Зміст:
Як приготувати сосиски в тісті вдома: найвдаліший рецепт
Найвдаліший рецепт сосисок в тісті, після якого ви не захочете купувати їх у магазині.
Багато українців пам’ятають смак сосисок в тісті з дитинства – ароматні і рум’яні ласощі продавали в шкільних і студентських їдальнях. Знайти подібну випічку з “тим самим смаком” досить складно, але навіщо шукати, якщо можна зробити самостійно. УНІАН розповість, як приготувати сосиски в тісті швидко і легко.
Раніше ми також писали, як готується в домашніх умовах схожа випічка – легендарна київська перепічка.
Рецепт сосиски в тісті на дріжджах
- Борошно – 400 г
- Вода – 250 мл
- Масло вершкове – 50 г
- Дріжджі сухі – 5 г
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Сосиски – 10 шт.
У глибокій ємності змішати дріжджі, 1 ст.л цукру, теплу воду і 2 ст. л борошна. Перемішати, залишити на 15-20 хвилин в теплому місці. Через деякий час до опари додати сіль і цукор, що залишився. Ввести борошно, руками замісити тісто. Розтопити вершкове масло, ввести в тісто, перемішати і 10 хвилин вимішувати масу. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.
Розділити тісто на 2 частини, кожну частину тіста розкатати в пласт 20х30 см. Нарізати пластинами по 4 см. Кожну сосиску обмотати смужками тіста внахлест по довжині. Викласти на деко, застелене пергаментом і залишити на 15 хвилин. Змастити збитим яєчним жовтком. Запікати в духовці 20 хвилин при 200°C.
Сосиски в тісті смажені – простий рецепт
- Борошно пшеничне – 500 г
- Цукор – 2,5 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ст. л.
- Вода – 160 мл
- Молоко – 160 мл
- Олія соняшникова – 4 ст. л. (в тісто) + 200 мл (для смаження)
- Сіль – 1 ч. л. без гірки
- Сосиски – 12-15 шт.
У мисці з’єднати тепле молоко, кип’ячену теплу воду, цукор і сухі дріжджі. Перемішати і залишити на 10-15 хвилин в теплому місці. Коли опара буде готова, влити в неї соняшникову олію і всипати сіль. Перемішати, додати просіяне борошно, замісити тісто. Накрити миску рушником і залишити на 1 годину.
Тісто розділити на 12-15 шматків, Очистити відповідну кількість сосисок. Підігріти їх в мікрохвильовці (це необхідно, щоб тісто піднялося – начинка повинна бути теплою). Взяти шматочок тіста, сформувати з нього корж, всередину викласти сосиску. Скріпити краї тіста так, щоб повністю закрити сосиску. Так вчинити з усіма сосисками і шматочками тіста. Розігріти на сковороді олію і обсмажити сосиски в тісті до готовності.
Рецепт сосиски в тісті без дріжджів – листкове тісто
Листкове тісто – 500 г
Сосиски – 14-16 шт
Готове листкове тісто розкатати в пласт шириною приблизно 7 см. Ннарізати смужками 1.5-2 см, з сосисок зняти плівки. Викласти сосиску на тісто і обмотати її спіраллю. Так вчинити з усіма сосисками. Запікати сосиски в духовці при 180°С близько 20-25 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини:
Що смачного приготувати із сосисок: 5 рецептів на вечерю, щоб здивувати домочадців
Тим, кому просто зварити сосиски і подати їх до столу з макаронами, картоплею або іншим гарніром, недостатньо, присвячується ця стаття.
Тим, кому просто зварити сосиски і подати їх до столу з макаронами, картоплею або іншим гарніром, недостатньо, присвячується ця стаття.
Назвемо 5 унікальних рецептів з сосисками, які, поза всяким сумнівом, оцінять у вашій родині, особливо якщо в ній є маленькі діти.
Жаба в норці
Кажуть, що цю страву вигадали американці. Це тісто, начинене сосисками та заправлене цибульним соусом. На гарнір краще подати зелений горошок.
- 3 ст. л. вершкового масла;
- 6 шт. сосисок;
- 2 цибулини;
- 120 гр борошна;
- бульйон курячий – 500 мл;
- 2 яйця;
- 85 мл молока;
- 200 мл пива;
- 1 ст. л. олії рослинної;
- 1 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. гірчиці;
- сіль, перець, оцет до смаку.
Сосиски потрібно обсмажити на олії, збити яйця з молоком, додати борошно і гірчицю, перемішати і відставити на 15-20 хвилин.
Розігрійте духовку і розтопіть у скляній формі вершкове масло|мастило|, потім вилийте у форму тісто, викладіть зверху сосиски і випікайте пиріг півгодини.
Наріжте цибулю, обсмажте на сковороді, додайте цукор і оцет, посипте цибулю борошном і перемішайте, після чого влийте пиво прямо в цибулю.
Соус після цього томиться 5 хвилин, після закипання їм потрібно полити пиріг.
Ковбасулі з сосисками
- 300 гр грибів (шампіньйони);
- 120 мл оливкової олії;
- 3 сосиски;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- фенхель, селера, часник;
- 3 ст. л. томатної пасти;
- 1 багет;
- 1 ч. л. чебрецю та паприки;
- 2 склянки зеленої сочевиці;
- 8 склянок води;
- сіль і перець.
Масло виливаємо в сковороду, обсмажуємо гриби, по готовності перекладаємо їх у тарілку і потім смажимо сосиски.
На цій же сковороді після сосисок смажимо нарізані овочі, солимо, додаємо спеції до смаку і по готовності додаємо обсмажені гриби, сочевицю, заливаємо воду і гасимо до готовності півгодини.
Багет сушимо, кришимо і висипаємо в сковороду, після чого все відправляємо в духовку на 10-15 хвилин.
Піццетта з сосисками
- 2 сосиски;
- 120 гр моцарели;
- червоний виноград (без кісточок) – 100 грамів;
- 150 гр борошна;
- ½ ч. л. сухих дріжджів;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 80 мл води;
- Червона цибуля;
- 1 ст. л. томатного соусу та кедрових горіхів;
- розмарин, сіль.
З борошна, дріжджів, олії та води готуємо еластичне тісто, ділимо його на шматки розкочуємо кілька маленьких піц.
Змащуємо їх соусом, посипаємо цибулею, викладаємо сосиски та виноград, терту моцареллу, горіхи та розмарин. Випікаємо в духовці за температури 220 градусів 10 хвилин.
Квасоля з сосисками
- 8 сосисок;
- 1 цибулина;
- 2 моркви;
- квасоля в томаті – дві банки;
- кетчуп;
- лавровий лист, сіль та спеції.
Ріжемо овочі, гасимо їх до готовності, додаємо квасолю, соус, кетчуп, спеції і додаємо смажені сосиски, після чого гасимо суміш ще 10 хвилин, після чого дістаємо лавровий лист.
Різотто
- 3 сосиски;
- 400 гр рису;
- 1 літр курячого бульйону;
- 100 гр пармезану;
- 2 стебла селери;
- 175 мл білого вина;
- 50 гр вершкового масла;
- 1 ст. л. насіння фенхелю;
- 2 цибулини;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- базилік, сіль та перець.
Ріжемо цибулю та селера. Сосиски та обсмажуємо на сковороді з олією.
Окремо смажимо селеру та цибулю, по готовності вливаємо вино і додаємо фенхель, а коли випарується спирт, висипаємо промитий рис, додаємо бульйон, пармезан, обсмажені сосиски, базилік, сіль та перець.
Про автора