Якого числа Хрещення у 2022

Авторadmin

Якого числа Хрещення у 2022

Голодна кутя та Хрещення Господнє 2022: українські традиції і обряди 18 січня українці традиційно сідають за третій різдвяний стіл — Святвечір перед Хрещенням Господнім, який ще називають в народі “Голодна кутя”. А 19 січня святкують велике свято — Водохреще.18 січ. 2022 р.

Коли Водохреща 2024 – нова дата Водохрещу більше не відзначатимуть 19 січня. За новоюліанським календарем свято наступатиме на 13 днів раніше, тобто 6 січня. А 5 січня українці відзначатимуть Водохресний святвечір.

Коли Ісус Христос досяг приблизно 30-річного віку, він прийняв хрещення Іваном Хрестителем у річці Йордан.

Богоявлення, або Явлення, Епіфанія — подія під час хрещення Ісуса Христа в річці Йордан, у якій Христос об'являє себе людям як Месію і Спасителя. Святкується частиною православних Церков і греко-католиками 6 січня щороку. В Україні офіційно з 2024 року також перенесено з 19 січня на 6 січня.

Сьогодні, 6 січня, католицькі, протестантські та більшість православних церков святкують Хрещення Господнє або Богоявлення. Це третє, найбільше й завершальне свято різдвяно-новорічного циклу. У народі воно має кілька назв: Водохреще, Водохреща, Водохрестя, Водощі, Йордан, Ордань, повідомляє Укрінформ.

Богоявлення (грец. Θεοφάνια), або Явлення (грец. Επιφάνια, Епіфанія, народна назва Водохреще, західнохристиянська назва Трьох королів) — християнське свято, присвячене хрещенню Ісуса Христа в річці Йордан, де Христос об'являє себе людям як Месію і Спасителя, свято відзначається 6 січня.





Відповідно до Євангелія, саме 19 січня відбулося Хрещення 30-річного Ісуса Христа в річці Йордан Іоанном Предтечею, якого також називають …

Про автора

admin administrator