Зміст:
Брокколі в клярі
Що ж це за «звір» – броколі? Під цією назвою ховається один з підвидів цвітної капусти. Так склалося, що вона мало знайома більшості європейців. Так і в Америці її «визнали» у кращому разі, років сто тому. Між тим штука дуже корисна, навіть лікувальна. А якщо її правильно приготувати, то й дуже смачна. Як приготувати? Давайте спробуємо брокколі в клярі. Можна з упевненістю сказати, що байдужих – не буде. На думку деяких людей брокколі в клярі – сама смачна закуска в світі! Ось так, ні більше, ні менше.
Інгредієнти для приготування брокколі в клярі:
- Брокколі – приблизно 500 грамів
- Яйця – 2 штуки
- Борошно – 1 склянку
- Пиво – 1 склянку
- Оливкова масло – дві столових ложки
- Спеції ( перець, кріп, петрушка) – за смаком
- Цукор – 1 чайна ложка
- Сіль – за смаком
- Олія рослинна – для фритюру
Інвентар для приготування брокколі в клярі:
- Ножа
- Обробна дошка
- Каструля
- Друшляк
- Миска
- Міксер
- Сковорода
- Серветка паперова
Приготування брокколі в клярі.
Крок 1: відварюємо броколі
Перед відварюванням брокколі треба вимити і акуратно розібрати на суцвіття. Невеликі. Адже їх потім обсмажувати доведеться. У каструлі закип’ятимо злегка підсолену воду і опустимо суцвіття брокколі в окріп. Але ненадовго, максимум хвилинки на три. Перетравлювати її ні до чого. А зараз відкинемо брокколі на друшляк – і хай вода стікає.
Крок 2: готуємо кляр
Насамперед, беремося за яйця. Ми відокремлюємо жовтки від білків. До жовтків додаємо цукор, сіль, перець, оливкова олія, борошно і пиво, ретельно все перемішуємо. Можна скористатися міксером, тільки на малій швидкості. Білки збиваємо в густу піну в окремій посудині і вливаємо в кляр, постійно помішуючи.
Крок 3: обсмажуємо брокколі в клярі
У сковороді з високими бортиками або в невеликій каструлі раскалим рослинне масло. А зараз беремо одне за іншим суцвіття брокколі, опускаємо в кляр і акуратно кладемо в масло (не кидайте, так як масло гаряче і може вас обпалити краплями). Коли колір кляру стане золотистим, витягаємо брокколі і кладемо на паперову серветку, щоб лишее залишки вляглися, а страва не була занадто жирним.
Крок 4: подаємо до столу
Тарілку з готовими брокколі можна посипати дрібно нарізаною зеленню кропу або їсти просто з будь-яким соусом.
Поради:
– Пиво в клярі можна замінити мінеральною водою з газом.
– Кляр можна робити густішим або більш рідким. У першому випадку жиру важче буде потрапити до брокколі, а скориночка з зажареного кляру буде товщі. І навпаки.
– Додатково це блюдо в гарячому вигляді можна посипати панірувальними сухарями і тертим сиром.
Брокколи в кляре на сковороде
От брокколи в кляре на сковороде в домашних условиях просто невозможно оторваться. Нежная внутри, с хрустящей корочкой – это отличный вариант овощной закуски для детей и взрослых.
СОСТАВ / ИНГРЕДИЕНТЫ
- Мука 4 Ст. ложки
- Соль 1 Щепотка
- Вода 5-6 Ст. ложек
- Брокколи 400 Грамм
- Растительное масло 1 Стакан
Шаг 1
1. Вымойте брокколи, разделите её на соцветия.
Шаг 2
2. Доведите до кипения воду в кастрюле, подсолите её немного. Выложите капусту, проварите её на среднем огне 5-10 минут (в зависимости от размера соцветий). Капуста должна стать мягкой, но не перевариться, иначе брокколи в кляре на сковороде в домашних условиях будет разваливаться.
Шаг 3
3. В глубокую мисочку всыпьте муку и щепотку соли. Можно добавить специи. Постепенно вливайте холодную воду, постоянно помешивая. Должен получиться однородный кляр. Уберите его в холодильник минут на 10, а затем еще раз перемешайте.
Шаг 4
4. Брокколи откиньте на дуршлаг и под холодной водой остудите. Обсушите бумажной салфеткой. Разогрейте в сковороде растительное масло. Окунайте соцветия в кляр, жарьте их на среднем огне в кипящем масле.
Шаг 5
5. При достаточном количестве масла и хорошей температуре процесс будет довольно быстрый. Когда появится аппетитная корочка, аккуратно достаньте соцветия шумовкой и выложите на бумажную салфетку, чтобы убрать остатки масла.
Шаг 6
6. Вот и весь секрет, как приготовить брокколи в кляре на сковороде. Подавать к столу можно как в холодном, так и в горячем виде. Очень классный вариант, обязательно попробуйте повторить его дома.
Про автора