Де придбати транспортну картку для школяра

Авторadmin

Де придбати транспортну картку для школяра

Де придбати транспортну картку для школяра

Єдиний електронний квиток для проїзду у громадському транспорті Львова

Про е-квиток

Що таке електронний квиток Леокарт?

Електронний квиток Леокарт – автоматизована система обліку оплати проїзду у громадському транспорті Львова.

Завданням електронного квитка Леокарт є покращення якості пасажирських перевезень в громадському транспорті міста та можливість оптимізації інфраструктури громадського транспорту міста та транспортної мережі загалом за рахунок збору точних та фактичних даних пасажиро- перевезень в міському громадському транспорті Львівської МТГ та впровадження системи показників якості КРІ щодо операторів пасажирських перевезень.

ЛеоКарт: що треба знати про Е-квиток у Львові

Громадський транспорт у великих містах України поступово відмовляється від паперових квитків і переходить на безготівкову оплату проїзду. Електронними проїзними вже активно користуються мешканці та гості Києва, Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницького, Полтави, Чернігова і Кривого Рогу. До речі, до кінця 2024 року поповнити їхній баланс на Portmone можна без комісії. З 15 листопада продаж загальних е-квитків стартував у Львові, а з 11 грудня транспортними картками можна розраховуватися на всіх міських маршрутах.

Що таке електронний квиток ЛеоКарт

Leocard — це спеціальна пластикова картка, що дає змогу платити за поїздки в громадському транспорті Львова у безконтактний спосіб. Проїзний має вбудований чип, на якому зберігається інформація про рух грошей. Для початку застосування е-квитка його потрібно активувати, поповнивши баланс як мінімум на 1 грн. Оплата за проїзд здійснюється шляхом притискання «пластику» до валідатора. Вартість квитка списується автоматично. Підтвердженням валідації є поява зеленої галочки на екрані та одинарний звуковий сигнал.

Транспортна карта львів’янина діє в таких транспортних засобах:

  • автобусах;
  • тролейбусах;
  • трамваях;
  • маршрутках.

Раніше е-квитки, що виготовлялися на замовлення в ЛКП «Львівавтодор», були доступні лише пільговим категоріям населення, учням і студентам. Запровадження системи безготівкової оплати дало змогу контролювати використання пільгових поїздок, зменшити втрати та поліпшити якість пасажирських перевезень.

Віднедавна у вільному продажі з’явилися загальні проїзні. Поповнити транспортну картку можна як готівкою, так і безготівковим способом у режимі онлайн.

Види карток ЛеоКарт

ЛКП «Львівавтодор» випускає два основних типи карток: загальні та іменні. Загальний е-квиток червоного кольору доступний для всіх мешканців і гостей Львова, що обрали електронні платежі за проїзд.

Персоніфіковані транспортні картки, що мають синій колір і містять фото власника, своєю чергою, поділяються на три види:

  • пільгові. Видаються пенсіонерам, учасникам бойових дій, громадянам з інвалідністю, ветеранам військової служби та правоохоронних органів. Повний перелік пільговиків затверджений рішенням Львівської міськради у 2021 році та опублікований на офіційному вебресурсі LeoCart. Такі е-квитки дають право на необмежену кількість безоплатних поїздок;
  • учнівські. Передбачені для дітей, що навчаються в загальноосвітніх закладах громади. Школярі, що мають проїзний, можуть безоплатно користуватися комунальним транспортом протягом всього року;
  • студентські. Призначені лише для студентів денної форми, що здобувають освіту в місцевому виші, коледжі або професійно-технічному навчальному закладі. Е-квиток надає 50% знижки на проїзд у межах Львова.

Важливо! Документи, що підтверджують наявність пільг, з 11 грудня не дають права на безоплатний проїзд. Наявність і валідація е-квитка у транспорті обов’язкові. Недотримання пасажирами цього правила загрожує штрафом, що становить 300 грн. Виняток — військовослужбовці та прирівняні до них особи. Цим категоріям громадян, як і раніше, достатньо показати контролерові своє посвідчення.

Пільгова і загальна картка видаються на 5 років. Термін дії учнівських і студентських проїзних обмежений періодом навчання їхнього власника в школі, університеті, академії, коледжі або ліцеї. До речі, студентам-контрактникам на сьогодні доступна оплата за навчання онлайн. Найшвидший та найзручніший спосіб — транзакції через Portmone. На нашому сайті ви можете знайти заклад серед компаній, що увійшли до списку у відповідному розділі, або здійснити платіж за реквізитами.

Скільки коштує транспортна карта ЛеоКарт

Вартість неперсоніфікованого пластикового проїзного — 60 грн, стільки ж коштує картка для учнів і студентів. Пільгові категорії львів’ян отримують проїзний уперше безоплатно, повторне виготовлення транспортного квитка замість загубленого оплачується на загальних підставах.

Під час купівлі транспортної картки на рахунок додатково вноситься 10 грн. Для активації LeoCard, як ми вже зазначали, потрібно поповнити баланс ще мінімум на 1 грн.

