Зміст:
- 1 Маринованні помідори черрі
- 2 Мариновані або квашені: 5 рецептів помідорів на зиму
Маринованні помідори черрі
Желатин у чері при консервуванні додають для того, щоб після всіх маніпуляцій томати в заготівлі добре зберігали свою форму, були твердими та пружними.
У цьому рецепті вам пропонується новий і набуваючий популярності рецепт маринування помідор сорту чері. До помідорів замість звичайних хрону та кропу додається лише морквяне бадилля.
Для маринування краще вибирати білий щільний виноград, що не перестигнув, по-перше, щоб він краще зберіг свою форму, по-друге, білі ягоди не пофарбують розсіл. А якщо підібрати близькі за.
Часто помідори не встигають дозріти восени і такі дрібні овочі викинути шкода. А з маленьких цілих зелених томатів можна приготувати смачну закатку.
Пропонуємо вам швидкий і легкий варіант заготівлі помідорів чері по-корейськи на зиму. Для того щоб процес заготівлі пройшов максимально швидко, ми не нарізатимемо зелень, часник і гострий перець,.
Помідори черрі з часником – найсмачніша заготівля, яка радуватиме всю родину своїм смаком та ароматом у холодну пору року. Така закуска відмінно підійде для святкового столу.
Процес маринування полягає в тому, що овочі за допомогою кислот зберігають свої властивості більш тривалий час. Зазвичай у хід йде оцет, рідше господині використовують аспірин.
Мариновані помідори черрі – це проста і водночас дуже смачна заготовка на зиму. Поєднання помідорів з цибулею, зеленню та олією дуже вдале! Цей рецепт не передбачає використання стерилізації.
Крихітні томати завжди справляють враження на гостей, а в тандемі з цвітною капустою заготівля виходить не тільки красивою і корисною, але і дуже смачною. Смакові якості маринаду можете.
Від звичайних помідорів чері відрізняються не тільки своїми розмірами, але і смаком, адже вони набагато солодше. При цьому помідорчики апетитно виглядають на будь-якому столі.
Мариновані або квашені: 5 рецептів помідорів на зиму
Мариновані або квашені помідори — смачна закуска на зиму. Її подають як на звичний обід, так на святковий стіл. Проте, щоби ласувати овочем взимку, маємо консервувати томати у серпні.
LVIV.MEDIA поділилося 5 рецептами помідорів на зиму. Консервуйте влітку, аби смакувати взимку.
Чому варто консервувати помідори на зиму
Мариновані та квашені помідори не тільки смачні, але й корисні. Томати у маринаді є не калорійними. Їх можна вживати навіть тим, хто худне. Мариновані помідори запобігають серцево-судинним захворюванням. Консервовані таким способом овочі сприяють покращенню зору. А томати консервовані без оцту зберігають вітаміни та аскорбінову кислоту. Квашені помідори активують міклофлору кишечника. Це сприяє кращому засвоєнню продуктів. Ба більше, помідорова шкірка спонукає стінки кишечника бути в тонусі.
Мариновані помідори по-вірменськи
Для маринованих помідорів по-вірменськи потрібно:
- 4 кг помідорів сорту сливка
- 2 великих цибулини
- 2 болгарських перці
- 2 моркви
- 2 головки часнику
- 2 пучки кропу
- 2 пучки петрушки
- 1 гострий перець
- лавровий лист
- чорний перець горошком
Для маринаду потрібно:
- 2 л питної води
- 3 ст. ложки солі
- 2 ст. ложки цукру
- 100 мл оцту 9%
Покроковий рецепт маринованих помідорів по-вірменськи
- Наріжте помиті помідори сливки на половинки або четвертинки.
- Наріжте очищену цибулю кільцями або півкільцями.
- Подрібніть блендером до густої кашоподібної маси болгарський та гіркий перці, часник, цибулю, моркву та зелень.
- Вимийте та стерилізуйте банки. Викладіть у них нарізані помідори до половини ємності.
- Вкладіть шар цибулі посередині. Далі — докладіть помідори по вінця банки.
- Додайте до кожної банки лавровий лист та 5 горошків чорного перцю.
- Залийте окропом та накрийте кришками на 20 хвилин.
- Злийте воду каструлю. Додайте до неї цукор, сіль та овочеву суміш. Потім доведіть до кипіння та варіть маринад впродовж 5 хвилин.
- Додайте оцет та залийте у банки до помідорів та цибулі.
- Консервуйте банки. Далі переверніть догори дном.
