Який має бути на смак бурий рис

Авторadmin

Який має бути на смак бурий рис

Зерна такого рису піддаються мінімальному обробленню, а тому в них зберігається живильна висівкова оболонка. Також такий продукт відрізняється світло-коричневим кольором, має жорсткішу текстуру та приємний горіховий смак. Часто його в народі ще називають "бурий рис".

Як вибрати рис при покупці беріть крупу в прозорій упаковці або на вагу – зернятка має бути видно; дивіться, щоб крупа була цілісною, без шматочків зерен і домішок; рис має бути одного розміру й одного кольору; не беріть крупу, в якій багато білих, як крейда, зерен – це недозрілі зерна, які погіршують смак рису.

Відповідно нешліфований рис, який її не втратив – має більше клітковини, вітамінів, мікро-і макроелементів, ніж шліфований рис. Тому є кориснішим для здоров'я і більше цінується серед дієтологів і прихильників правильного харчування. Шліфований рис ж втрачає більшість цінних для організму елементів.

Нешліфований рис – це рис, який в процесі обробки зберігає поживну висівкову оболонку, що пояснює його незвичний світло-коричневий колір. Тому його часто називають коричневим або brown rice.

довгий або білий круглий рис потрібно варити близько 20 хвилин; коричневий або бурий рис вариться 30-40 хвилин; дикий рис варто варити не менше 60 хвилин; а пропареному рису вистачить і 20-30 хвилин.





Бурий (його ще називають «коричневий» або «карго») і рис білий, по суті, одне і те ж. Відмінності лише в стадіях обробки. З коричневого рису знімають тільки …

Про автора

admin administrator