Що смачного зробити із сосисок

Авторadmin

Що смачного зробити із сосисок

Як приготувати сосиски в тісті вдома: найвдаліший рецепт

Найвдаліший рецепт сосисок в тісті, після якого ви не захочете купувати їх у магазині.

Багато українців пам’ятають смак сосисок в тісті з дитинства – ароматні і рум’яні ласощі продавали в шкільних і студентських їдальнях. Знайти подібну випічку з “тим самим смаком” досить складно, але навіщо шукати, якщо можна зробити самостійно. УНІАН розповість, як приготувати сосиски в тісті швидко і легко.

Раніше ми також писали, як готується в домашніх умовах схожа випічка – легендарна київська перепічка.

Рецепт сосиски в тісті на дріжджах

  • Борошно – 400 г
  • Вода – 250 мл
  • Масло вершкове – 50 г
  • Дріжджі сухі – 5 г
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Сосиски – 10 шт.

У глибокій ємності змішати дріжджі, 1 ст.л цукру, теплу воду і 2 ст. л борошна. Перемішати, залишити на 15-20 хвилин в теплому місці. Через деякий час до опари додати сіль і цукор, що залишився. Ввести борошно, руками замісити тісто. Розтопити вершкове масло, ввести в тісто, перемішати і 10 хвилин вимішувати масу. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.

Розділити тісто на 2 частини, кожну частину тіста розкатати в пласт 20х30 см. Нарізати пластинами по 4 см. Кожну сосиску обмотати смужками тіста внахлест по довжині. Викласти на деко, застелене пергаментом і залишити на 15 хвилин. Змастити збитим яєчним жовтком. Запікати в духовці 20 хвилин при 200°C.

Сосиски в тісті смажені – простий рецепт

  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Цукор – 2,5 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Вода – 160 мл
  • Молоко – 160 мл
  • Олія соняшникова – 4 ст. л. (в тісто) + 200 мл (для смаження)
  • Сіль – 1 ч. л. без гірки
  • Сосиски – 12-15 шт.

У мисці з’єднати тепле молоко, кип’ячену теплу воду, цукор і сухі дріжджі. Перемішати і залишити на 10-15 хвилин в теплому місці. Коли опара буде готова, влити в неї соняшникову олію і всипати сіль. Перемішати, додати просіяне борошно, замісити тісто. Накрити миску рушником і залишити на 1 годину.

Тісто розділити на 12-15 шматків, Очистити відповідну кількість сосисок. Підігріти їх в мікрохвильовці (це необхідно, щоб тісто піднялося – начинка повинна бути теплою). Взяти шматочок тіста, сформувати з нього корж, всередину викласти сосиску. Скріпити краї тіста так, щоб повністю закрити сосиску. Так вчинити з усіма сосисками і шматочками тіста. Розігріти на сковороді олію і обсмажити сосиски в тісті до готовності.

Рецепт сосиски в тісті без дріжджів – листкове тісто

Листкове тісто – 500 г

Сосиски – 14-16 шт

Готове листкове тісто розкатати в пласт шириною приблизно 7 см. Ннарізати смужками 1.5-2 см, з сосисок зняти плівки. Викласти сосиску на тісто і обмотати її спіраллю. Так вчинити з усіма сосисками. Запікати сосиски в духовці при 180°С близько 20-25 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Що смачного приготувати із сосисок: 5 рецептів на вечерю, щоб здивувати домочадців

Тим, кому просто зварити сосиски і подати їх до столу з макаронами, картоплею або іншим гарніром, недостатньо, присвячується ця стаття.

Тим, кому просто зварити сосиски і подати їх до столу з макаронами, картоплею або іншим гарніром, недостатньо, присвячується ця стаття.

Назвемо 5 унікальних рецептів з сосисками, які, поза всяким сумнівом, оцінять у вашій родині, особливо якщо в ній є маленькі діти.

Жаба в норці

Кажуть, що цю страву вигадали американці. Це тісто, начинене сосисками та заправлене цибульним соусом. На гарнір краще подати зелений горошок.

  • 3 ст. л. вершкового масла;
  • 6 шт. сосисок;
  • 2 цибулини;
  • 120 гр борошна;
  • бульйон курячий – 500 мл;
  • 2 яйця;
  • 85 мл молока;
  • 200 мл пива;
  • 1 ст. л. олії рослинної;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. гірчиці;
  • сіль, перець, оцет до смаку.

Сосиски потрібно обсмажити на олії, збити яйця з молоком, додати борошно і гірчицю, перемішати і відставити на 15-20 хвилин.

Розігрійте духовку і розтопіть у скляній формі вершкове масло|мастило|, потім вилийте у форму тісто, викладіть зверху сосиски і випікайте пиріг півгодини.

Наріжте цибулю, обсмажте на сковороді, додайте цукор і оцет, посипте цибулю борошном і перемішайте, після чого влийте пиво прямо в цибулю.

Соус після цього томиться 5 хвилин, після закипання їм потрібно полити пиріг.

Ковбасулі з сосисками

  • 300 гр грибів (шампіньйони);
  • 120 мл оливкової олії;
  • 3 сосиски;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • фенхель, селера, часник;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • 1 багет;
  • 1 ч. л. чебрецю та паприки;
  • 2 склянки зеленої сочевиці;
  • 8 склянок води;
  • сіль і перець.

Масло виливаємо в сковороду, обсмажуємо гриби, по готовності перекладаємо їх у тарілку і потім смажимо сосиски.

На цій же сковороді після сосисок смажимо нарізані овочі, солимо, додаємо спеції до смаку і по готовності додаємо обсмажені гриби, сочевицю, заливаємо воду і гасимо до готовності півгодини.

Багет сушимо, кришимо і висипаємо в сковороду, після чого все відправляємо в духовку на 10-15 хвилин.

Піццетта з сосисками

  • 2 сосиски;
  • 120 гр моцарели;
  • червоний виноград (без кісточок) – 100 грамів;
  • 150 гр борошна;
  • ½ ч. л. сухих дріжджів;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 80 мл води;
  • Червона цибуля;
  • 1 ст. л. томатного соусу та кедрових горіхів;
  • розмарин, сіль.

З борошна, дріжджів, олії та води готуємо еластичне тісто, ділимо його на шматки розкочуємо кілька маленьких піц.

Змащуємо їх соусом, посипаємо цибулею, викладаємо сосиски та виноград, терту моцареллу, горіхи та розмарин. Випікаємо в духовці за температури 220 градусів 10 хвилин.

Квасоля з сосисками

  • 8 сосисок;
  • 1 цибулина;
  • 2 моркви;
  • квасоля в томаті – дві банки;
  • кетчуп;
  • лавровий лист, сіль та спеції.

Ріжемо овочі, гасимо їх до готовності, додаємо квасолю, соус, кетчуп, спеції і додаємо смажені сосиски, після чого гасимо суміш ще 10 хвилин, після чого дістаємо лавровий лист.

Різотто

  • 3 сосиски;
  • 400 гр рису;
  • 1 літр курячого бульйону;
  • 100 гр пармезану;
  • 2 стебла селери;
  • 175 мл білого вина;
  • 50 гр вершкового масла;
  • 1 ст. л. насіння фенхелю;
  • 2 цибулини;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • базилік, сіль та перець.

Ріжемо цибулю та селера. Сосиски та обсмажуємо на сковороді з олією.

Окремо смажимо селеру та цибулю, по готовності вливаємо вино і додаємо фенхель, а коли випарується спирт, висипаємо промитий рис, додаємо бульйон, пармезан, обсмажені сосиски, базилік, сіль та перець.

Про автора

admin administrator