Які сорти огірків найкраще для засолювання

Авторadmin

Які сорти огірків найкраще для засолювання

Досвідчені господині рекомендують вибирати горбкуваті сорти та гібриди, їх щільна м'якоть і шкірка має здатність рівномірно вбирати розсіл. Вони не утворюють порожнечі та залишаються хрусткими. Прекрасно підходять для засолювання і корнішоні сорти.

“Доміно”: Цей сорт має темно-зелені огірки середнього розміру, ідеально підходить для консервування та соління. “Любаша”: Це ранньостиглий гібрид з солодким смаком та хрусткою структурою. Він чудовий для вживання в свіжому вигляді. “Аркан”: Цей сорт має темно-зелені огірки з білими шипами.

У відкритий ґрунт сіяти огірки можна з травня. У південних областях при постійній теплій погоді можна посадити культуру в кінці квітня. Можна сіяти огірки в кілька етапів, наприклад, першу партію в травні, другу в червні. Тоді у вас все літо буде свіжий урожай.

Для вирощування на підвіконні найкраще підійдуть сорти, які починають достигати через 35 днів після появи сходів. Оскільки у квартирі відсутні комахи-запилювачі, потрібно вибирати гібридні сорти огірків, у яких без запилення з'являються жіночі квіти.

Висаджувати розсаду і насіння огірків можна, коли температура підніметься до +16-18°C. За температури, нижчої за +5°C, огірки гинуть, і про це потрібно пам'ятати. Тому сіяти насіння необхідно, коли пройде загроза заморозків, а нічна температура триматиметься на рівні +8°C і вище.

Щоб огірочки вийшли хрусткими, потрібно вирощувати такі сорти, у яких солодка та щільна м'якоть, і тонка, але міцна шкірка. Досвідчені господині рекомендують вибирати горбкуваті сорти та гібриди, їх щільна м'якоть і шкірка має здатність рівномірно вбирати розсіл. Вони не утворюють порожнечі та залишаються хрусткими.





Огірки, які ви вирощуєте для засолювання – вимагають особливого догляду. Важливо, дати кущам рівномірний регулярний полив, щоб земля була помірно вологої весь час. Тоді у них буде однорідна м’якоть. При нестачі – може з’явитися гіркота, при надлишку – м’якоть стане водянистою. …

Про автора

admin administrator