Але є одна особливість, яка робить борщ справжнім — він має бути домашнім. Існують три основні різновиди борщу – "червоний" борщ (з буряком), "зелений" борщ (його зазвичай готують навесні, з молодою кропивою, щавлем, листям буряка і вареними яйцями) і "холодний" борщ (його варять в основному влітку).
Існує багато регіональних різновидів борщу. У різних регіонах України борщ готують по-різному, звідси і його назви: київський, полтавський, чернігівський, львівський та інші (їх налічується до 30 видів), але найбільш поширений борщ український з пампушками.
Чому борщ не червоний Головна причина втрати кольору – переварений буряк. При тепловій обробці він втрачає свій колір, стає блідо-коричневим. У такому стані він віддає той колір, який має, а тому борщ і стає тьмяним і світлим.
Додайте в сковорідку під час обсмаження буряка ложку вершкового масла, це зробить його колір більш насиченим. Можна додати в буряк при пасеруванні трохи цукру і томатної пасти, аби зберегти колір. Буряк можна перед додаванням у каструлю потушкувати в розсолі – огірковому, томатному, капустяному.
Науковці розповіли, чому так виходить і які страви найкраще зберігати на пару днів. Найкращі продукти, які можна лишати на другий день – це супи, борщі та рагу. Адже вони мають рідку текстуру, котра не страждає від розігрівання.
В Україні існує десятки рецептів борщу. Вони варіюються у залежності від регіону. Але в кожного борщ асоціюється зі смаком дитинства – з борщем, який варила мама чи бабуся.
Існують три основні різновиди борщу – «червоний» борщ (з буряком), «зелений» борщ »(його зазвичай готують навесні, з молодою кропивою, щавлем, листям буряка і вареними яйцями) і «холодний» борщ (його варять в основному влітку). У більшості випадків борщ подають зі …
Про автора