Де роблять Мартіні Асті

Авторadmin

Де роблять Мартіні Асті

Мартіні асті – шампанське або ігристе вино?

Мартіні Асті – це ігристе вино, яке створюють в Італії. До складу напою не входить цукор, в ньому немає жодних добавок, це чистісінький натуральний продукт, виготовлений з винограду, який завоював популярність у всьому світі.

При виготовленні мартіні друге бродіння відбувається в бочках, а не в пляшках, як при створенні шампанського. Ігристе мартіні – це солодке шипуче вино, а шампанське – напівсухе, схоже на шампанське Брют. Французьке шампанське коштує набагато дорожче, ніж Асті.

спосіб виготовлення

Ігристе вино Асті виробляють з сорту «мускат», який вирощували ще в Стародавньому Римі. Вина з такого винограду бувають солодкими і ароматними. «Мускат» вирощують на освітлених сонцем гірських схилах. Мартіні роблять з найсолодших видів «мускату», в яких концентрація цукру понад 80 г / л. Технологія виробництва полягає в тому, щоб довести фортеця сусла до 7% і на цьому закінчити ферментацію напою.

Щоб не було вторинної ферментації, кладуть в рідину дріжджі, а при досягненні продуктом вмісту спирту в 7% його охолоджують до -5ºC. Решта стадії процесу відбуваються в охолодженому стані. Винороби здійснюють мікрофільтрацію Asti шампанського і розлив його по пляшках. В результаті такої складної технології Асті набуває відмінні смакові якості і запах.

Опис смаку аромату і кольору

Ігристе вино Асті – це солодкий напій з безліччю бульбашок, який має смак винограду і доповнюється запахом яблук, цитруса і меду.

Напівсолодке Asti вино залишає тривалий ніжне післясмак. Вино прозоре, світлого солом`яного кольору, має приємний, легкий, медовий, квітковий запах. Вміст алкоголю – не більше 8%.

Види і середні ціни

Мартіні Асті docg – це вино преміум-класу, яке виготовлене з винограду, вирощеного в П`ємонті. Урожай збирають вручну. Плоди тут же пресують і охолоджують. Елітний алкоголь упаковують в подарункову коробку білого кольору.

Зараз компанія Мартіні випускає такі види напою:

  1. Asti – біле шипуче вино зі смаком стиглих фруктів, винограду і меду. Має золотистий колір. Аромат поєднує персики, цитрусові, мед і солодкі яблука. Післясмак тривалий з виноградними нотками.
  2. Brut – шипуче вино золотого кольору з присмаком ароматного винограду. Продукт роблять з кращих сортів винограду. Має ніжний смак і приємний фруктовий запах.
  3. Prosecco – напій зі смаком цитруса, персика і яблука з пряними нотками стиглого винограду. Колір напою солом`яний. Продукт виготовлений з особливого сорту. Аромат яскравий з вмістом стиглих фруктів і вишуканого винограду.
  4. Rose – рожеве напівсухе вино з запахом цитруса, бузини і стиглого персика. Напій має рожевий колір. Відрізняється пряним смаком завдяки змішуванню декількох виноградних видів.
  5. Royal Bianco – це коктейль з напоїв Б`янко і Prosecco золотистого відтінку зі смаком польових квітів, ванілі і спецій. Має м`яку легким запахом весняних квітів.
  6. Royal Rosato – це суміш з різних видів мартіні. Відрізняється яскравим рожевим відтінком і ароматом малини, гвоздики, спецій, горіха і цитрусових.

В Італії продукт коштує 6 євро за пляшку об`ємом 750 мл. Продають мартіні в спеціалізованих магазинах і супермаркетах. Цей напій можна спробувати в барах і ресторанах, де його подають в оригінальних келихах.

Кожному виду напою відповідає свій келих, крім того, існують традиції у виборі закуски, спосіб вживання. У Росії цей напій коштує від 1200 до 1600 рублів. Купувати його потрібно в спеціалізованих магазинах, де продають дорогий елітний алкоголь.

