Чи можна маринувати капусту в емальованій каструлі

Авторadmin

Чи можна маринувати капусту в емальованій каструлі

Маринована капуста швидкого приготування – 7 простих рецептів з фото і відео

Скажіть будь ласка, ну хто з нас не любить квашену або мариновану капусту? Напевно важко буде знайти таку людину! Мабуть, з усіх заготовок, які ми намагаємося приготувати — це одні з найулюбленіших і найпопулярніших!

Квасити капусту ще зарано. Не настали ще холоду, щоб зберігати її. Хіба що заквасити, і зберігати в холодильнику… А от приготувати мариновану капусту. Капуста вже набрала силу і всі необхідні вітаміни, і тому вийде смачною, хрусткою і корисною.

Можна маринувати капусту і заготовляти на зиму, закручуючи кришками. Але ми сьогодні будемо готувати мариновану білокачанну капусту швидкого приготування, яку закочувати в банки не обов’язково. Як правило, приготовану закуску можна вже їсти на наступний день. І вона прекрасно зберігається в холодильнику цілий місяць, аніскільки не втрачаючи своїх смакових якостей.

Таку закуску дуже зручно готувати заздалегідь, перед яким-небудь святом. Вона завжди бажана на святковому столі за будь-якої нагоди. Будь то день народження або Новий Рік!

У мене накопичилося багато цікавих рецептів маринованої капусти. І одним із них я вже ділилася з Вами. Це дуже смачна капуста-пелюстка, яка готується з буряком і морквою. А сьогодні поділюся ще кількома смачними рецептами, які я думаю, сподобаються Вам. Це будуть і зовсім прості рецепти, рецепти трохи складніше. І кожен зможе вибрати для себе рецепт по душі.

Маринована капуста, дуже смачна — простий рецепт

Дуже простий рецепт приготування, так і підкуповує готувати таку капусту досить часто. Швидко готується, швидко і смачно з’їдається.

  • капуста — 1 качан на 2 кг
  • морква — 1 шт
  • часник — 4 зубчики
  • вода — 1 літр
  • сіль — 2 ст. ложки
  • цукор — 2-3 ст. ложки
  • духмяний перець — 4-5 шт
  • перець горошком — 10 шт.
  • гвоздика — 5 шт
  • лавровий лист — 3 шт
  • оцет 9 % — 100 мл (або яблучний 6% — 150 мл, або есенцію 1 неповну чайну ложку)

1. Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Використовувати для цього спеціальні терки, ножі або кухонний комбайн. Або ж просто нарізати її звичайним ножем. Але треба нарізати якомога тонше.

Щоб маринована капуста виходила хрусткою вибирайте для її приготування тугі міцні вилки.

2. Моркву очистити і потерти на тертці для корейської моркви.

3. Перемішати капусту з морквою у великій ємності, добре для цих цілей використовувати таз. М’яти не треба.

4. Часник порізати тонкими пластинами.

5. Приготувати маринад. Закип’ятити воду, додати всі інгредієнти, крім оцту. Дати покипіти на повільному вогні 5-7 хвилин. Вимкнути вогонь.

6. Додати оцет і часник.

7. Дістати лавровий лист. І тут же, гарячим, вилити в капусту з морквою. Акуратно перемішати. Дати постояти, щоб повністю охололо. Періодично перемішуючи вміст.

8. Перекласти в трилітрову банку разом з маринадом. До самого верху докладати не треба. Прибрати в холодильник на ніч. На наступний день капусту вже можна їсти.

9. Але найсмачнішою вона буде на 2-3 день.

При подачі на стіл готову капусту можна полити оливковою або іншим корисним маслом. Подавати її можна, як закуску або салат, додавши до неї нарізану цибулю, або свіжу зелень. З неї можна робити вінегрет, він виходить дуже смачним і ароматним.

Сама капуста має кисло-солодко-солоний смак, вона приємно хрумтить, і виходить дуже смачною! І хоча зараз мариновану капусту можна круглий рік купити і в магазині, але такою смачною, як своя, домашня, все одно вона не буде.

А як бачите, приготувати її не складає абсолютно ніяких труднощів, і часу це займе від сили півгодини.

Маринована капуста швидкого приготування з болгарським перцем

Капусту, приготований за цим рецептом можна вважати скоростиглої. Вона дуже швидко набирає смак, і її можна їсти вже на наступний день.

  • капуста — 1 качан (2 кг)
  • морква — 2 шт ( середніх)
  • болгарський перець — 1 шт (середній)
  • огірок — 1 шт (середній)
  • вода — 1 літр
  • сіль — 1 ст. ложка з гіркою
  • цукор — 3 ст. ложки
  • оцет 70% — 1 десертна ложка, або 1 ст. ложка неповна

1. Нашаткувати капусту за допомогою комбайна, терки або ножа.

2. Моркву і огірок натерти на тертці для корейської моркви. Намагайтеся, щоб соломка виходила довгої і акуратною. Так салат буде виглядати дуже красиво.

3. Болгарський перець очистити і порізати довгою тонкою соломкою.

4. Перемішати всі інгредієнти у великій ємності, добре використовувати для цих цілей таз або велику каструлю.

