Чи можна морозити печериці

Авторadmin

Чи можна морозити печериці

Чи можна заморозити печериці?

так, багато господинь вдаються до цього способу. Важливо: якщо ви один раз заморозили печериці, повторно робити це вже не рекомендується.

що робити при покупці заморожених грибів? Прощупайте дно пакета. Якщо ви помітили велику кількість злиплих печериць, то це говорить про те, що їх неодноразово заморожували. Такі гриби не рекомендується купувати і вже тим більше повторно відправляти в морозильну камеру.

Якщо ви купили багато печериць, можете відразу нарубати їх і розкласти їх по порційних пакетів — Так використовувати їх буде набагато приємніше. Обов’язково Зберігайте печериці при температурі від -18 градусів. В іншому випадку вони зіпсуються. Як тільки вирішите приготувати їх, уважно огляньте. Гриби можуть бути темними (але чорний колір або плями повинні насторожити) і з характерним запахом (гнильних ноток відчуватися не повинно).

Заморожені печериці – як зберегти в домашніх умовах

Кожна господиня намагається зберегти максимум запасів на зиму. Різновиди заготовок залежать від часу збору овочів, фруктів. Звичайно ж, не можна пропустити сезон “тихого полювання”, адже гриби можна додавати практично в усі гарніри і основні блюда. Нарівні з білими, великою популярністю користуються печериці за свій смак і універсальність.

Як зберегти гриби печериці, можна їх заморозити? Так, адже це самий швидкий і легкий спосіб збереження. При цьому продукти не втрачають своїх корисних поживних властивостей і не деформуються. До того ж завжди готові до подальшого використання, так як їх додають в страви без додаткової підготовки. З рецептів нижче ви дізнаєтеся як заморозити гриби печериці на різних стадіях: свіжі, варені, смажені. Останні варіанти полегшують і прискорюють процес подальшого приготування.

  1. Рецепт заморозки сирих печериць
  2. Рецепт заморозки смажених печериць
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Рецепт заморозки варених печериць
  7. Енергетична цінність
  8. Інгредієнти
  9. Покрокове приготування
  10. Секрети заморозки
  11. Термін зберігання
  12. Тара для зберігання

Рецепт заморозки сирих печериць

Калорії: 22 ккал

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Гриби добре промити в злегка теплій воді. Обрізати весь бруд і потемнілі місця.
  • Розкласти на рушник, щоб повністю висохли.
  • Якщо великого розміру, то порізати на шматочки і відокремити шапку від ніжки.
  • Перекласти в пакети або пластикові контейнери і поставити в морозильну камеру.

Рецепт заморозки смажених печериць

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 40.1 ккал;
  • жири – 1.9 м;
  • білки – 3.7 м;
  • вуглеводи – 2.9 р.

Інгредієнти

Покрокове приготування

  1. Прожарені і повністю остиглі гриби промокнути серветкою, щоб прибрати зайве масло. Перекласти порційно в щільно закриваються ємності: пакети або пластикові контейнери.
  2. У морозильній камері розмістити на невеликій відстані один від одного, щоб кожна заготовка максимально швидко охолола.
  3. Через годину зібрати разом для подальшого зберігання.

Читайте також: Перець на зиму для фарширування – заготовки з аспірином, в морозилці, цілком

Рецепт заморозки варених печериць

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 20.5 ккал;
  • жири – 1.0 г;
  • білки – 4.6 г;
  • вуглеводи – 0.1 р.

Інгредієнти

Покрокове приготування

  1. Готові гриби повністю остудити, викласти на рушник, щоб волога вбралася. Помістити в пакети або пластикові контейнери.
  2. Відправити в морозилку.

Секрети заморозки

Однією з умов якісної заготівлі є вибір свіжого продукту, ретельне очищення від всіляких забруднень і потемніння. Обов’язково промокніть гриби після миття паперовим або бавовняним рушником, щоб не заморожувати непотрібні шматочки льоду. Не менш важлива температура, бажано почати охолодження при -18 градусів.

Термін зберігання

Свіжі гриби можна зберігати 1 рік за умови, що в морозильній камері температура -18 градусів і нижче. Якщо вище, то термін придатності складе всього 6-9 місяців. Відварені й смажені шампіньйони зберігають свої поживні властивості і смак протягом півроку.

Тара для зберігання

Як і інші продукти, гриби відправляють в морозилку в закритих пакетах або пластикових контейнерах з щільними кришками. Можна використовувати звичайні пакети, але фасувати в них продукти порційно, щоб під час готування не піддавати повторному заморожуванню.

Заготівля грибів у домашніх умовах під силу кожній господині. Пробуйте різні способи і запаси для приготування смачних і святкових страв виявиться у вас під рукою в будь-який час року.

Про автора

admin administrator