З 11 грудня поточного року вартість поїздки в автобусному та електротранспорті, що ходить в обласному центрі, становить:

  • 6,5 грн — для студентів, котрі користуються е-квитком;
  • 13 грн — у разі оплати загальною карткою «ЛеоКарт»;
  • 15 грн — у випадку здійснення розрахунку банківською карткою або через NFC, QR-коди «Приват24» тощо;
  • 20 грн — для пасажирів, які купують разовий паперовий квиток з QR-кодом у водія.

«Львівелектротранс» продовжує випускати місячні картки для поїздок у тролейбусі та трамваї.

  • Стандартний абонемент на місяць відтепер коштує 430 грн, у разі оформлення його в електронному вигляді — 420 грн.
  • Для студентів вартість становить 215 і 210 грн відповідно.
  • Ціна проїзного для підприємств, установ і організацій місцевої територіальної громади — 500 грн.

Львів’яни та гості міста, що орендували квартиру чи будинок на тривалий термін, обов’язково мають вчасно сплачувати за світло, газ, опалення, холодну і гарячу воду. Нині оплата за комунальні платежі не потребує відвідування відділення банку, пошти або навіть пошуку найближчого платіжного термінала. Розрахуватися з постачальником можна просто з власної квартири, дому чи офісу. На сайті «Портмоне» ви можете сплачувати за всю комуналку лише у 2 кліки. Платникові потрібно лише зареєструватися на сервісі та створити шаблони для різних видів послуг.

Де можна купити е-квиток у Львові

Станом на грудень 2023 року звичайні неіменні картки LeoCard продаються у 50 локаціях, розташованих поряд із зупинками громадського транспорту:

  • 40 кіосках «Інтерпрес»;
  • 10 терміналах EasyPay з диспенсерами.

Поповнити баланс офлайн наразі можливо в кіосках і терміналах (місця їхнього розташування вказані на мапі, розміщеній на сайті «ЛеоКарт»). На початку 2022 року вийшла тестова версія мобільного застосунку LeoCard, проте зараз він не працює. Закинути гроші на картку можна на офіційному вебресурсі та через деякі платіжні сервіси.

Чому варто придбати ЛеоКарт

Найбільша вигода від купівлі електронного проїзного — це суттєве заощадження грошей на поїздках на всіх видах комунального транспорту. Учні, студенти та пільгові категорії громадян, за винятком військових, що не мають активованого е-квитка, змушені сплачувати повну суму за проїзд — 15 грн (у разі здійснення розрахунку за допомогою банківської картки або зі смартфона) або 20 грн (якщо у пасажира є лише готівка).

Натомість наявність е-квитка дозволяє проїхати безоплатно, за 6,5 або 13 грн. Для тих, хто регулярно користується громадським транспортом, різниця дуже відчутна. До речі, загальна неперсоніфікована картка доступна не лише львів’янам, а й мешканцям інших населених пунктів, що часто приїжджають, мають роботу або навчаються в місті.

Як оформити пільгову картку ЛеоКарт

Якщо ви маєте пільги та раніше їздили в автобусах, маршрутках, тролейбусах і трамваях з посвідченням, варто поквапитися з оформленням транспортного квитка. Отримати його можна в пункті приймання громадян за будь-якою з семи адрес:

  • вул. Горбачевського, 10 — Центр обслуговування пасажирів;
  • вул. Виговського, 32, Хвильового, 14A, просп. Червоної Калини, 72A — ЦНАПи;
  • вул. Липинського, 11 — Шевченківська районна адміністрація;
  • просп. Червоної Калини, 38 — ЛКП «Житловик-С»;
  • вул. Пасічна, 49Б — ЛКП «Господар».

Перед візитом до ЛКП, центру обслуговування, райдержадміністрації чи ЦНАПу бажано здійснити попередній запис. Це можна зробити, зателефонувавши за номером гарячої лінії 0 800 303 007 або ставши в електронну чергу на сайті. Опція запису на отримання е-квитка доступна на офіційному вебресурсі LeoCard. Щоб скористатися нею, слід зробити лише кілька нескладних кроків:

  • натиснути кнопку з відповідною назвою;
  • після переходу на сайт ЛКП «Львівавтодор» обрати найзручнішу для відвідування адресу;
  • обрати послуги «Пільговий транспортний електронний квиток» і «Подати документи»;
  • вказати дату та час візиту, а також ПІБ і номер телефону;
  • підтвердити реєстрацію.

З собою потрібно взяти:

  • паспорт (у вигляді ID-картки або паперову книжечку старого зразка);
  • ідентифікаційний код;
  • посвідчення, що підтверджує право на пільги.

Разом з пред’явленням документів заповнюється відповідна заява: громадянин має підтвердити свою згоду на надання персональних даних. Фото робиться на місці. Пластикова картка виготовляється впродовж 10–15 хвилин.