Перемішувати краще руками, щоб овочі не пом’ялися, і не пустили сік. М’яти їх не треба!

5. Викласти овочі в чисту і ошпарену окропом трилітрову банку достатньо щільним шаром. Злегка утрамбовувавши їх рукою чи ложкою. До самого краю банки укладати не треба. Залиште місце для маринаду.

6. Приготувати маринад. Для цього закип’ятити воду. Додати сіль, цукор. Коли вони розчиняться, вимкнути газ і додати оцет. Перемішати.

7. Залити овочі киплячим маринадом. Дати охолонути.

8. Прибрати в холодильник. Там зберігати.

Капуста готова на наступний день. Вона смачна, ніжна. Її також можна подавати з порізаною цибулею і полив маслом.

Капуста маринована з буряком — капуста по-гурійськи

Капуста по цьому рецепту виходить смачною, хрусткою, у міру гострої і дуже красивою. Хороша для будь-якого святкового столу і для звичайної вечері з відварною картоплею, або до будь-якого іншого блюда. Дуже добре і довго зберігається в холодильнику. Єдиний недолік -з’їдається дуже швидко! Але є і ще одне достоїнство, яке не вказала вище — швидко і готується!

  • капуста — 1 качан (2 кг)
  • морква — 1 шт (середня)
  • буряк — 1 шт (велика)
  • часник — 7-8 зубчиків
  • червоний стручковий перець — 1 шт (або 1 ст. ложка червоного меленого)
  • вода — 1 літр
  • сіль — 2 ст. ложки
  • цукор — 1 склянка
  • яблучний оцет — 1 стакан
  • перець горошком — 6-8 штук
  • лавровий лист — 3-4 шт
  • рослинна олія -0,5 склянки

1. Капусту нарізати досить великими шматочками. Можна розрізати вилок спочатку на 4 частини прямо разом з качаном. Потім кожну частину розрізати ще на 4 частини.

Щоб капуста вийшла хрусткою вибирайте тугий, щільний вилок. Маринад в цьому випадку добре промаринует поверхню і не «расквасит» листя.

2. Буряк і моркву порізати круглешками товщиною о. 5 див. Якщо буряк велика, то кожен круглешок можна розрізати на дві половинки.

3. Часник очистити і порізати довгими тонкими пластинами.

4. У гіркого стручкового перцю вичистити насіння і порізати довгими смужками. При роботі з перцем, краще користуватися рукавичками.

5. Готуємо відповідну за розміром каструлю. Викладаємо в неї шарами по черзі всі підготовлені інгредієнти, шари повторюємо кілька разів.

6. Готуємо маринад. Закип’ятити воду, додати сіль і цукор, перець горошком і лавровий лист. Кип’ятимо 5 — 7 хвилин, прибираємо лавровий лист.

7. Додаємо оцет і масло.

8. Заливаємо підготовленим киплячим маринадом вміст каструлі.

9. Накриваємо плоскою тарілкою, яку злегка придавлюємо, так, щоб розсіл опинився зверху, а всі вміст каструлі було приховано під ним.

10. Даємо охолонути і прибираємо в холодильник на 4-5 днів.

11. Подаємо у вигляді закуски.

Така закуска дуже барвиста і яскрава, може прикрасити будь-який святковий стіл. Приготувати її можна завчасно, так як вона добре зберігається. Ми часто готуємо таку закуску на Новий Рік! І вона завжди доводиться в цей день до місця!

Так як закуска виходить гострою, її дуже люблять чоловіки. Можна зробити ще більш гострою, додавши додатковий стручок червоного перцю, або ж мелений червоний.

Маринована капуста пікантна з імбиром

Корисні властивості імбиру в поєднанні з його унікальними якостями відомі, мабуть, усім. А чи пробували Ви приготувати мариновану капусту з імбиром? Ні? Ви багато втратили! Приготуйте один раз, і потім усім будете давати рецепт!

  • капуста – 1 качан (2 кг)
  • морква — 1 шт
  • перець болгарський — 1 шт
  • імбир — 70 гр
  • часник – 4-5 зубчиків
  • вода — 1,5 літра
  • сіль-3 ст. ложки
  • цукор — 5 ст. ложок
  • рослинне масло — 5 ст. ложок
  • перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки
  • лавровий лист — 3 шт
  • яблучний оцет — 150 мл

1. Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Моркву потерти на тертці для корейської моркви. Болгарський перець нарізати довгою тонкою соломкою.

2. Часник порізати довгими тонкими смужками.

3. Імбир очистити і порізати дуже тонкими, напівпрозорими кружечками.

4. Скласти все в каструлю відповідного розміру і акуратно перемішати. М’яти не треба.

5. Приготувати маринад. Закип’ятити воду, додати всі інгредієнти, крім оцту. Прокип’ятити 5-7 хвилин, вийняти лавровий лист і додати оцет.

6. Залити киплячим маринадом вміст каструлі. Щільно притиснути плоскою тарілкою, яку використовуємо в якості гніту. Розсіл повинен повністю покривати всі овочі.

7. Накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Потім поставити в холодильник. Через 24 години смачна і красива закуска готова!