- Накрийте ковдрою та охолодіть. Далі винесіть у підвал або погріб.
Рецепт швидких квашених помідорів за день
Для квашених помідорів потрібно:
- 5 кг помідорів малих сортів
- 10 головок часнику
- 6 ст. ложок солі
- 3 ст. ложки цукру
- селера
- кріп
Покроковий рецепт квашених помідорів за день:
- Залийте холодною водою помиті помідори.
- Наріжте невеликими кусками листя селери.
- Покладіть нарізану селеру, кріп та декілька зубків часнику в 3-літрову чисту банку.
- Налийте у велику каструлю 6 л води. Додайте сіль, цукор та перець до смаку.
- Доведіть до кипіння та одразу вимкніть вогонь. Вистудіть розсіл впродовж 5 хвилин.
- Проткніть помідори зубочисткою біля хвостиків, аби вони були готові за 24 години. Утрамбуйте в банку. Бажано струшувати її, аби кожен овоч зайняв своє місце в посудині.
- Залийте банки з помідорами розсолом. Закрийте кришками та залишіть у темному прохолодному місці.
Мариновані помідори чері з цибулею
Для чотирьох літрових банок маринованих помідорів чері потрібно:
- 1,2 кг помідорів чері
- 1,2 кг цибулі малого розміру
- 2 солодких перці
- кріп
- петрушка
- 20 горошків духмяного перцю
- 40 горошків чорного перцю
- 40 насінин коріандру
- 12 зубчиків часнику
Для маринаду потрібно:
- 2 л питної води
- 4 ст. ложки солі
- 4 ст. ложки цукру
- 100 мл оцту 9%
- 4 лаврових листи
Рецепт маринованих помідорів чері з цибулею
- Покладіть на дно стерилізованих літрових банок по одній гілочці кропу, петрушки, 10 горошинок духмяного та 20 чорного перцю.
- Додайте по три зубчики часнику та 10 насінин коріандру у кожну банку.
- Наповніть банку цибулею до половини, решту – помідорами. Аби шкірка помідорів не потріскала, проколіть їх зубочисткою біля хвостиків перед трамбуванням у банку.
- Залийте банки окропом та залиште на 10 хвилин.
- Закип’ятіть воду для маринаду. Додайте сіль, цукор, оцет та лавровий лист. Варіть впродовж 10 хвилин.
- Злийте воду із банок. Далі залийте помідори гарячим окропом.
- Законсервуйте помідори кришками для стерилізації.
- Переверніть догори дном. Накрийте ковдрою та охолодіть.
Помідори на зиму без солі, спецій та кислоти
Для помідорів без солі, спецій та кислоти потрібно:
- 2 кг помідорів сливок
- 1 літра питної води
Покроковий рецепт помідорів без солі на зиму
- Помийте, розріжте навпіл помідори сливки. Видаліть хвостики та утрамбуйте у стерилізовані банки.
- Залийте банки з помідорами теплою кип’яченою водою.
- Налийте воду у велику каструлю для стерилізації. Покладіть на дно каструлі рушник, аби банки не тарабанили при кип’ятінні.
- Поставте банки з помідорами у каструлю для стерилізації та накрийте кришками. Вода має сягати більшої частини банки.
- Доведіть каструлю з банками до кипіння. Стерилізуйте впродовж 15 хвилин.
- Вийміть банки та законсервуйте кришками для консервації. Далі переверніть, накрийте ковдрою, охолодіть.
Помідори на зиму без стерилізації
Для трьох літрових банок помідорів без стерилізації потрібно:
- 2 кг помідорів
- 2 середні цибулини
- 3 шт гвоздики
- 15 горошинок чорного перцю
- 3 лаврових листи
- листя вишні
- листя смородини
- петрушка
Для маринаду потрібно:
- 375 г цукру
- 1 ст. ложка солі
- 110 мл оцту 9%
Рецепт помідорів на зиму без стерилізації
- Викладаємо на дно літрових банок помите та висушене листя смородини, лавровий лист, декілька гілочок петрушки та гвоздику.
- Очищаємо цибулю, нарізаємо навпіл та додаємо у банки.
- Утрамбовуємо помідори у банки. Заливаємо окропом, накриваємо кришками на 15 хвилин.
- Зливаємо воду з помідорів у каструлю. Додаємо цукор, сіль та оцет, коли вода закипить.
- Заливаємо помідори у банках маринадом. Консервуємо кришками.
- Переверніть банки догори дном. Накрийте ковдрою та охолодіть.
Про автора