Який градус у вині

Авторadmin

Який градус у вині

За змістом спирту ꟷ Слабоалкогольне вино – напій, який має міцність від 6 до 11 градусів, наприклад, це може бути ігристе вино; ꟷ Міцне вино – напій з природною міцністю від 14 до 16 градусів.

Міцність найбільш вживаних алкогольних напоїв Вино — 9-20 % об. Портвейн — 20-22 % об. Квас — 0,3-2,2 % об . Саке — 16-18 % об.

Оптимальною для зберігання вина вважається температура 10–12 °C, а для міцних десертних вин – 14–16°С. При більш високій температурі вино почне занадто швидко дозрівати та не встигне розкрити свої найкращі якості.

Коньяк має складний аромат з відтінками ванілі і м'яким гармонійним смаком, виготовляється з коньячного спирту, який отримують у результаті перегонки білих сухих виноградних вин з пізнішою витримкою в дубових бочках. Вміст спирту становить від 40 до 55 %об.

Поділитись: Річ у тому, що вино має складну хімічну структуру, і певні ароматичні речовини випаровуються при різних температурах. Звісно, температура не зробить погане вино кращим, однак допоможе повніше розкрити його потенціал. Більшість червоних вин продемонструють свої найкращі якості при температурі 12-17°С.

Середній вміст алкоголю у вині становить близько 12%. Ця кількість може відрізнятись в залежності від сорту. У червоному вині зазвичай 12-15% етилового спирту. У білому вині – 5%-14% спирту (у середньому – 10%).





По тому, скільки градусів у вині, його поділяють на сухе (10-11,5% об.), Напівсолодке (12-15% об.), Лікерне (12-16% об.), Солодке (14-18% об .), десертне (15-17% об.) і ігристе (9-13% об.). Найбільш міцними є кріплені вина (до 21 об’ємного відсотка). Класифікація солодких вин.

Про автора

admin administrator