8. Зберігати таку капусту можна протягом місяця в холодильнику. Ну, якщо долежить, звичайно!

Така закуска також як і попередні сподобається всім без винятку. А імбир додасть їй зовсім новий, ні на що не схожий пікантний смак. Ви ж знаєте, яким буває смачним маринований імбир. А тут ще й у поєднанні з капустою. Рецепт — просто пальчики оближеш»!

Маринована капуста з морквою і часником — українська крыжавка

Давним давно цим рецептом поділилася зі мною наша сусідка. Мені він сподобався і смаком, і оригінальною назвою. Вже через якийсь час, з приходом в моє життя інтернету, я дізналася, що таке цікаве назву — «крыжавка» походить від слова «криж», тобто хрест. І все виявилося дуже просто, тому що саме на 4 частини і ми ріжемо капусту, коли хочемо замаринувати її за цим рецептом.

  • капуста — ( невеликий вилок, кілограм з невеликим)
  • морква — 2 шт (середніх)
  • болгарський перець — 1 шт ( за бажанням)
  • часник — 4-5 шт
  • кмин — 0,5 ч. ложки
  • вода — 1 літр
  • цукор — 3 ст. ложки
  • сіль — 2 ст. ложки
  • оцет яблучний 6% — 150 мл 9% — 100 мл, або неповну чайну ложку есенції)
  • перець духмяний -4 шт
  • перець горошком — 5-6 шт
  • рослинна олія — 0,5 склянки

1. Капусту розрізати на 4 частини, залишаючи качан.

2. Закип’ятити воду у великій каструлі. Покласти туди нарізану капусту і варити на середньому вогні 10 хвилин.

3. Дістати частини капусти за допомогою шумівки і помістити в холодну воду, щоб вони якомога швидше охололи. Як тільки вода стане теплою, її знову треба буде змінити на холодну. І так до тих пір, поки капуста повністю не охолоне.

4. Часник подрібнити як можна дрібніше, можна скористатися часникодушилкою.

5. Моркву потерти на тертці для корейської моркви. Якщо додаєте болгарський перець, то поріжте його тонкою соломкою.

6. Готуємо маринад. Для цього закип’ятимо воду, додамо в неї цукор, сіль і перець. Кип’ятити 5-7 хвилин. Додаємо оцет, масло і моркву. Тут же вимикаємо вогонь.

7. В підходящу каструлю викладаємо капусту, посипаємо кмином і часником. І заливаємо маринадом з морквою.

8. Прикриваємо тарілкою, щоб маринад повністю прикривав капусту і накриваємо кришкою.

9. Залишаємо до повного охолодження. Потім ставимо в холодильник на добу. Зберігаємо там же.

10. При подачі ріжемо капусту на більш дрібні шматочки, поливаємо маринадом з морквою. За бажанням можна полити маслом і присипати свіжою зеленню, свіжим часником або цибулею.

Маринована капуста з овочами і яблуками — дуже смачний рецепт

  • капуста — 1 качан ( 2 кг)
  • морква -3-4 шт (середніх)
  • болгарський перець — 3-4 шт
  • яблука кисло-солодкі — 3-4 шт
  • часник — 1 головка
  • гіркий перець — 1 стручок
  • вода -2 літра
  • сіль -4 ст. ложки
  • цукор — 1 склянка
  • яблучний оцет 6% — 3/4 склянки
  • перець горошком — 15 штук
  • перець запашний -5-6 штук
  • гвоздика -5-6 штук
  • лавровий лист — 3-4 шт

1. Капусту розрізати спочатку на 4 частини, а потім кожну з частин ще раз навпіл хоч уздовж, хоч упоперек, кому як більше подобається. Качан можна не прибирати, так листя будуть краще триматися.

2. Болгарський перець очистити і також розрізати на 8 частин довгими пір’ям. Гострий перець — на дві половинки. Насіння краще видалити (користуйтеся при цьому рукавичками).

3. Моркву порізати кружечками, товщиною не більше 0,5 див.

4. Часник порізати довгими тонкими пластинами.

5. Яблуко разрежем на 4-6 частин залежно від розміру, але безпосередньо перед закладанням в ємність, щоб вони не потемніли.

6. Маринувати капусту з овочами і яблуками можна як у великій каструлі, так і в банках. Я мариную в каструлі. Тому викладаю в неї спочатку капусту, посипаю трохи часником. Потім моркву, перець, гострий перець і знову часник. І останніми підуть яблука.

6. Готуємо маринад. Закип’ятити воду. У гарячу воду покласти всі інгредієнти для маринаду, крім оцту.

7. Прокип’ятити маринад 5-7 хвилин, потім додати оцет. Почекати поки знову закипить і вимкнути газ.

8. Порізати яблука, можна прямо з насінням. І відразу ж залити киплячим маринадом. Прибрати лавровий лист.

9. Накрити великий плоскою тарілкою відповідного розміру. щоб овочі та яблука не спливали. Накрити кришкою і залишити до повного охолодження.

10. Потім прибрати в холодильник. Через 2-3 дні смачна маринована капуста з овочами і яблуками готові.

