Брокколі в клярі на покроковій сковороді

Авторadmin

Брокколі в клярі на покроковій сковороді

Брокколі в клярі

Що ж це за «звір» – броколі? Під цією назвою ховається один з підвидів цвітної капусти. Так склалося, що вона мало знайома більшості європейців. Так і в Америці її «визнали» у кращому разі, років сто тому. Між тим штука дуже корисна, навіть лікувальна. А якщо її правильно приготувати, то й дуже смачна. Як приготувати? Давайте спробуємо брокколі в клярі. Можна з упевненістю сказати, що байдужих – не буде. На думку деяких людей брокколі в клярі – сама смачна закуска в світі! Ось так, ні більше, ні менше.

Інгредієнти для приготування брокколі в клярі:

  1. Брокколі – приблизно 500 грамів
  2. Яйця – 2 штуки
  3. Борошно – 1 склянку
  4. Пиво – 1 склянку
  5. Оливкова масло – дві столових ложки
  6. Спеції ( перець, кріп, петрушка) – за смаком
  7. Цукор – 1 чайна ложка
  8. Сіль – за смаком
  9. Олія рослинна – для фритюру

Інвентар для приготування брокколі в клярі:

  1. Ножа
  2. Обробна дошка
  3. Каструля
  4. Друшляк
  5. Миска
  6. Міксер
  7. Сковорода
  8. Серветка паперова

Приготування брокколі в клярі.

Крок 1: відварюємо броколі

Перед відварюванням брокколі треба вимити і акуратно розібрати на суцвіття. Невеликі. Адже їх потім обсмажувати доведеться. У каструлі закип’ятимо злегка підсолену воду і опустимо суцвіття брокколі в окріп. Але ненадовго, максимум хвилинки на три. Перетравлювати її ні до чого. А зараз відкинемо брокколі на друшляк – і хай вода стікає.

Крок 2: готуємо кляр

Насамперед, беремося за яйця. Ми відокремлюємо жовтки від білків. До жовтків додаємо цукор, сіль, перець, оливкова олія, борошно і пиво, ретельно все перемішуємо. Можна скористатися міксером, тільки на малій швидкості. Білки збиваємо в густу піну в окремій посудині і вливаємо в кляр, постійно помішуючи.

Крок 3: обсмажуємо брокколі в клярі

У сковороді з високими бортиками або в невеликій каструлі раскалим рослинне масло. А зараз беремо одне за іншим суцвіття брокколі, опускаємо в кляр і акуратно кладемо в масло (не кидайте, так як масло гаряче і може вас обпалити краплями). Коли колір кляру стане золотистим, витягаємо брокколі і кладемо на паперову серветку, щоб лишее залишки вляглися, а страва не була занадто жирним.

Крок 4: подаємо до столу

Тарілку з готовими брокколі можна посипати дрібно нарізаною зеленню кропу або їсти просто з будь-яким соусом.

Поради:

– Пиво в клярі можна замінити мінеральною водою з газом.

– Кляр можна робити густішим або більш рідким. У першому випадку жиру важче буде потрапити до брокколі, а скориночка з зажареного кляру буде товщі. І навпаки.

– Додатково це блюдо в гарячому вигляді можна посипати панірувальними сухарями і тертим сиром.

Брокколи в кляре на сковороде

От брокколи в кляре на сковороде в домашних условиях просто невозможно оторваться. Нежная внутри, с хрустящей корочкой – это отличный вариант овощной закуски для детей и взрослых.

СОСТАВ / ИНГРЕДИЕНТЫ

  • Мука 4 Ст. ложки
  • Соль 1 Щепотка
  • Вода 5-6 Ст. ложек
  • Брокколи 400 Грамм
  • Растительное масло 1 Стакан

Шаг 1

1. Вымойте брокколи, разделите её на соцветия.

Шаг 2

2. Доведите до кипения воду в кастрюле, подсолите её немного. Выложите капусту, проварите её на среднем огне 5-10 минут (в зависимости от размера соцветий). Капуста должна стать мягкой, но не перевариться, иначе брокколи в кляре на сковороде в домашних условиях будет разваливаться.

Шаг 3

3. В глубокую мисочку всыпьте муку и щепотку соли. Можно добавить специи. Постепенно вливайте холодную воду, постоянно помешивая. Должен получиться однородный кляр. Уберите его в холодильник минут на 10, а затем еще раз перемешайте.

Шаг 4

4. Брокколи откиньте на дуршлаг и под холодной водой остудите. Обсушите бумажной салфеткой. Разогрейте в сковороде растительное масло. Окунайте соцветия в кляр, жарьте их на среднем огне в кипящем масле.

Шаг 5

5. При достаточном количестве масла и хорошей температуре процесс будет довольно быстрый. Когда появится аппетитная корочка, аккуратно достаньте соцветия шумовкой и выложите на бумажную салфетку, чтобы убрать остатки масла.

Шаг 6

6. Вот и весь секрет, как приготовить брокколи в кляре на сковороде. Подавать к столу можно как в холодном, так и в горячем виде. Очень классный вариант, обязательно попробуйте повторить его дома.

Про автора

admin administrator