Рекомендації по вибору і подачі

При виборі Асті потрібно бути уважним, щоб не купити підробку. Асті не може мати занадто низьку ціну. Етикетка на пляшці не повинна мати плям, залишків клею або дефектів. На пляшці повинна бути акцизна марка, де написаний обсяг. Показник повинен відповідати ємності пляшки. На етикетці маркування DOCG показує якість.

Пробка виготовляється з дерева, а не з пластику. На пробці має бути назва: Martini Asti. У пляшки буває поглиблене дно, коли дно рівне, значить, це підробка. Купувати продукт потрібно в спеціальних магазинах.

Подають ігристе вино Асті в келихах, що мають форму конуса і довгу ніжку. Якщо немає оригінальних келихів, то їх можна замінити чарками для віскі з товстого скла. Мартіні п`ють маленькими ковтками, насолоджуючись ароматним букетом. Для коктейлю подають трубочку. Температура шампанського повинна бути близько + 12 . + 16ºС.

У вино додають лід або заморожені ягоди. П`ють напій перед їжею, він відмінно покращує апетит і підвищує тонус. Асті вино можна пити на банкеті і вечірці. З келихом напою можна вести невимушену бесіду, насолоджуватися романтичним побаченням або проводити час на самоті.

Мартіні п`ють без закуски, які не розбавляючи, в складі коктейлю або змішуючи з соками. Але тим, хто звик закушувати алкоголь, можна підібрати підходящу закуску, яка залежить від часу подачі вина.

Якщо мартіні подають перед їжею (аперитив), то прийнято його закушувати оливками, маслинами, солоними крекерами, горішками або сиром. Оливками можна закушувати не тільки чистий напій, а й коктейлі, приготовані з него.Такіе закуски підвищують апетит і не впливають на сприйняття смаку напою.

коли вермут подають під час їжі, то закуску подають до кожного його виду окремо. До рожевим сортам мартіні подають курку чи шинку. До білих солодких сортів шипучого вина подають рибу, легкі салати з овочів без додавання майонезу. До несолодким сортам мартіні підійдуть смажене м`ясо, печена картопля, риба, різні салати.

Універсальної закускою вермуту вважають бутерброди з білого хліба з авокадо і лососем. Можна приготувати бутерброди з білого хліба, шинки, салату і маслин. Такі закуски ситні і не псують смак вермуту.

На десерт до мартіні подають ананаси, апельсини, ягоди, асорті з фруктів. Можна закушувати напій шматочками гіркого шоколаду. Солодкі закуски краще не використовувати, тому що вони роблять смак мартіні нудотним. Мартіні можна розбавити соком, покласти в келих часточку лимона або оливку.

Шампанське “Мартіні Асті”: опис, відгуки

Італійське ігристе вино дуже популярно у всьому світі. У цій країні неймовірно багато сортів іскристого напою. Італія славиться своїми виноробними, а торгові марки, які представляють на світовому ринку ігристе вино, перерахувати важко. Їх, мабуть, навіть більше ніж на батьківщині шампанського – у Франції.

Це й не дивно, так як Італія ідеально підходить для вирощування винограду для виробництва вина. А особливі технології виробництва ігристого напою тільки примножують його популярність. Мало хто зможе відмовитися від келиха італійського іскристого. Але найвідоміше серед них шампанське -“Мартіні Асті”.

Трохи про компанію

“Мартіні” – найстаріший італійський винний бренд. Навряд чи знайдеться на землі куточок, в якому б не чули про шампанське “Мартіні Асті”. Роком народження цього бренду вважається 1847-ой, саме тоді була заснована фірма Distilleria Nazionale di Spirito di Vino передній Uso di Francia. Після реорганізації в 1863 році назва компанії помітно скоротилася до Martini Sola e C. ia.

Перший спиртний напій під назвою “Мартіні” вийшов в продаж в 1864 році, а ось перша пляшка шампанського “Мартіні Асті” з’явилася в 1876-му.

Коли в 1879 році помер один з компаньйонів – Теофіло Сола, назва фірми знову змінилося, таким залишається і зараз Martini & Rossi SpA.

Про автора

admin administrator