Капуста виходить смачною і хрусткою. Також дуже смачні всі овочі і звичайно ж яблука.

Маринована капуста по — грузинськи

Пропоную також переглянути відео — рецепт. Описувати його не буду, так як він дуже схожий на рецепт капусти-пелюстки, який вже згадувався вище. Є лише невеликі доповнення до рецептурою, а так все готується практично однаково.

Ось, погляньте, яка краса виходить!

Особливості приготування смачної маринованої капусти
  • маринувати можна не тільки білокачанну капусту. Для цього підходять практично всі сорти. Маринують і червонокачанну, і пекінську ( корейська чим-чим, або чамча), і кольорову.
  • для маринування слід вибирати тугі щільні качани. З таких качанів закуска завжди виходить хрусткою і смачною.
  • різати вилки можна соломкою, великими або дрібними шматочками, а то і зовсім четвертинками
  • можна маринувати тільки капусту, а можна разом з іншими овочами, такими як морква, болгарський перець, буряк, яблука, сливи, ягоди брусниці або журавлини
  • практично завжди додається часник, рідше додається цибуля. Якщо додати цибулю, то у капусти з’явиться «цибулевий» смак.
  • в якості спецій використовуються різноманітні перець, коріандр, кмин, розмарин, лавровий лист, гвоздика
  • іноді замість суміші спецій додаються готові спеції для приготування корейської моркви, а в одному з рецептів ми навіть використовували імбир
  • лавровий лист бажано після кип’ятіння маринаду прибирати, щоб він не давав гіркоти. Хоча хтось не прибирає. Але мене, коли я вчилася, навчили прибирати.
  • оцет можна використовувати яблучний, виноградний, столовий 9%, есенцію. Можна замінювати все це соком лимона або навіть ківі.

І все це різноманіття допоможе Вам готувати абсолютно різні варіанти маринованої капусти. Трохи поміняти спеції — і смак вже вийде абсолютно новий. Додати ті чи інші овочі, і закуска придбає нову забарвлення і нові нотки смаку. А маніпулюючи перцями, отримуємо гостру закуску, не надто гостру і зовсім не гостру.

Мені дуже подобається «грати» усіма цими барвами з цієї багатої палітри. Тому що завдяки цьому ти щоразу відчуваєш себе художником, і можеш намалювати абсолютно будь-яку «смачну» картину під назвою «Маринована капуста». І нехай назва не зовсім поетичне, але зате дуже навіть кулінарне!

Капуста маринована швидкого приготування

Капуста маринована швидкого приготування – апетитні і корисні рецепти від нашого сайту. Пальчики оближеш!
Багато дуже люблять їсти квашену капусту, але, на жаль, доводиться чекати кілька днів, щоб вона просолилася і отримала необхідний смак, можна зробити капусту мариновану швидкого приготування, рецепт на зиму. Щоб приготувати таку закуску, доведеться почекати від 3 годин до доби, але смак у капусти при цьому буде насиченим і яскравим. Існує один з найшвидших рецептів приготування капусти, вона засаливается всього за 3-4 години, тому її можна поставити до обіду, і ввечері вона вже буде замаринована, так що її можна буде подати на вечерю до страв. Щоб замаринувати капусту цим методом, не обов`язково вибирати тільки молоді вилочки, можна скористатися і зимовими сортами і пізніми вилками, в кінцевому підсумку смак у готової капусти буде однаковий.

Рекомендуємо приготувати квашену капусту з яблуками – рецепт смачний і корисний.

Капуста, маринована за 3 години з додаванням буряка

Завдяки тому, що в рецепт входить буряк, капуста не тільки має солодкуватий присмак, але ще і отримує гарний насичений колір. Також в цьому рецепті буде вказана свіжа морква, так як капуста з нею виходить смачніша, але якщо раптом моркви вдома не виявилося або домашні її не дуже люблять, то можна замаринувати капусту і без моркви, смак виходить нітрохи не гірше.

Що потрібно для маринування капусти:

Насамперед варто визначитися, скільки капусти потрібно для “Капусти маринованої швидкого приготування, рецепт з буряком”. Наприклад, щоб зробити невелику кількість закуски, досить взяти одну велику буряк, трохи часнику для смаку, один або два вилка капусти і свіжу моркву велику.

Всі перераховані вище інгредієнти будуть складовими майбутнього салату, також готуються і продукти для створення маринаду. Для цього береться трохи солі за смаком, рослинна олія – ​​близько половини склянки, трохи оцту 6% (підійде яблучний і винний), половина склянки цукрового піску, один стакан чистої питної води.

Якщо ви, до речі кажучи, любите заготовки, то рекомендуємо рецепт – баклажани мариновані з часником і зеленню.

Як правильно поетапно маринувати капусту з додаванням буряка

Для початку потрібно підготувати головний інгредієнт – капусту. Її добре промивають під водою і видаляють непотрібні листи. Потім капусту можна нашаткувати соломкою або нарізати невеликими квадратиками, при цьому шинкована капуста повинна бути трохи крупніше, ніж на борщ.