Зареєстровані мешканці територіальної громади звільняються від оплати за оформлення проїзного, для незареєстрованих громадян вартість становить 60 грн.

Як оформити електронний квиток LeoCard для учнів та студентів

Оформлення транспортних проїзних квитків для дітей та молоді, що здобуває освіту у львівських навчальних закладах, здійснюється:

  • в пунктах, адреси яких були наведені вище. Алгоритм попереднього запису є таким самим, як і для пільговиків;
  • через навчальний заклад. Зазвичай збір коштів і документів на отримання проїзних проходить централізовано. Для уточнення термінів проведення зборів зверніться до адміністрації школи, старости групи, деканату чи первинної профспілкової організації ВНЗ, закладу передвищої або професійно-технічної освіти.

Для одержання картки необхідна заява (якщо дитині ще не виповнилося 14 років, її складають батьки). Також знадобляться:

  • паспорт — ID-картка + додаток/свідоцтво про народження + документ, що посвідчує особу представника;
  • ідентифікаційний код (якщо є);
  • довідка з місця навчання, учнівський або студентський квиток;
  • кольорове цифрове фото 3х4 см у форматі .jpg, зроблене не раніше, ніж за пів року на момент подання документів;
  • квитанція про оплату виготовлення пластикової картки.

Оплата може бути здійснена через термінал, у відділенні банку або онлайн через Portmone за реквізитами комунального підприємства «Львівавтодор».

У призначенні платежу слід вказати наступне: «Картка Леокарт студентський (або учнівський), ПІБ одержувача, назва закладу, номер телефону». Якщо подання документів відбувається централізовано, оригінали паспорта, свідоцтва про народження, РНОКПП скануються та відразу повертаються власникові. У разі подання заяви та документів через навчальний заклад е-квитки видаються так само централізовано.

Транспортні картки рекомендується використовувати лише за призначенням. Забороняється передавати персоналізований проїзний іншим особам, випробовувати пластик на гнучкість, водонепроникність, робити отвори для мотузки тощо. Механічні ушкодження можуть зробити е-квиток непридатним для використання. Повторна видача картки здійснюється з пред’явленням лише паспорта і квитанції про сплату за її виготовлення.Щоб не опинитися в ситуації, коли на картці не вистачає коштів на оплату проїзду, поповнюйте баланс вчасно і слідкуйте за його станом. Ми ж своєю чергою інформуватимемо вас про будь-які зміни та нові правила у сфері громадських перевезень. Тримайте руку на пульсі разом з Portmone!

Від сьогодні у Львові можна придбати ЛеоКарт. Вартість та локації

З 15 листопада у Львові можна буде придбати транспортну картку ЛеоКарт. Про це повідомив депутат, голова комісії транспорту, звязку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич.

Картки ЛеоКарт поділяються на персоналізовані, які видаються учням, студентам та пільговим категоріям населення, та загальні. Загальну ЛеоКарт можна буде придбати та поповнити у кіосках «Інтерпрес» та через термінали EasyPay. На кожному такому пункті продажу будуть наклеєні наліпки, за якими їх можна буде розпізнати. Окрім цього, з 25 листопада з’явиться можливість придбати ЛеоКарт онлайн.

Вартість транспортної картки становить 60 грн, окрім пільгових ЛеоКарт. В подальшому її можна буде поповнювати без комісії на будь-яку суму у тих самих пунктах, де і продається загальна картка. Перевірити ж баланс користувачі матимуть змогу через валідатор у салонах громадського транспорту.

Пільгові категорії громадян, які не є мешканцями Львівської громади, також зможуть оформити пільгову ЛеоКарт, однак їм доведеться сплатити вартість самої картки.

Як раніше повідомлялось, у Львові вартість проїзду може змінитись. Відтак оплата карткою «ЛеоКарт» коштуватиме за одну поїздку 13 грн, оплата банківською карткою – 15 грн за одну поїздку, оплата готівкою – 20 грн за одну поїздку. Ці тарифи є в проєкті, однак точні розрахунки ще має затвердити виконавчий комітет ЛМР.

Нагадаємо, з 11 грудня у Львові впроваджують безготівкову оплату проїзду у всьому громадському транспорті. Відповідно пільгові категорії населення не зможуть користуватися посвідченнями для безкоштовної оплати, лише пільговою ЛеоКарт. Це стосується й гостей міста. Пункт прийому-видачі таких транспортних карток буде і на Залізничному вокзалі.

Загальний перелік адрес пунктів виготовлення ЛеоКарт:

  • Центр обслуговування пасажирів, вул.Горбачевського,10;
  • ЛКП «Господар», вул.Пасічна,49б;
  • ЦНАП, просп.Ч.Калини,72А;
  • ЦНАП, вул. Виговського,32;
  • ЦНАП, вул. Хвильового,14А;
  • Шевченківська РА, вул. Липинського 11.

Перелік кіосків ТзОВ «Інтерпрес», де можна буде купити/поповнити транспортну картку ЛеоКарт:

Про автора

admin administrator