Зробити тушонку в автоклаві

Авторadmin

Зробити тушонку в автоклаві

Як зробити тушонку в домашніх умовах

Цей консервований продукт може зберігатися тривалий час без холодильника, не втрачаючи харчової цінності і смаку.

Він став паличкою-виручалочкою для туристів, геологів, військових або просто в екстремальних ситуаціях, коли немає свіжого м’яса або неможливо займатися повноцінним приготуванням їжі.

Сьогодні у виробників консервів з’явилися серйозні конкуренти, які знають, як зробити тушонку в автоклаві в домашніх умовах.

Тушонка в автоклаві в домашніх умовах: чи є сенс?

М’ясні консерви вживає 30 відсотків населення нашої країни, а їх виробництво перевищило 500 мільйонів умовних банок. У торговій мережі можна знайти до 100 найменувань тушкованого м’яса. Продукт виробляють з яловичини, свинини, птиці, кролика, оленини, субпродуктів. Він готується у власному соку, з додаванням соусів, круп, овочів або у вигляді паштетів.

Для харчової промисловості існують певні Гости і ТУ, що визначають припустимий склад тушонки. У продукті вищого і першого сорту повинно міститися не менше 54-56% натурального м’яса (вага шматків близько 30 г), лавровий лист, перець і сіль. Крім цього, допускається утримання не більше 17% жиру. Зберігаються такі консерви від 3 до 6 років.

Інші сорти продукції можуть випускатися з менш якісних компонентів:

• подрібнених жив, хрящів, шкір;

У них також входять харчові добавки, ароматизатори. В імпортних продуктах замість м’яса найчастіше кладуть фарш, а в якості консерванту застосовують нітрит натрію, який надає вмісту натуральний колір і збільшує термін зберігання. Для вітчизняних виробників існують обмеження на використання цієї добавки, але все ж недобросовісні використовують її безконтрольно.

Незважаючи на достаток консервів в результаті проведених досліджень з 14 зразків вітчизняного виробництва 10 не пройшли випробування на відповідність якості. В цьому і полягає відповідь, чи є сенс в домашніх заготовках. Особливо вигідний процес тим, у кого є власне підсобне господарство. Залишається тільки дізнатися, як зробити тушонку в автоклаві в домашніх умовах.

Тушонка в автоклаві

Тушонка з яловичини в автоклаві готується настільки просто і легко, що найважче в цьому процесі – нарізати шматочками свіже м’ясо однакового розміру для рівномірного приготування.

Тушонка зі свинини в автоклаві – це смачна і дуже ситна заготівля, яка позбавить вас тривалого процесу приготування основної страви, тому як просто відкривши баночку і виклавши вміст.

Тушонка з курки в автоклаві – це не тільки дуже смачний продукт, але ще й корисний, оскільки готується він у власному соку з використанням солі та натуральних спецій.

Домашня тушонка в автоклаві в скляній банці – це проста в приготуванні та дуже смачна заготівля, яка завжди «прийде на допомогу», коли у вас немає часу на приготування.

Тушонка в автоклаві в домашніх умовах – це простий спосіб заготовити соковите та натуральне м’ясо у власному соку без будь-яких домішок та хімікатів. Для приготування кулінарам знадобиться лише.

Тушонка зі свинини в автоклаві на зиму

Тушонка зі свинини в автоклаві — практичний та універсальний спосіб заготівлі м’яса на зиму.

Таку м’ясну тушонку можна додавати до будь-яких страв: у супи, рагу, плов, каші чи просто намастити на хліб. А головне — не потрібно нічого, окрім м’яса, солі, лаврового листа та перцю.

Спробуйте додати цю тушонку до перлової каші.

Інгредієнти 4

Основні

Візьміть літрові або півлітрові банки. Добре помийте і простерилізуйте, а кришки прокип’ятіть 5 хвилин.

М’ясо помийте, обітріть рушником і наріжте кубиками.

У великій мисці м’ясо змішайте з усією кількістю солі і перцю. В кожну банку вкладіть по 1 лавровому листочку.

Наповніть кожну банку шматочками м’яса до плічок, закатайте гарячими кришками, та встановіть в автоклав. Залийте водою так, щоби банки були покриті на 2 см.

Закрийте кришку автоклава та накачайте до 1 атмосфери. Виставте параметри 110 градусів та 50 хвилин. Найкраще завантажити автоклав увечері та залишити його на ніч. Вранці або після 12 години стравіть повітря, температура при цьому вже знижується до 30-35 градусів.

Банки дістаньте з автоклаву, витріть рушником на сухо та відправте у прохолодне місце.

Про автора

admin administrator