Зварити лушпиння цибулі

Авторadmin

Зварити лушпиння цибулі

Сало, варене в лушпинні цибулі — 6 найсмачніших рецептів посолу

Способів засолювання сала існує безліч, і кожен з них по-своєму смачний. Найчастіше люди просто обвалюють шмат в солі, а потім залишають на деякий час просаливаться. Але хто-то любить додати ще часнику, перцю, паприки або зовсім зварити його в цибулинні. Звучить незвично, правда? Так от сьогодні ми поговоримо, як смачно і правильно приготувати такий продукт.

Як ви вже можливо здогадалися цибулиння виступає в ролі барвника і нікого стороннього смаку продукту не дає. Як приклад згадайте, фарбування яєць на Великдень, вони набувають приємний коричневий колір. Так от завдяки такій технології ми надамо нашому продукту копчений вигляд. Вийде щось схоже на буженину.

Зрозуміло, що одним кольором тут не обійдешся і далі треба буде надати належний смак продукту, для чого нам і знадобляться спеції. Набір може бути будь-який, все буде залежати від уподобань, але я сьогодні подеюсь з вами тільки найкращими і перевіреними рецептами.

Готовий продукт можна буде подати на святковий стіл, або просто з’їсти вприкуску з хлібом. Та й чого вже приховувати, під міцні напиточки приготоване підійде в самий раз. Загалом приступаємо!

Сало в цибулинні – найсмачніший рецепт в домашніх умовах

А починаємо ми сьогодні з перевіреного часом рецепта, по якому я готую найчастіше. Від такого сала просто зійдуть з розуму. Найголовніше, що воно не тільки смачне, але і дуже приваблива. На м’ясний тарілці закуска буде виглядати просто чудово.

В якості основи ми будемо використовувати свинячу грудинку. Просто вона має й жирок, і м’ясо, що дуже гармонійно. Однак не всі люблять проріз в шмате, тому все на любителя.

  • Грудинка – 1-1,5 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Цибулиння – 2-3 жмені
  • Часник – 3-4 головки
  • Чорний перець горошком – 20-30 шт.
  • Запашний перець – 4 горошини
  • Червоний пекучий перець (за бажанням) – 1 шт.
  • Пластівці червоного перцю для обтирки
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 4 ст. л.

1. Першим ділом підготуємо сало. Його бажано обскоблить ножем з боку шкірки, а потім промити. Далі необхідно порізати шмат невеликими шматками, приблизно по 300-400 р. Від величини шматка буде залежати час варіння і швидкість просолення, тому звертайте на це увагу.

2. Цибульне лушпиння заздалегідь промиваємо під проточною водою, змиваючи з неї всю грязь.

3. Виливаємо В каструлю всю воду і кидаємо туди чорний і запашний перець, гвоздику, лавровий лист, пекучий перець, 1 головку часнику (розрізані навпіл) і цукор з сіллю. Також відразу закладаємо половину лушпиння. Включаємо вогонь і чекаємо поки розсіл закипить.

Звертаю вашу увагу на кількість солі. Справа в тому, що якщо ви використовуєте грудинку, або іншу м’ясну частину, то вказаної кількості вистачить з головою. Але у випадку, коли на шмате більше сала, ніж м’яса, то додайте ще 1-2 ложки.

Просто жир володіє унікальною здатністю вбирати в себе рівно стільки солі, скільки йому треба, а м’ясо завжди бере стільки, скільки поклали.

4. Після закипання розсолу пора закладати грудинку. Беремо наші шматочки і викладаємо їх шкірою вниз, після чого присипаємо рештою лушпиння. Врахуйте, що продукт повинен бути повністю занурений у воду, тому при необхідності зверху на нього покладіть тарілку.

Залишаємо грудинку варитися на повільному вогні 30-40 хвилин.

5. Через деякий час відключаємо грубку і чекаємо поки м’ясо повністю охолоне. При цьому не треба діставати шматочки з розсолу, все повинно залишатися в такому вигляді, в якому варилося.

6. Коли продукт охолов дістаємо його з каструлі і викладаємо на дощечку. Тепер нам необхідно все отпрессовать, для цього візьміть ще 1 дощечку, або деко, покладіть його на шматочках, а зверху поставте гніт. У такому вигляді грудинка повинен пролежати 5-6 годин.

За цей час шматки ущільняться, так сказати структуризируются. При нарізуванні м’ясо не буде відходити від жиру, та й взагалі шматочки стануть красивіше.