Морква і буряк використовується тільки в сирому вигляді, ці овочі очищають від шкірки, добре промивають і натирають на тертці, можна використовувати для натирання спеціальну корейську тертку. Якщо в капусту буде додаватися часник, то його очищають і дуже дрібно нарізають ножем.

Коли всі овочі будуть підготовлені, їх можна змішати в глибокій мисці або банку, після чого приступають до підготовки маринаду для капусти. Для маринаду береться стакан води і наливається в сотейник або каструльку, після цього туди ж вливають необхідну кількість масла і оцту, все ретельно перемішують, всипають цукор і сіль. Отриману рідину залишають на вогні до того моменту, поки весь цукор і сіль не розчиняться, щоб вийшов маринад.

Коли розсіл буде готовий, можна залити їм капусту з буряком, при цьому остуджувати маринад не потрібно, він повинен залишатися гарячим. Капусту накривають кришкою і залишають як мінімум на три години при кімнатній температурі для настоювання. Коли капуста буде готова, її можна викласти в салатницю і подати до таких страв, як відварну картоплю, смажене або запечене м`ясо, картопляне пюре.

Багато господині можуть відзначити, що капуста була залита гарячим розсолом і може втратити свій хрест, але насправді гарячий розсіл прибирає гіркість овоча. Все ж рецепт має свій вагомий мінус – невеликий термін зберігання. Зберігати таку капусту мариновану швидкого приготування (за рецептом) рецепт можна не більше трьох днів, але це може бути і плюсом, адже завжди можна зробити свіжий салатик з малосольной капусти.

Рецепт швидкої квашеної капусти без додавання оцту

Цей рецепт просто ідеально підійде для тих, хто просто не любить запах і смак оцту, хтось вважає за краще просто замінити цей маринад на лимонну кислоту, але в цьому рецепті і зовсім не буде використовуватися маринадів, які дадуть кислинку готовому продукту.

Необхідні продукти для приготування солоної закуски:

Для початку готуються всі овочі – капусту – один або два маленьких качана і свіжу моркву, також для створення маринаду готують питну воду, приблизно 2 літри, за смаком солі (близько 4 великих ложок) і цукру (приблизно 2 великі ложки).

Насамперед готується один з головних інгредієнтів – капуста. Її заздалегідь очищають від зайвих листя і добре промивають проточною водою від бруду і пилу. Далі качан відрізають з чотирьох сторін і починають шинкувати. Найкраще нарізати капусту за допомогою великого ножа або гострого топірця, якщо ж такого будинку не знайшлося, то можна застосувати звичайну тертку. Також варто підготувати моркву, її ретельно миють водою, потім очищають і знову промивають. Коли морква буде очищена і помита, можна її нашаткувати тонкою соломкою або ж просто натерти на крупній тертці.

Овочі перемішуємо в мисці і складаємо все в банку, щоб засолити капусту. Найкраще буде не дуже щільно утрамбувати капусту в ємності. Можна скористатися і іншими ємностями для засолювання капусти, але каструлі або ковші з алюмінієвими поверхнями використовувати не бажано. Маринувати капусту можна тільки в емальованій каструлі або скляній банці. Якщо вдома є нержавіючий контейнер, то можна використовувати і його.

Підготовка розсолу для маринування капусти

Варто відмітити що мариновані овочі на зиму неймовірно корисні!

Щоб приготувати хороший розсіл, необхідно взяти велику каструлю, приблизно на 4-5 літрів і налити в неї два літри холодної питної води. Як тільки вода дійшла до кипіння, можна додавати в неї сіль, для розсолу знадобиться чотири ложки солі з гіркою. Важливо відзначити, що для засолу не підійде йодованої сіль, вона зіпсує смак кінцевого продукту. Після того, як сіль буде додана, можна закладати дві ложки цукру, необхідно розмішувати розсіл до тих пір, поки цукровий пісок не розчиниться, після цього дочекатися, коли вода в каструлі закипить і вимкнути вогонь.

Як тільки розсіл буде готовий, їм необхідно відразу ж залити утрамбовані в ємність овочі, розсіл повинен бути гарячим, так як тільки в цьому випадку капуста не буде гірчити і досить швидко просолитися. Коли капусту починають заливати водою, роблять це досить повільно, щоб банку від окропу не тріснула, овочі повністю заливають розсолом і після цього залишають для засолювання на одну добу, кожну годину бажано протикати капусту паличкою для суші та ролів. Якщо залишити таку капусту хоча б на п`ять днів, то смак буде ще більш насиченим, і її можна буде зберігати в холодильнику. Таким чином, через добу виходить смачна і хрустка капуста маринована швидкого приготування, рецепт без оцту.

Так як для приготування такої капусти був використаний закип`ячений маринад, при бажанні капусту можна закатати в банку, таким чином, вийде капуста маринована швидкого приготування, рецепт на зиму. Відкривши таку баночку в зимовий мороз, можна порадувати себе свіжими ароматами квашеної капусти. Крім того, так як капуста буде стояти в банку довгий час, то вона отримає більш насичений смак від маринаду. При бажанні закатати таку капусту на зиму, краще всього все ж використовувати оцет в якості консервантів, інакше продукт може зіпсуватися.

