Зміст:
Капуста с буряком
В моей семье эта закусочка очень популярна, особенно зимой: когда выбор овощей не велик, а хочется побаловать себя вкусным салатиком или овощным блюдом. Маринованная капуста отлично хранится в холоде.
СОСТАВ / ИНГРЕДИЕНТЫ
- Капуста 1 Килограмм
- Буряк 1 Штука
- Вода 1 Литр
- Сахар 3 Ст. ложки
- Соль 2 Ст. ложки
- Лавровый лист 1-2 Штук
- Уксус 9% 100 Миллилитров
- Чеснок 1-3 Зубчиков
Шаг 1
Подготовьте продукты. Вымойте капусту, очистите буряк и чеснок.
Шаг 2
Из воды, лаврового листа, сахара и соли сварите рассол. Смешайте и доведите до кипения, проварите минуту, а затем выключите огонь. Влейте уксус. Рассол готов.
Шаг 3
Порежьте капусту крупными кусочками или квадратиками.
Шаг 4
Порежьте соломкой или пластинками буряк. Чеснок можно пропустить через пресс или порезать пластинками. Сделайте, как нравится вам.
Шаг 5
Залейте капусту рассолом, он должен покрывать капусту, и оставьте остывать. После уберите на сутки в холодильник.
Шаг 6
Капуста с буряком готова! Можно подавать её к столу, смазав растительным маслом или просто так, а излишки разложить по баночкам и хранить в холодильнике.
Рецепт „Капуста, квашена з буряком“
Капуста, квашена з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Недорога, корисна і дуже смачна домашня закусочка, яка чудово доповнить будь-який основне блюдо. Хочу запропонувати вам на замітку простий варіант, як приготувати капусту, квашену з буряком.
Опис приготування:
Відразу хочу сказати, що буряк більшою мірою дає колір, ніж смак. Капусточка виходить яскравою і апетитною. Якщо ви часто стикаєтеся з тим, що в процесі сквашування капуста темніє, то додавання буряка врятує ситуацію. Крім того, в рецепті ви завжди можете використовувати ягоди (журавлину, наприклад) і ароматні листочки вишні або смородини.
- Капуста – 2 штуки (близько 5 кг)
- Буряк – 1 штука(300 грам)
- Морква – 3-4 штук(500 грам)
- Сіль – 100 грам
- Спеції – За смаком (лавровий лист, перець)
- Цукор – За смаком
1. Капусту вимийте, зніміть верхні листочки при необхідності, наріжте.
3. Очистіть і натріть на тертці моркву і буряк. З’єднайте всі інгредієнти.
4. Ретельно перемішайте, розминаючи капусту руками. Вона повинна стати м’якше і пустити сік.
5. Викладіть капусту в бочонок (або іншу ємність для сквашування). Ущільните, накрийте тарілкою і встановіть зверху банку з водою. Залиште при кімнатній температурі на 2.5-3 дня.
6. Кожен день потрібно робити ось такі”проколи” дерев’яною ложкою, щоб виходив газ. Готову капусту приберіть в холодне місце.
Смачного!
Про автора