7. Після ущільнення залишається тільки наше м’ясо натерти часником і перцем. Тому передавливаем часник через прес, або натираємо на дрібній тертці, а потім добре обтираем їм кожен шматочок. Зверху все присипаємо перцю пластівцями і теж їх ретельно втираємо. Таким чином готуємо всі шматки.

Як обтирки може виступати що завгодно, тут відштовхуйтеся від уподобань. Спробуйте в перший раз кожен шматочок обтерти різним набором спецій, наприклад один чорний перцем, інший часником з коріандром, а третій просто паприкою.

Потім вже на стадії дегустації ви зрозумієте який смак вам більше подобається, і будете вже завжди робити за одним рецептом.

8. Щільно загорнути кожен шматочок харчовою плівкою або вакуумируем, після чого прибираємо в морозилку на зберігання. Бажано дати пару днів полежати сала, щоб воно просякло пахощами прянощів, але через 4-6 годин можете вже пробувати.

Тепер нарізайте грудинку і насолоджуйтеся її чудовим смаком. Я на майбутнє раджу вам всі шматочки, які поки не будете їсти, прибрати в морозилку, а 1 залишити на зберігання в холодильнику. Однак перед нарізкою краще завжди брали продукт, так він легше ріжеться. Спробуйте приготувати подібне хоча б для проби, я впевнений, вам сподобається.

Сало з чорносливом, варене в цибулинні — покроковий рецепт

А пробували хоч раз додавати до сала чорнослив? Якщо ні, то настійно рекомендую спробувати, адже сухофрукт додає м’ясу дуже приємну пряну нотку. Плюс до всього він насичує м’ясо ще більшим кольором копчення.

Взагалі буде дуже добре, якщо вам вдасться знайти копчений чорнослив, тому що він допоможе салу не тільки отримати гарний прикопченый колір, але і відповідний смак. Однак при відсутності такого продукту беріть звичайний.

  • Свиняча грудинка – 1 кг
  • Чорнослив – 5 шт.
  • Цибулиння – 3 жмені
  • Вода – 1 л
  • Лавровий лист – 2-3 листочка
  • Перець горошком – 10-15 горошин
  • Спеції для обтирки – за бажанням
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 200 г

1. Починаємо процес приготування з варіння розсолу. У каструлю налити холодну воду, і внести всі заявлені за рецептом спеції, включаючи цибульне лушпиння і чорнослив. Потім встановити тару на плиту і дочекатися, поки рідина закипить.

Відразу звертаю вашу увагу, що на грудинці у нас є м’ясна прошарок, але вона не сильно явна, тому солі ми взяли достатня кількість.

Тим часом можете нарізати грудинку на відповідні шматочки. Але це в тому разі, якщо розмір каструлі не відповідає розміру взятого шматка свинячої грудинки. Ми ж цього не будемо робити, т. к. шмат відмінно поміщається в нашу каструлю.

2. Після закипання вмісту, закладаємо в розсіл грудинку і варимо її 30 хвилин на повільному вогні. Час відраховується з моменту закипання.

По завершенню часу роботи таймера, залишаємо м’ясо остигати прямо у каструлі на 10 годин. Дуже зручно починати приготування з вечора, щоб залишити грудинку в розсолі на всю ніч. Просто зварив і залишив на плиті до наступного дня.

3. Через 10 годин дістаємо грудинку з розсолу, даємо стекти йому і м’ясо обсушуємо паперовими рушниками.

Тепер ви можете забрати шматочок в такому вигляді в морозилку на зберігання, а можете обваляти його в спеціях, замотати харчовою плівкою і покласти в холодне місце. Але рекомендую спробувати класичну версію окремо, щоб зрозуміти «фішку» додавання чорносливу.

Зараз у супермаркетах часто зустрічаються готові набори спецій для засолювання сала – вони відмінно підійдуть в нашому випадку.

Обтертой грудинці дайте деякий час настоятися, а потім подавайте до столу. Готову страву відмінно виступить у ролі закуски і порадує всіх рідних. Спробуйте, тим більше, що готується все дуже швидко.

Як посолити дуже смачне сало в лушпинні з рідким димом

А тепер розглянемо рецепт сала, яке не тільки нагадує копчений продукт зовні, але і за смаком аналогічне. Ясна річ, що мова не йде за коптильню, бо у більшості її просто немає. Ми для підсилення смаку будемо додавати рідкий дим.

