Чи можна заморозити соус

Авторadmin

Чи можна заморозити соус

Як заморозити соус песто

Якщо вам не вистачає свіжої зелені, ви завжди можете приготувати песто. Хоча його традиційно готують зі свіжим базиліком, ви також можете використовувати іншу зелень, яка вам до вподоби.

Якщо ви любите готувати велику порцію домашнього песто, але не плануєте використовувати весь відразу, заморозьте залишки (так, ви можете заморозити песто!), щоб соус зберігався якомога довше. Заморожування песто — це хороший варіант, адже ви завжди зможете додати його до пасти, риби, курки та просто до смачного хліба, коли з’явиться бажання.

Існує кілька способів заморозити песто, SHUBA радо розповість вам про них. Та перед цим пропонуємо переглянути топ-3 рецепти домашнього соусу песто.

Як заморозити песто на деку

Один із найкращих способів заморозити домашнє песто — це використовувати деко. Заморожування песто плоским шаром на деку добре працює, оскільки ви завжди можете відламати стільки, скільки вам потрібно у цей момент. Песто розморожується дуже швидко, тому що це тонкий лист.

  • Вистеліть деко вощеним або пергаментним папером.
  • Вилийте щойно приготований песто на лист і рівномірно розподіліть його.
  • Притисніть песто ще одним шматочком вощеного або пергаментного паперу і покладіть його в морозилку на кілька годин, щоб соус застиг.
  • Після заморожування наріжте лист песто скибочками, помістіть їх у невеликий пакет для заморозки на блискавці, позначте його та покладіть у морозильну камеру.

Як заморозити песто у формі для льоду

Альтернативний спосіб зберегти песто — заморозити його у формочках для льоду. Цей метод особливо добре працює, якщо ви плануєте приготувати порцію пасти з песто або додати до м’яса чи риби невелику кількість соусу.

  • Щоб заморозити песто у формі для кубиків льоду, приготуйте соус із базиліка згідно з вашим улюбленим рецептом. Ви можете використовувати кухонний комбайн, блендер або ступку з товкачиком.
  • Налийте або викладіть ложкою песто у форму для кубиків льоду та збризніть невеликою кількістю оливкової олії кожен з кубиків.
  • Заморозьте на кілька годин до твердого стану.
  • Вийміть заморожені кубики песто з лотка, помістіть їх у великий пластиковий пакет для зберігання їжі та наклейте дату.

Як довго можна зберігати заморожений песто?

Загалом ви можете зберігати заморожений домашній песто з базиліка до 6 місяців. Однак на цей термін можуть впливати умови у вашій морозильній камері.

А як же приготувати той самий ідеальний песто для заморожування? Радимо переглянути цей рецепт песто та спробувати легендарний соус вже сьогодні!

Як правильно зберігати соуси — корисні поради та лайфхаки

Відповідаємо на одвічне питання: комора чи холодильник? Крім того, розповідаємо, як довго насправді зберігаються майонез, кетчуп, гострий соус та інші продукти першої необхідності.

Всім відомо, що приправи мають термін придатності, але часто виникає плутанина щодо того, зберігати гірчицю, кетчуп, оцет та інші соуси в холодильнику чи залишати при кімнатній температурі в коморі. Відповідь різниться залежно від приправи.

Міністерство сільського господарства США пропонує рекомендації щодо зберігання всіх видів їжі та напоїв, включаючи приправи. Важливо зазначити, що ці вказівки суворо стосуються куплених у магазині комерційних продуктів, а не домашніх, які псуються набагато швидше.

Як любителі їжі, ми в SHUBA хочемо, щоб наші приправи були якомога свіжішими. Ось як і де зберігати все: від гірчиці та майонезу до кетчупу та рибного соусу.

Майонез

Згідно з нещодавнім дослідженням, майонез — найбільш використовувана приправа, випереджаючи кетчуп, тому у вас, швидше за все, є принаймні одна баночка вдома. Ви, напевно, знаєте, що невідкритий майонез не потрібно охолоджувати (зрештою, він стоїть без холодильника, коли ви купуєте в магазині). У домашніх умовах невідкритий майонез може зберігатися в коморі від трьох до шести місяців. Після того, як ви відкрили банку, тримайте її в холодильнику не довше двох місяців.

Кетчуп

Друга за популярністю приправа та необхідна для картоплі фрі, гамбургерів і багато чого іншого — кетчуп. Якщо пакет не відкривався, можна зберігати в коморі протягом одного року. Відкритий кетчуп покладіть в холодильник, він буде придатний до шести місяців.

Гірчиця

Невідкриту гірчицю можна зберігати в коморі від одного до двох років. Відкривши гірчицю, покладіть її в холодильник, де вона прослужить до одного року. Це дає вам достатньо часу, щоб намазати її на бутерброди, подати до м’яса, додати до улюбленої заправки для вінегрету тощо.