Якщо ви любите овочі мариновані, особливо капусту, тоді ми вам рекомендуємо приготувати мариновану гарбуз по-корейськи.

Капуста маринування в банку без масла

Щоб зробити капусту мариновану швидкого приготування, рецепт без масла, необхідно слідувати рецептом і вийде хрустка і смачна закуска, яка припаде до смаку домашнім і близьким. Таку капусту можна поставити на стіл не тільки в обід або вечерю, а й у святковий день, багатьом сподобається така солона закуска.

Варто відзначити, що таку капусту можна використовувати не тільки як смачну закуску, але ще і в якості начинки для пиріжків, прекрасної заправки для кислих щей або просто додати квашену капусту в овочевий салат. Крім того, така малосольная закуска зможе зберігатися досить довгий час в холодильній камері. Зробити таку закуску можна всього за три години, а саме приготування цієї малосольной закуски займає всього 20-25 хвилин вільного часу, але вони не пройдуть даром, адже капуста буде радувати домашніх своїм смаком довгий час.

Що необхідно для приготування квашеної капусти:

Для початку необхідно підготувати свіжу моркву і білокачанну капусту, можна взяти невеликий качан вагою в 2,5-3 кг, моркви же має бути приблизно 2-3 штуки. Щоб зробити заправку, як і в інших рецептах потрібно трохи солі і цукру для поліпшення смаку, часник для гостроти вийшла закуски і для запаху, трохи перцю у вигляді горошку, лавровий лист 3-5 шт і оцет для маринаду (можна 3% або 6% ). Якщо для маринаду використовується 6% оцет, то знадобиться близько 100 мл, а ось якщо оцет 3%, то можна взяти на 50 мл більше.

Готуємо овочі для засолювання

Для початку береться качан капусти, краще взяти два маленьких і свіжих, з них знімаються всі верхні листки, так як вони дуже тонкі і зів`ялі. Далі капусту обрізають так, щоб вдарити з неї качан, коли качан буде залучена, а капуста нарізана на окремі шматки, можна починати нарізку. Переважно всього шинкувати капусту тонкими стрічками, але можна і нарізати її середніми квадратиками, хоча є її так буде не дуже зручно. Обрізати качан потрібно досить обережно, так як біля неї листя капусти стають більш гіркими, саме тому краще не обрізати листя занадто близько до підстави качана, в цьому випадку готова закуска НЕ ​​буде гірчити.

Далі приступають до підготовки моркви, її промивають у теплій воді, щоб всі забруднення легко відійшли. Після цього її очищають від шкірки і знову промивають. Коли вся морква буде вимита і підготовлена, можна натерти її на крупній тертці або ж нарізати за допомогою ножа тонкою соломкою. Підготувати необхідно і часник, його очищають, а потім натирають на дрібній тертці або пропускають через землянку, після чого укладають часник в невелику тарілочку окремо від моркви та капусти. Такої кількості повинно вистачити на велику банку, тому можна подивитися в інтернеті, як зробити капусту мариновану швидкого приготування, рецепт на 3 літрову банку. Важливо враховувати і термін зберігання такої малосольной закуски. До неї можна ще й швидко приготувати малосольні огірки в пакеті по швидкому рецептом за 5 хвилин, безпосередньо перед вживанням.

Підготовка маринаду для засолювання капусти

Береться каструля, бажано взяти велику на 4-5 літрів, в неї вливається один літр питної води. Каструлю ставлять на сильний вогонь до тих пір, поки вода не закипить. Як тільки рідина в каструлі дійшла до кипіння, в неї додають весь обсяг цукру і солі, розмішують і в киплячу воду вливають необхідну кількість оцту, закладають лавровий лист і перець горошком. Отриману рідину залишають на вогні до закипання і прибирають каструлю з плити.

маринування капусти

Для початку в ємності необхідно перемішати наявну кількість моркви, капусти і часнику, щоб не заважати овочі в чаші, можна змішати їх на столі на обробний дошці, так вийде розмішати їх більш рівномірно. Перемішувати овочі потрібно дуже обережно, щоб капуста не м`явся, а залишалася в своєму колишньому вигляді, якщо її сильно м`яти, то вона втратить свій хрест. Коли інгредієнти будуть перемішані, можна засипати їх в банку або герметичний контейнер і залити до верху гарячим розсолом. Контейнер або банку дуже щільно закривають кришкою і в такому вигляді капусту залишають для маринування на 3-5 годин. Чим довше буде витриманий маринад, тим смачніше вийде готова закуска.

Кілька порад для цього рецепта:

Якщо хочеться отримати добре посоленную і просочену маринадом капусту, бажано укладати її в банку або контейнер не надто щільно, так маринад потрапить між шарами капусти. Щоб маринад легко пройшов по всій банку, можна зробити невеликі отвори до самого дна за допомогою дерев`яної палички.

Якщо 6% оцет занадто кислий, то його можна розбавити водою один до одного і вийде прекрасний 3% оцет для засолювання.

