Чи потрібно вимочувати печінку

Авторadmin

Чи потрібно вимочувати печінку

Чому досвідчені господині не вимочують печінку в молоці

А чи знаєте ви про те, як приготувати печінку без попереднього вимочування її в молоці. Цей спосіб дозволяє зробити готову страву м’якшою і позбавити гіркоти.

Але не всі кулінари віддають перевагу такому методу попередньої обробки печінки, тому що вимочувати її доводиться певний час.

Подробиці

Вимочувати рекомендується в першу чергу яловичу печінку. Якщо йдеться про пташиний або свинячий субпродукт, а тим більше свіжий, то така процедура зовсім не обов’язкова.

Але якщо вам не пощастило і продавець під виглядом свіжого «вручив» продукт, що залежався, то будьте впевнені, що страва вийде жорсткою.

Тому краще перед готуванням замочіть печінку.

Рецепт приготування розчину

Жодного особливого ритуалу приготування такий розчин не вимагає.

Достатньо змішати інгредієнти у воді та замочити в ній продукт. Маринувати печінку доведеться близько години.

Але якщо порізати її на порційні шматки, вона дійде до готовності всього за 20 хвилин.

За цей час з неї вийдуть залишки крові, вона насичиться вологою, завдяки чому готова страва буде м’якою та ніжною.

Перед тим як відправити продукт на сковороду, не забудьте викласти печінку в друшляк і дати стекти надлишку вологи.

У чому найкраще вимочити печінку перед приготуванням

Магазинну печінку завжди краще вимочити, з печінки домашніх фермерств досить видалити протоки, замочувати хіба що для смаку.

Скільки вимочувати печінку? Години в загальному випадку достатньо, але можна збільшити час замочування, якщо шматок більше 1 кілограма.

Чому суп виходить несмачним: помилки господарок — чого варто остерігатися
Колір не вказує на свіжість м’яса: Чому краще купувати сірий, а не червоний фарш
У чому вимочувати оселедець, крім молока: ці рідини нададуть рибі нового унікального смаку
Кумедний момент: чоловік падає через батут у басейн з водою, намагаючись навчити песиків стрибати
Яке насіння категорично не рекомендується замочувати: важливі поради експертів
“Людина не хоче з вами спілкуватися”: Лише одна фраза розповість про це
Українським жінкам не зрозуміти: ось чому в Англії рідко міняють постільну білизну
Переможниця та суддя «МайстерШефа» Ліза Глинська оприлюднила животик, що округлився
Варю курячий супчик із часниковими галушками — жодних делікатесів не треба
Помилки, через які утворюється білий розсіл в банці з огірками після їх засолювання
Помилки, через які ваша випічка є невдалою, і до чого тут режим конвекції
Супер смачний рецепт запіканки з кабачків, фаршу і сиру — всі в захваті від цього літнього блюда

© UkrMedia інтернет-газета. 2011 – 2023. Всі права захищені.
Використання матеріалів сайту можливе тільки при наявності прямого, відкритого для пошукових систем, посилання.

Про автора

admin administrator