міокарду. У маргарині більш рослинні і менше насичені жири, але – зворотний бік медалі – він містить трансжири.

Найбезпечніший маргарин – м'який, в якому взагалі немає тваринних жирів. Такий продукт навіть корисніший вершкового масла і входить в рекомендації по здоровому харчуванню. У ньому абсолютно немає холестерину, яким багаті молочні продукти.

Застосування маргарину в кулінарії Але найчастіше маргарин використовують для випічки. Він покращує зовнішній вигляд і смак борошняних виробів, надає їм пишність, приємний аромат і збільшує їх термін придатності. Маргарин може входити не тільки до складу тесту, але і до складу кремів, замінюючи собою вершкове масло.





Маргари́н (стара назва олеомаргарин) — харчовий жир; високодисперсна жироводяна система, до складу якої входять харчові жири, молоко, сіль, цукор, емульгатори, інші компоненти. Основою маргаринів служать гідрогенізовані рослинні олії та/або рідкі жири риб і тварин (саломаси) . З …

Про автора

admin administrator