Знаю, що багато хто не поважають цей продукт за його шкідливість, але в малій кількості він ніяк не вплине на ваш організм. За підсумком ви зможете отримати копчене м’ясо у себе вдома, яке розбавить звичний раціон.

  • Сало – 500 г
  • Вода – 1,5 л
  • Рідкий дим – 1 ч. л.
  • Цибулиння – 3 жмені
  • Часник – 3 зубки
  • Лавровий лист – 2 листочка
  • Гвоздика – 3-4 шт.
  • Перець горошком – 15 шт.
  • Сіль – 6 ст. л.

1. Беремо шматок сала і ділимо його на кілька частин. Як я вже говорив, робимо це для прискорення процесу засолювання. Також заздалегідь, під проточною водою ретельно промиваємо цибульне лушпиння.

2. Ставимо каструлю з водою на плиту і даємо закипіти, після чого додаємо в неї лушпиння цибулі, підготовлені спеції, крім часнику, сіль. Далі перемішуємо все, що вклали в посуд, і залишаємо кип’ятити 5-7 хвилин. Нам необхідно, щоб розкрився аромат прянощів, а лушпиння віддала колір.

3. Через короткий час, додаємо до розсолу часник, тільки попередньо порізаний (можна прямо з лушпинням), і рідкий дим. Після чого перемішуємо вміст каструлі і занурюємо туди підготовлені шматки сала. Вони повинні знаходитися повністю в розсолі, а зверху прикриті лушпинням.

Залишаємо продукт варитися 10 хвилин на повільному вогні. Після чого вимикаємо грубку і чекаємо поки все охолоне. По хорошому повинна пройти ніч, так шмат точно просолится.

Може виникнути питання, чому ми так мало варимо продукт. Справа в тому, що цей спосіб розсільної засолювання, тобто ми просто в рідині просолюємо і коптимо його одночасно.

4. На наступний день дістаємо шматочки з розсолу і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Далі можна обваляти деякі в спеціях, наприклад в суміші паприки і червоного перцю. Тільки потім прибираємо такі заготовки в холодильник на 3-5 днів для повного дозрівання.

Зберігати готовий продукт краще в пакетах або харчовій плівці, тільки шматочки зі спеціями краще зберігайте окремо, щоб вони не наситили прянощами «сусідів».

Через час приступайте до дегустації ласощі. За підсумком по смаку не відчувається химозного присмаку копчення, бо як ми додавали рідкого диму зовсім небагато. Виходить все в міру! Це дуже зручний спосіб, якщо ви живете в квартирі і хочеться приготувати що-небудь копченого. Спробуйте, ви не пошкодуєте.

Найсмачніший рецепт засолу сала в казані (використовуємо дрібний цибулю і лушпиння)

Ті хто пробував плов приготований в казані або яке-небудь інше блюдо, той знає наскільки смачним він виходить. Адже завдяки рівномірному прогріванню самого казана і натурального диму, продукти рівномірно готуються і набувають запах копчення.

Як ви вже здогадалися я хочу запропонувати рецепт засолу сала в цій самій тарі, виходить набагато смачніше ніж в каструлі.

Хочу зауважити, що продуктів ми беремо велику кількість, але ви розраховуйте потрібну кількість прянощів відштовхуючись від ваги грудини.

  • Грудинка – 5 кг
  • Цибуля дрібний – 0,6 кг
  • Цибулиння – 6 жмень
  • Лавровий лист – 7 листочків
  • Свесь перців – 10 г
  • Запашний перець – 5 горошин
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – 7 ст. л.

1. На дно казана першим ділом викладаємо дрібний цибулю. Тільки врахуйте він повинен бути чистий, як і лушпиння.

2. Слідом викладаємо частину цибулиння, а зверху шматки грудинки. Тепер додаємо лавровий лист, перець і сіль.

За бажанням ви можете додати зерна кмину, коріандру та інші прянощі.

3. Викладаємо поверх грудинки залишилася лушпиння і заливаємо все водою, поки вона повністю не покриє головний продукт.

Після розтоплюємо багаття і чекаємо поки вода в казані закипить. Як тільки це сталося засікаємо 20 хвилин і прибираємо чан з вогню. Тепер він повинен постояти до повного охолодження, приблизно 3-4 години.

4. Через годину дістаємо нашу красу і ріжемо на невеликі шматочки, щоб потім можна було з розфасувати по пакетах.

5. Складаємо все в загальну миску і тепер натираємо, або видавлюємо туди часник. Також додайте бажані спеції і добре обітріть кожен шматочок заявленими продуктами.

