Як утворюється келоїд

Авторadmin

Як утворюється келоїд

Як лікувати келоїдні рубці?

  1. Ін'єкції стероїдних препаратів дозволяють зробити рубець зовні менш видимим. …
  2. Лікування холодом (кріотерапія) є ефективним при лікуванні молодих рубців. …
  3. Хірургічне видалення застосовується для рубців великих розмірів. …
  4. Лазерне шліфування сьогодні є найефективнішим способом лікування патології.

Щоб повністю позбавитися від келоїду, рекомендується комбінувати медикаментозну терапію з іншими методами: фонофорез. Глибоко під шкіру за допомогою ультразвуку вводять препарат з ферментною основою, який і впливає на зникнення келоїда; електрофорез.

Повне формування рубця відбувається протягом 4-9 місяців і залежить від індивідуальних особливостей шкіри, локалізації та характеру травми, догляду за пошкодженою ділянкою. У цей період бажана консультація хірурга, який дасть рекомендації правильного догляду за рубцем, що формується.

Шрам (рубець, рубцева тканина) — ділянка сполучної тканини, яка утворюється на шкірі після загоєння ран. Шрами виникають під час регенерації (відновлення) шкіри після ушкодження, хірургічного втручання чи запалення.

Келоїдний рубець являє собою утворення зі сполучної тканини, яке, зазвичай, виникає на місці травматизації. Візуально він виглядає як щільний червонуватий валик, який значно підноситься над поверхнею навколишньої шкіри.





Келоїд (келоїдний рубець, патологічний рубець , грец. kele — пухлина та грец. éidos — вид; лат. keloid) — структурні зміни у епідермальному шарі шкіри людини після загоєння рани чи опіку. Особливий вид рубців, що впроваджуються в навколишні нормальні тканини.…

Про автора

admin administrator