Капуста, маринована за три години з додаванням болгарського перцю

Існує безліч рецептів, як зробити мариновану капусту, наприклад, з додаванням журавлини або брусниці, без масла або без оцту, з додаванням зелені або без неї, але в цьому рецепті варто згадати, як зробити капусту мариновану швидкого приготування, рецепт з болгарським перцем. Кожен з рецептів схожий між собою, але при цьому новий інгредієнт допомагає отримати зовсім інший смак готового продукту. Насправді ця закуска вважається повноцінним готовим салатом, які прекрасно доповнить картопляні гарніри і м`ясні страви. Крім того, в цьому салаті безліч вітамінів, яких так не вистачає взимку, тому варто засолити капусту саме за таким рецептом.

Щоб отримати чималий обсяг салату, а точніше заповнити нею трьох літрову скляну банку, необхідно підготувати свіжий болгарський перець червоного або жовтого кольору (близько 0,5 кг), свіжу капусту (знадобиться 2,5 кг), ріпчасту цибулю і свіжу моркву по половині кілограма. Для отримання маринаду знадобиться 1/4 склянки шести процентного оцту, невелика кількість цукру – близько 3 ложок і сіль, приблизно, 2 великі ложки. Також в маринад додають соняшникову олію.

Підготовка овочів для засолу капусти

Насамперед беремо необхідну кількість капусти і готуємо його. Качани промивають під водою і знімають з них непридатні для засолу листя (сухі, підгнилі або зів`ялі). Коли капуста буде підготовлена, можна нашаткувати її тоненькою соломкою, після чого додати в чашу з капустою трохи солі. Капусту перетираємо, але не сильно, просто щоб вона трохи дала сік. поки капуста “відпочиває” в мисці, можна приготувати інші овочі, для цього болгарський перець нарізають тоненькою соломкою, очищену моркву труть на крупній тертці, а цибулю шаткують тонкими півкільцями. Коли всі овочі будуть підготовлені, можна приступити до маринування капусти. Насамперед всі овочі поміщають в одну велику каструлю або банку, потім додають в неї соняшникова олія, необхідну кількість цукру і все ретельно заважають руками, саме руками вийде перемішати інгредієнти набагато краще. Далі береться половина склянки окропу, і додають в нього необхідну кількість оцту столового. Отриману рідину виливають в ємність з капустою і знову перемішують отриману масу.

такий салат із капусти можна буде їсти вже через 24 години, але краще за все буде витримати його хоча б один тиждень. Щоб дати капусті настоятися, її добре утрамбовують в банку і закривають шийку марлевою кришечкою, марлю можна закріпити ниткою або гумкою. Після того як капуста буде покладена в банки, її спускають в льох або ставлять у холодильник на необхідний час. Коли капуста виділить достатню кількість свого соку і маринад проникне в усі овочі, можна буде спробувати готовий салат.

Капуста маринування з додаванням свіжого перцю “провансальська”

Цей рецепт дуже простий, а найголовніше, що капуста готується дуже швидко, їй досить постояти за все 5-7 годин в банку під маринадом і вже через це час готову закуску можна буде подати до столу на вечерю. Варто відзначити, що капуста має дуже солодкий смак, вона хрустка, ніжна і соковита, кожен хто її спробує попросить добавки.

Щоб приготувати таку закуску, необхідно підготувати овочі для її засолу, звичайно ж знадобиться свіжа білокачанна капуста, приблизно два кілограми, також необхідно заготовити свіжий болгарський перець (краще використовувати червоний або жовтий – 4 великі штуки), половину літра води, морква половину кілограма. Для отримання розсолу необхідний цукровий пісок – один стакан, яблучний або винний оцет 3-4% – половина літра, лавровий лист і перець чорний горошком, сіль – 4-5 столових ложок, рослинна олія – ​​один стакан.

Підготовка продуктів для засолу

Така капуста маринована швидкого приготування, рецепт якої ми опишемо, стане вашою улюбленицею!
З капусти прибираються зайві листи і добре її промивають під проточною водою, щоб видалити бруд і пил. Після цього качан дрібно шаткують сокиркою або гострим ножем і укладають нарізану капусту в підготовлену чашу або каструлю з емальованому поверхнею. До капусти додають також натерту на крупній тертці свіжу моркву, до речі, моркву можна теж тонко нашаткувати соломкою. Коли капуста буде змішана з морквою, приступають до нарізки болгарського перцю, його миють і шаткують дрібним кубиком або тонкою соломкою, можна нарізати перець тонкими півкільцями. Всі інгредієнти змішують між собою, бажано при перемішуванні ще продавлювати капусту, так вона вийде більш м`якою і віддасть весь свій сік в маринад, а значить, розсіл промаринується капусту та інші овочі швидше.

Коли всі овочі готові, приступають до додавання в них спецій і приправ, для цього готується лавровий лист, сіль і запашні перець у вигляді горошку, все це відправляють до овочів і дають їм настоятися, щоб капуста випустила сік. Як тільки з`явиться достатня кількість соку, можна продовжити засолення капусти.