Гострий соус

Ви, ймовірно, додаєте свій гострий соус до всього: від червоної квасолі та рису до крилець, тому ми припускаємо, що ви його швидко використовуєте. Багато гострих соусів виготовляються на основі оцту та мають тривалий термін зберігання, можуть стояти нерозкриті протягом двох-трьох років. Після відкриття більшість гострих соусів слід зберігати в холодильнику та використовувати протягом року. Зазвичай на упаковці вказується, чи потрібно гострий соус охолоджувати чи ні.

Соєвий соус

Нерозкритий соєвий соус можна зберігати в коморі до трьох років. Після того, як його відкриють, зберігайте соєвий соус у холодильнику та плануйте замінити його через місяць.

Соус барбекю

Якщо її не відкривати, ваша улюблена банка з соусом барбекю може зберігатися в коморі до одного року. Після відкриття його слід зберігати в холодильнику протягом чотирьох місяців, але ми припускаємо, що ви витратите його набагато швидше.

Соус чилі

Подібно до кетчупу, соус чилі, який не відкривали, можна зберігати в коморі протягом одного року. Після відкриття ви повинні зберігати його в холодильнику до шести місяців, згідно з USDA.

Хрін

Невідкритий хрін можна зберігати в холодильнику до одного року. Відкритим він зберігається в холодильнику лише три-чотири місяці.

Оцет

Оцет має тривалий стабільний термін зберігання і є приправою, яка не вимагає охолодження. Незалежно від того, закритий він чи відкритий, ви можете зберігати оцет у коморі два роки.

Вустерський соус

Як і оцет, вустерський соус не потрібно охолоджувати. Його термін зберігання становить 2 роки.

Рибний соус

Ця приправа з умамі схожа на вустерський соус тим, що не потребує охолодження. Фактично, зберігання його в холодильнику призведе до утворення кристалів солі з часом. Рибний соус можна зберігати в закритому або відкритому вигляді в коморі два-три роки.

Домашній соус Альфредо

це домашній соус Альфредо Рецепт улюбленої італійської класики, який набагато кращий за все, що ви купуєте в банці! Базовий соус Альфредо – це той, який, як тільки ви опануєте, легко поєднується з будь-якою кількістю ваших улюблених страв, щоб створити вражаючі страви на сковороді та ситну випічку Альфредо! Звичайно, ви завжди можете просто змішати його з улюбленою пастою!

Легкий рецепт соусу Альфредо

Цей перевірений і вірний рецепт домашній соус Альфредо обов’язковий для кожного, хто любить готувати страви італійської кухні. Він неймовірно насичений і кремовий, а також неймовірно універсальний!

Ви можете використовувати alfredo як a соус для занурення, змішайте з макаронами або додайте до своїх улюблених запіканок! Коли ви побачите, як легко його приготувати вдома, ви більше ніколи не повернетеся до використання купленого в магазині соусу!

Неймовірно легкий вершковий домашній соус Альфредо насичений і смачний!!

  • Легкий рецепт соусу Альфредо
  • ❓ Що таке соус Альфредо
  • 🥘 Інгредієнти для соусу Альфредо
  • 🔪 Як приготувати соус Альфредо
  • 💭 Поради та примітки
  • 🥡 Зберігання та розігрів
  • ❓ Поширені запитання
  • 🍝 Інші дивовижні рецепти пасти
  • 📖 Картка рецептів
  • 💬 Огляди

❓ Що таке соус Альфредо

Соус Альфредо — це вершковий італійський білий соус, який зазвичай подають до локшини. Оригінальна італійська версія складалася з вершкового масла, пармезану та трохи води для варіння крохмалистих макаронів. Зараз його найчастіше готують із суміші масла, вершків і сиру Пармезан.

🥘 Інгредієнти для соусу Альфредо

Вам потрібен лише a жменю інгредієнтів щоб отримати неймовірний домашній соус Альфредо! Коли ваш соус буде готовий, спробуйте його та додайте більше солі або перцю за смаком, якщо потрібно.

  • Вершкове масло – ½ склянки вершкового масла або 1 паличка.
  • часник – 1 столова ложка дрібно подрібненого часнику, приблизно 3 зубчики.
  • Вершки – 2 склянки жирних вершків кімнатної температури.
  • Сіль і перець – ¼ чайної ложки солі і перцю.
  • Часниковий порошок – ½ чайної ложки часникового порошку.
  • Сир пармезан – 1 чашка свіжотертого сиру Пармезан.
  • Сир Романо – ¼ чашки свіжотертого сиру Романо.

*Обов’язково подивіться картку рецептів, яку можна роздрукувати, щоб дізнатися інгредієнти, точну кількість та інструкції з порадами!*

🔪 Як приготувати соус Альфредо

Ви не повірите як легко це зробити соус Альфредо з нуля! Для початку візьміть сковороду або сковорідку, мірний посуд і силіконову лопатку або віночок.