6. По завершенню всіх процесів перекладаємо кожен шматок в окремий целофановий пакет і прибираємо в морозилку.

За підсумком виходить неймовірно ароматне сало з присмаком натурального копчення. Це відмінний рецепт, після якого ви більше не будете купувати копчену грудинку в магазині.

Грудинка, варена в мультиварці в цибулинні

Зараз не кожна господиня може уявити собі життя без мультиварки, і цьому є пояснення. Просто така техніка спрощує готування в кілька разів, та й список рецептів, які можна готувати у цьому приладі, тьма тьмуща. Ось і сало не виявилося винятком, виявляється його теж можна варити в мультиварці.

За підсумком всі дії полягають у встановленні потрібної програми і очікуванні. Варити ми будемо грудинку, але ви вже знаєте, що список можна коригувати.

  • Свиняча грудинка – 900 г
  • Цибулиння – 2 жмені
  • Часник – 5-6 зубків
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний перець горошком – 10-15 шт.
  • Приправа для обтирки – за смаком
  • Сіль – за смаком

1. На дно чаші мультиварки викладаємо цибульне лушпиння, а на неї кладемо шматок грудинки. Тепер заливаємо все водою, щоб вона повністю покривала наш шматочок. Всипаємо в чашу сіль, перець і лавровий лист.

2. Закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо режим «Суп» на 2 години. У разі відсутності потрібного нам режиму просто встановіть програму «Варка» на той же час.

3. Через тривалий час очікування можна діставати грудинку з розсолу і обтирати передавленным часником з вибраними спеціями.

Готовий шматок також рекомендує розрізати на кілька частин, щоб потім було простіше зберігати і не доводилося діставати цілий шмат заради пари скибочок.

Зберігати необхідно в целофановому пакеті, або плівці в морозильнику.

Готову грудинку красиво нарізайте і подавайте до столу. Вона виходить дуже ароматний і апетитна. До речі, спробуйте таке м’ясо разом з гірчицею, буде смачно.

Відео про те, як швидко і смачно посолити сало з часником в домашніх умовах

Це дуже простий спосіб посолити сало з великими прошарками м’яса, інакше кажучи грудинку. Як і в інших сьогоднішніх рецептах його ми будемо варити в цибулинні з великою кількістю часнику. Потім воно буде солитись 24-48 годин в охолодженому розсолі.

За цей час воно не тільки відмінно просолится, але також і придбає красивий золотистий колір і злегка копчений аромат.

Відмінний спосіб, перевірений. Після того, як приготуєте за нього хоча б раз, більше не захочете купувати грудинку в магазині. Смачний продукт може бути хоч щодня на вашому столі.

Зберігати його, якщо приготували багато, краще в морозильнику. Але зазвичай довго грудинка не зберігається!

На цьому у мене все. Як ви зрозуміли, приготувати таке смачне сало нікчемна справа, основний час займає очікування, коли це все просолится. Спробуйте приготувати в різних варіаціях і виберіть для себе «той самий» рецепт.

Особливо добре, якщо у вас на кухні є вакууматор. Завдяки йому м’ясо просочується прянощами набагато швидше і довше зберігається. Ви просто після обтирання шматка спецій завакуумируйте його та відправте в морозилку. Результат буде помітний, запевняю вас.

Експериментуйте з прянощами, адже вони допомагають досягти вишуканого смаку, і не нехтуйте часником, тому що він чудово поєднується з будь-яким м’ясом.

До швидких зустрічей! І приємного апетиту!

Свинина в цибулевому лушпинні — смачна холодна закуска

Якщо раніше ви могли використовувати цибулеве лушпиння тільки для фарбування яєць на Великдень, то ми знайшли йому ще одне цікаве застосування. Дивіться цей рецепт свинини в цибулевому лушпинні й пробуйте!

Щоб м’ясо набуло більш насиченого кольору, а також інтенсивного аромату, ми пропонуємо зварити його в цибулевому лушпинні. Але не тільки! Щоб бульйон був ще наваристішим, ми додаємо перець горошком, цибулю, моркву, часник, корінь петрушки і лаврові листки. Виходить дуже смачно!

Свинина в цибулевому лушпинні — це гарна холодна закуска, яку можна подавати на сімейний обід на вихідні або приберегти рецепт до святкових днів.

А ось і ще одне незвичне поєднання — свинина з огірками. Спробуйте!

Про автора

admin administrator