Капуста буряк квашений

Авторadmin

Капуста буряк квашений

Капуста с буряком

В моей семье эта закусочка очень популярна, особенно зимой: когда выбор овощей не велик, а хочется побаловать себя вкусным салатиком или овощным блюдом. Маринованная капуста отлично хранится в холоде.

СОСТАВ / ИНГРЕДИЕНТЫ

  • Капуста 1 Килограмм
  • Буряк 1 Штука
  • Вода 1 Литр
  • Сахар 3 Ст. ложки
  • Соль 2 Ст. ложки
  • Лавровый лист 1-2 Штук
  • Уксус 9% 100 Миллилитров
  • Чеснок 1-3 Зубчиков

Шаг 1

Подготовьте продукты. Вымойте капусту, очистите буряк и чеснок.

Шаг 2

Из воды, лаврового листа, сахара и соли сварите рассол. Смешайте и доведите до кипения, проварите минуту, а затем выключите огонь. Влейте уксус. Рассол готов.

Шаг 3

Порежьте капусту крупными кусочками или квадратиками.

Шаг 4

Порежьте соломкой или пластинками буряк. Чеснок можно пропустить через пресс или порезать пластинками. Сделайте, как нравится вам.

Шаг 5

Залейте капусту рассолом, он должен покрывать капусту, и оставьте остывать. После уберите на сутки в холодильник.

Шаг 6

Капуста с буряком готова! Можно подавать её к столу, смазав растительным маслом или просто так, а излишки разложить по баночкам и хранить в холодильнике.

Рецепт „Капуста, квашена з буряком“

Капуста, квашена з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Недорога, корисна і дуже смачна домашня закусочка, яка чудово доповнить будь-який основне блюдо. Хочу запропонувати вам на замітку простий варіант, як приготувати капусту, квашену з буряком.

Опис приготування:

Відразу хочу сказати, що буряк більшою мірою дає колір, ніж смак. Капусточка виходить яскравою і апетитною. Якщо ви часто стикаєтеся з тим, що в процесі сквашування капуста темніє, то додавання буряка врятує ситуацію. Крім того, в рецепті ви завжди можете використовувати ягоди (журавлину, наприклад) і ароматні листочки вишні або смородини.

  • Капуста – 2 штуки (близько 5 кг)
  • Буряк – 1 штука(300 грам)
  • Морква – 3-4 штук(500 грам)
  • Сіль – 100 грам
  • Спеції – За смаком (лавровий лист, перець)
  • Цукор – За смаком

1. Капусту вимийте, зніміть верхні листочки при необхідності, наріжте.
3. Очистіть і натріть на тертці моркву і буряк. З’єднайте всі інгредієнти.
4. Ретельно перемішайте, розминаючи капусту руками. Вона повинна стати м’якше і пустити сік.

5. Викладіть капусту в бочонок (або іншу ємність для сквашування). Ущільните, накрийте тарілкою і встановіть зверху банку з водою. Залиште при кімнатній температурі на 2.5-3 дня.

6. Кожен день потрібно робити ось такі”проколи” дерев’яною ложкою, щоб виходив газ. Готову капусту приберіть в холодне місце.
Смачного!

Про автора

admin administrator