Це зробить приблизно 2 чашки соусу Альфредо або 6 порцій.

  1. Розтопити вершкове масло. У середній сковороді або сковороді розтопіть ½ склянки вершкового масла, поки сковорода нагрівається до середнього вогню. Додайте 1 столову ложку подрібненого часнику, коли масло розтане приблизно наполовину, і дайте варитися, поки масло продовжує танути.
  2. Додати вершки і приправи. Коли масло повністю розтане, повільно збийте 2 склянки жирних вершків і приправи (по ¼ чайної ложки солі та перцю та ½ чайної ложки часникового порошку). Перемішайте, щоб суміш з’єдналася, і доведіть суміш соусу до слабкого кипіння.
  3. На повільному вогні. Потім, як тільки соус закипить, зменшіть вогонь і дайте їй покипіти приблизно 5 хвилин.
  4. Перемішайте сир. Повільно додайте 1 склянку подрібненого пармезану та ¼ склянки подрібненого сиру Романо та продовжуйте помішувати, доки сир повністю не розплавиться та не з’єднається у вершковий однорідний соус Альфредо. (близько 2-3 хвилин). Зніміть з вогню та подавайте до себе улюблена паста негайно.

Спробуйте свій домашній соус Альфредо з будь-яким типом макаронних виробів і моє легко смажений на повітрі часниковий хліб! Це також смачно на домашня піца. Насолоджуйтесь!

💭 Поради та примітки

  • Якщо дозволяє час, давши вершкам нагрітися до кімнатної температури протягом 30 хвилин, перш ніж приготувати соус, це допоможе їм легше змішатися та скоротить час приготування.
  • Найкраще підходить соус Альфредо з креветками, куркою або рибою, хоча ви можете спробувати його з іншими білками!
  • молочний є ключовим інгредієнтом для приготування вершкового та автентичного соусу Альфредо. Якщо ви не вживаєте молочних продуктів, замість того, щоб робити заміни тут, я б порекомендував вам скористатися конкретним рецептом безмолочного Альфредо.

🥡 Зберігання та розігрів

Дайте домашньому соусу Альфредо охолонути, а потім перемістіть його в герметичний контейнер. Тримайте в холодильнику до 5 днів. Ви також можете заморозити його на термін до 3 місяців, тільки не забудьте розморозити його в холодильнику перед повторним нагріванням.

Розігрівання соусу Альфредо

Розігрійте соус Альфредо на плита на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки не нагріється. Його не потрібно розігрівати, якщо він використовується в запіканках або макаронних випічках, які підуть у духовку.

❓ Поширені запитання

Соус Альфредо та білий соус – це одне й те саме?

Соус Альфредо і білий соус, він же Соус бешамель соус, це не одне й те саме. Соус «Альфредо» — це італійський соус, який містить схожі інгредієнти, але містить сир. Білий соус є французьким соусом, який готується з маслом і борошном, змішаним з вершками.

Чи можу я приготувати соус Альфредо заздалегідь?

Ти можеш! Ви можете приготувати свій соус Альфредо, а потім зберігати його в скляній банці або іншому герметичному контейнері в холодильнику до 5 днів. Використовуйте свій соус Альфредо до макаронних виробів, запіканок або будь-якого іншого рецепту!

Ви можете заморозити соус Альфредо. Обов’язково помістіть його в герметичний контейнер або міцний мішок для заморожування, витиснувши повітря. Для найкращого смаку використайте протягом 3 місяців і розморозьте протягом ночі в холодильнику перед повторним нагріванням.

🍝 Інші дивовижні рецепти пасти

  • Паста з вершковим сиром – Простий рецепт кремової локшини, яка добре підходить як основа для білків або овочів!
  • Лимонно-часникова паста з креветками – Ці швидкі та прості часникові макарони з креветками стануть одним із ваших улюблених рецептів на вечерю!
  • спагетті болоньєзе – Локшина спагеті в домашньому італійському м’ясному соусі!
  • Вершкове яловичина і мушлі – Яловичий фарш і макарони у вершково-томатному соусі сподобаються вашій родині!
  • Курка на грилі Фетучіні Альфредо – Цей рецепт — ідеальний спосіб використовувати ваш домашній соус Альфредо!
  • Салат з тунця з макаронами – Локшина-метелик, тунець, селера, горох, червона цибуля та грецький йогурт — це чудовий обід або вечеря!

Вам подобається рецепт, який ви спробували? Будь ласка, залиште 5-зірковий 🌟рейтинг у картці рецептів нижче та/або огляд у розділі коментарів нижче на сторінці.
Залишайтеся зі мною на зв’язку через соціальні мережі @ Pinterest, Facebook, Instagramабо Twitter! Підписуватися на інформаційний бюлетень сьогодні (без спаму, я обіцяю)! Не забудьте позначити мене, коли спробуєте один з моїх рецептів!

Про автора

admin administrator