Готують маринад, для цього кип`ятять воду і всипають в неї сіль, вказану кількість цукру, трохи перемішують, щоб все це розчинилося у воді, і додають оцет. Як тільки оцет буде додано до розсіл, його відразу ж знімають з вогню, щоб оцет не випаровується. Ще гарячим маринадом заливають підготовлені овочі. В цьому випадку капусту накривають тарілкою або іншим відповідним предметом і поверх неї укладають гніт вагою в 1-1,5 кг. У такому вигляді капуста повинна простояти від 5 до 7 годин при кімнатній температурі. Після закінчення цього часу, готову закуску або подають на стіл гостям, або ж перекладають в банки з капроновими кришками. Зберігати капусту можна тільки в холодильній камері.

Маринування капуста з додаванням кислої журавлини

Щоб приготувати капусту мариновану швидкого приготування, рецепт з журавлиною, необхідно для початку придбати ягоди журавлини, якщо ж ягід не знайшлося, то можна замінити цільні ягідки на звичайний журавлинний соус.

Для приготування страви готується капуста, можна використовувати не тільки білокачанну, але і краснокочанную, краще її змішати навпіл, щоб малосольная закуска вийшла більш красивою і яскравою. Для засолювання знадобиться приготувати близько двох кілограмів капусти. Також для засолу знадобляться такі овочі, як свіжа морква, досить двох штучок, трохи часнику, лавровий лист, свіжа журавлина і зелень петрушки.

Для приготування розсолу готують один літр чистої питної води, якщо ягід не було, то знадобиться журавлинний соус, трохи солі для смаку, близько чотирьох великих ложок цукру, соняшникова олія і 1/3 склянки оцту (можна використовувати 6-9%).

Приготування маринованої капусти з додаванням ягід журавлини

Щоб вийшло смачне і соковите блюдо, готується свіжа капуста, її нарізають невеликими кубиками, можна нашаткувати її товстою соломкою. Можна зробити салатик тільки з білокачанної капусти, але для більшої різноманітності в смаку, в закуску додають трохи червонокачанної капусти. Такий качан відрізняється не тільки смаком, але і кольором, що додасть салату велику святковість і яскравість. Коли капуста буде підготовлена, починають підготовку моркви і часнику.

Морква нарізають на пластини досить тонко, потім очищають часник і пропускають його через землянку або натирають на дрібній тертці. Коли всі овочі будуть підготовлені, їх укладають шарами в дволітрову банку. Спочатку викладається один шар капусти, потім йде морква з часником, і знову покривається шаром червонокачанної і білокачанної капусти. Не варто забувати кожен шар посипати рубаною петрушкою і укладати ягідки журавлини.

Тим часом ми рекомендуємо вам додатково приготувати асорті з огірків і помідорів на зиму.

Приготування гарячого маринаду для засолу капусти з журавлиною

Щоб приготувати такий маринад, готують невелику каструлю, в яку увійде два літри води. Ємність встановлюють на плиту на сильний вогонь, коли рідина закипить до неї додається цукор і сіль, все перемішується до того моменту, поки крупинки цукру повністю не розчиняться у воді. До отриманої заправці додають рослинне масло, і тільки після цього знімають з вогню. У ще гарячу воду вливають необхідну кількість оцту, а також додають журавлинний соус, якщо самих ягід знайти не вдалося. Коли розсіл буде підготовлений, його наливають в банки з овочами до верху так, щоб маринад повністю покривав овочі.

Готується така капуста маринована швидкого приготування, (рецепт смачний) протягом трьох днів, її закривають щільно кришкою і залишають на три доби в кімнаті для настоювання і просаливания.

Посмотрите похожие рецепти
  • Мариновані закуски за 15 хвилин. Капуста швидкого приготування. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Маринована капуста швидкого приготування Переглянути рецепт
  • Швидка маринована капуста в банку – покроковий рецепт швидкого приготування з фото Переглянути рецепт
  • Маринована капуста з гірчицею Переглянути рецепт
  • Капуста маринована з виноградом Переглянути рецепт
  • Швидка маринована капуста – мрія господині Переглянути рецепт
  • Маринована капуста з яблучним оцтом швидкого приготування Переглянути рецепт
  • Маринована капуста з болгарським перцем швидкого приготування Переглянути рецепт
  • Капуста, маринована з болгарським перцем: смачні рецепти швидкого приготування Переглянути рецепт
  • Простий рецепт маринованої капусти з буряком швидкого приготування. Переглянути рецепт
  • Маринована капуста з буряком швидкого приготування Переглянути рецепт
  • Швидка маринована цвітна капуста Переглянути рецепт
  • Маринована капуста під капроновою кришкою. Рецепт з фото Переглянути рецепт
  • Капуста маринована з буряком і морквою швидкого приготування в банках Переглянути рецепт
  • Капуста маринована швидкого приготування: шматочками, з морквою Переглянути рецепт
  • Червонокачанна капуста маринована – рецепт на зиму. Смачний домашній салат з червонокачанної капусти. Переглянути рецепт
  • Швидка квашена капуста без оцту – як приготувати квашену капусту швидкого приготування з морквою і яблуками – рецепт з фото. Переглянути рецепт
  • Готуємо квашену капусту з яблуками в трилітровій банці Переглянути рецепт
  • Капуста квашена з журавлиною в банках швидкого приготування Переглянути рецепт
  • Смачна швидка квашена капуста Переглянути рецепт

Про автора

admin administrator