Якою має бути товщина ендометрій на ранніх термінах вагітності

Авторadmin

Якою має бути товщина ендометрій на ранніх термінах вагітності

Мінімальна товщина ендометрію для зачаття в програмах ЕКЗ – 10-12 мм, у кріоциклах – 7-10 мм.

Яка товщина ендометрію в нормі? У нормі товщина слизової оболонки матки мінімальна (не більша ніж 3 мм) у перші два дні після менструації. Починаючи з 5 до 7 дня вона не перевищує 6 мм. З 11 до 14 доби товщина ендометрію в нормі збільшується до 9–14 мм (періовуляторні дні не менше 10 мм).

на початку менструації – ендометрій відторгається; потім поступово наростає, стає більш рихлим і готується до можливої імплантації заплідненої яйцеклітини та розвитку вагітності в порожнині матки; якщо вагітність не настає (імплантація плідного яйця не відбулася) – знову відторгається під час наступної менструації.

Не менш важливим є і середовище, де ембріон буде імплантуватися: ендометрій має бути достатньої товщини, мають бути відсутні запальні фактори у матці, мікрофлора має бути правильною, жіночий організм повинен мати відповідну ендокринну підтримку, перенос ембріончика відбувається тільки в певний день менструального циклу …

Імовірність зачаття та розвитку вагітності залежить від багатьох факторів, одним із яких є товщина і структура ендометрію. Він вистилає внутрішню оболонку матки і забезпечує імплантацію плідного яйця. Якщо ендометрій надто тонкий, воно може не прикріпитися. Надмірна товщина також вважається відхиленням від норми.

Але якщо у вас норма ендометрію для вагітності (не менше 10-12 мм), то жодні препарати не потрібні.





Коли товщина становить 6 мм і менше, говорять про патології гіпоплазії. Такий стан характеризується недостатнім зростанням тканин, ендометріальний шар не зазнає характерних змін і його товщина залишається на низькому рівні протягом усіх фаз циклу. Причини цього порушення криються …

Про автора

admin administrator